Руските дипломати напускат консулството в Сан Франциско

САЩ дадоха срок до днес за пълното му затваряне
2 сеп 2017 08:48, Елка Василева
96
Руските дипломати напускат консулството в Сан Франциско
Снимка: Reuters

Служителите в руското консулство в Сан Франциско започнаха да напускат сградата, след като администрацията на Тръмп поиска от Москва да затвори тази своя дипломатическа мисия, предаде Асошиейтед прес.

Двама мъже започнаха да изнасят кашони от сградата и да ги товарят в кола със затъмнени стъкла и дипломатически регистрационен номер.

Няколко часа по-рано гъст черен дим излезе от комин на консулството, но руските служители не позволиха на дошлите пожарникари да влязат в сградата.

Репортер на АП е чул излезли от сградата хора да казват на пожарникарите, че няма проблем и че служители на консулството изгарят неуточнени предмети в камина.

Служителите на дипломатическата мисия бързат да затворят най-старото руско консулство в САЩ. Даденият от Вашингтон краен срок за затварянето му е днес, отбелязва АП.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Бо пожарникаря Малко назад в представите си, пожарникарю. В електронната ера, това , за което пишеш, просто не е необходимо. Всичко, което ти трябва, на секундата ще е предадено където трябва, за част от секунданта даже. И никой нищо не може да каже.Ако не вярваш-виж антените върху посолството, а интернет вече има навсякъде...Светът е вече голямо електронно село, всичко се знае.още 80-те години, от шпионски спътник виждаха даже кой войник в строя не е избъснат, а идва много по-модерна техни
11
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да прекратят дипломатическите отношения направо. Браво на Тръмп!
10
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Един от СеверозападаПак ли старата песен, че някой се отказвал да търгува в долари?Айде измислете нещо ново.
9
11
 
24
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
Тук там излезе новината, за разплащане на нефта и другите доставки с националната валута, на страните , търгуващи по между си.Индия, Китай, Иран Русия.....Но, това не е Кадафи, да му извият врата под благовиден претекст.Треска ги тресе американците, като знаят, че и други ще ги последват, а вие четете за черния дим, и плюйте Русия..
8
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност в момента САЩ затварят 2 консулства на Русия - в Сан Франциско и във Вашингтон.Сладкия живот свърши, да се връщат в Сибир... няма вече уиски, само Боярищник и одеколон ;)
7
1
 
18
 
! Отговори
Бо пожарникаря преди 6 години
Фотоматериали горят, микрофилми, диаси, фотоленти и тнт, затова пушекът е черен. Хартията гори с бял дим.
6
5
 
7
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До Инж. Марин Чувал съм, че мистрии да продаваш в Истамбул било доходен бизнес...
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По най-голяма вероятност изгарят чувствителни документи...какво друго да е...
4
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАТО ИЗГОНИХА ОНОВА ГОЛЯМО СТАДО АМЕРИКАНСКИ "ДИПЛОМАТИ" от Русия, руснаците объркаха сметките на САЩ за президентските избори.
3
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КАК ДА СПЕЧЕЛИШ ПАРИ? Ами започваш собствен бизнес и ако си умен печелиш много. Ако не си - не се захващай, ами стани активист на ГЕРБ - все ще закачиш нещо, я суджук, я два-три километра магистрала, я парче от оградата на границата.
2
6
 
16
 
! Отговори
Инж. Марин преди 6 години
Дреме ми за краварите, камиларите, ушанките и всички други. Аз съм цъфнал та вързал, та ще се грижа за тях. Кажете нещо как да се спечелят повече пари и не ме занимавайте с глупости.
1
11
 
15
 
! Отговори
Консул преди 6 години
Явно са обидени руските шпиони и напускат!