Разширяването на ядрената централа в Пакш - от 2018-а

Путин разговаря за това с Орбан, Москва дава парите
Обновена: 28 авг 2017 21:41 | 28 авг 2017 21:37, Веселина Йорданова
52
Разширяването на ядрената централа в Пакш - от 2018-а
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин разговаря с унгарския премиер Виктор Орбан и двамата обсъдиха въпроса за атомната централа Пакш и за двустранното сътрудничество в различни сфери, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Путин каза на Орбан, че работата по разширяването на централата в Пакш може да започне в началото на следващата година.

Той увери Орбан в пълното обезпечаване от руска страна на финансирането за това разширяване. Двамата лидери отбелязаха, че тази година има ръст на търговския обмен между Русия и Унгария, който до края на годината може да достигне 27 процента.

Путин допълни, че руски инвеститори продължават да проявяват интерес към Унгария и обемът на инвестициите възлиза на 1,5 милиарда долара. Той съобщи, че освен в енергетиката има и други съвместни проекти, в частност в сферата на фармацията. Путин допълни, че има и интерес от унгарски бизнесмени да инвестират в Русия.

В Будапеща Путин участва в церемонията по откриване на световния шампионат по джудо, който ще продължи до 3 септември.

Това е втора визита на Путин в Унгария от началото на годината. Унгарски опозиционни партии протестираха срещу посещението, опасявайки се, че Орбан се сближава прекалено много с руския лидер, отбелязва Асошиейтед прес.

Унгария разчита на внос на петрол и на природен газ от Русия, която строи нови реактори за унгарската ядрена централа в Пакш. Русия отпусна на Унгария заем за 10 милиарда евро (12 милиарда долара) за проекта за развитие на ядрената енергетика. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
37
 
! Отговори
Х преди 6 години
То и ние можехме а имаме и втора АЕЦ, и Южен поток, и Бургас- Александрополис, но Меркел не дава а шута на ЕС, Борисов иска да ближе.След като затворят и петии шести блокове ще купуваме от Турция и газ, и ток.
7
6
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДВАМА ИСТИНСКИ МЪЖЕ, КОИТО ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАТ ЗА ТРЕТОПОЛОВИТЕ В БРЮКСЕЛ.
6
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** дерасти бяха онези двамата в Евксиноград, дето се бяха вплели в любовна прегръдка. Извадихме снимката на голям плакат и я сложих на витрината на магазина си. Предизвика голям фурор.
5
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гербавите да гледат и да се учат как се води външна политика в полза на народ и държава.
4
5
 
52
 
! Отговори
Ето преди 6 години
Това се нарича взаимноизгодно сътрудничество. Не като нашите *** от ГЕРБ, които продадоха интересите ни за празни обещания от зад океана. 10 милиарда инвестиции нямаше да ни се отразят зле. Колко сме ***.
3
3
 
50
 
! Отговори
кайзер созе преди 6 години
Орбан много добре си подрежда националните интереси.
2
28
 
4
 
! Отговори
да преди 6 години
Те, на обещания равни нямат
1
6
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ей, *** 1, лесно се пишат простотии и глупости, но трудно се прави политика в полза на народа! Утре ще завее снега а на студено и тъмно трудно се издържа нали?Такива като нас дето се гъзим на не който трябва плащаме луди пари за топло и светло на разни международни крадци.Този, който си знае сметката и не унищожава народа си, знае къде да даде парите си!