Южнокорейски вестник: Сеул да се сдобие с ядрено оръжие!

"Не можем завинаги да сме зависими от американския ядрен чадър"
Обновена: 4 сеп 2017 10:07 | 4 сеп 2017 10:00, Елка Василева
46
Южнокорейски вестник: Сеул да се сдобие с ядрено оръжие!
Снимка: Reuters

Южнокорейски вестник призова Сеул да се сдобие с ядрено оръжие, предаде Франс прес.

В Южна Корея има 28 500 американски военнослужещи. По силата на споразумение между нея и САЩ от 1974 г. на страната е забранено да разработва ядрена военна програма. САЩ поемат ангажимента да защитават с техния "ядрен чадър" Южна Корея.

Още по темата

Но все по засилващата се заплаха от страна на Северна Корея кара някои южнокорейци да заговорят за еманципация на Юга от американското ядрено покровителство.

"В момент, в който заплахата на ядрените оръжия тегне над главите ни, ние не можем завинаги да сме зависими от американския ядрен чадър и от американското ядрено възпиране", се казва в редакционен коментар на южнокорейския в. "Донга илбо".

В него се припомня, че вече не може да се говори за свободен от ядрени оръжия Корейски полуостров, а само за свободна от ядрени оръжия Южна Корея.

Така че Южна Корея не трябва да се колебае и да позволи завръщането на територията си на тактически ядрени американски оръжия, както и да започне да разработва свои собствени ядрени оръжия, допълва изданието.

САЩ разположиха за известно време ядрени оръжия в Южна Корея след Корейската война, но ги изтеглиха през 1991 г., когато Югът и Северът заедно изразиха намерение да работят за един свободен от ядрени оръжия Корейски полуостров.

Същевременно Асошиейтед прес съобщава, че по време на военни учения Южна Корея е симулирала ракетна атака срещу севернокорейски полигон за ядрени изпитания.

Вчера Пхенян изпита шестата си ядрена бомба.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
5
 
4
 
! Отговори
СатаНАТО™ преди 6 години
До АнонименИ защо трябва да знаят всичко?Ти можеш ли от воле да ми кажеш с кого граничи Бутан, Бруней, Оман, Белиз, Лаос, Мали?И на английски Грузия и Джорджия звучат по абсолютно един и същи начин.
17
2
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
до проамериканците..първо САШКАТА е единствената държава ползвла ядрено ръжие. Така че, те да ми възпират ядреното въоръжаване .. е леко казано лицемерно. 2. Ким пуска ракети в стратосферата които падата в извънтериториални води,3. Севера никога не е заплашвал, че ще удари без да е ударен.Всъщност единствено лицемерието на Запада поражда конфликтите. Косово даде прецедент за Крим. Хирошима даде прецеден за световно ядрено въоръжаване
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Също така американците умна нация ли са след като объркват Грузия със щата Джорджия?А когато ги попиташ на картата, да ти покажат някоя държава те дори не знаят на кои континент да я търсят.
15
7
 
1
 
! Отговори
славянин преди 6 години
Най-интересната война ще бъде ако СК и НК си обменят ядрени удари...
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен9Аааа аха ясно американците са много умни. Толкова са умни, че си мислят, че млякото което пият идва от завода за безалкохолни напитки. Даваха един и казва ама моля ви сене им казвайте, че млякото е от животно защото те няма, да искат да го вкусят. Това умна нация ли е господине?
13
2
 
5
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
А може и някоя сутрин изобщо да не се събуди заедно с краварника ....
12
1
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
До 3Дечко, сигурно се надяваш да гледаш тези удари по НДРК от дивана по TV или по интернет!
11
3
 
7
 
! Отговори
ДОБРО УТРО преди 6 години
А добро утро! Южна Корея започна да се събужда, но малко късно..
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 7Мдааааа, че ти сам си отговаряш.......НЯМА ОФИЦИАЛНО.......Че то и Северна Корея няма официално, и Пакистан също....и КОЛКО ОЩЕ НЯМАТ ОФИЦИАЛНО!!!! Че то и Германия НЯМА ОФИЦИАЛНО, защото тя все още ОФИЦИАЛНО си е окупирана. Тя нама, а 180-те краварски бази там.......ИМАТ!!!! А ако питаш на какво ОСНОВАНИЕ.......
9
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8Прочети си историята и ще разбереш. Тея глуповати изказвания....Първо не са само САЩ ....Второ САЩ отдавна са разбрали , че ако всеки почне да прави , ще стане лошо. За това съдаздават "Ядрения чадър". Да пазят тебе и да карат деугите да не правят.Защо САЩ ? Ами защото останалите сте бедни , страхливи и глупави. Ако можете ги заместете ама надали...
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо само американците могат, да имат ядрено, атомно или водородно оръжие, а всички останали не? С каква те са по-най от останалите нации?
7
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 5Още един лъжец .. вие червените освен лъжи деуго нещо ?Индия официално има ядрено оръжие от 70 те . Второ САЩ и Индия имат договор за не развитие на ядрената технология . Индия не е правила ппвече тестове, нито е стреляла ракети.Израел официално НЯМА ядрено оръжие. Нито тестове е правила , нито балестични ракети е стреляла към някой ?
6
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 4Лъжец . Всички партньори на САЩсе къпят в пари. Ние до скоро се къпахме във фашкии на червената ти любов. Тея истории ги разправяй на дядовците пред блока ...смешника.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3Брееееееей.........."големите не давали"....."трябвало да нападнат"! Че що не нападнат Пакистан и Индия...и те имат "неразрешено" ядрено оръжие! Ха-ха-ха....за Израел да не говорим!!! Или защото искаме да сменим режима в Северна Корея, та затова са ни неудобни!!!
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оооооо, да бе, да.....Питайте грузинците как се "живее" под "закрила" на краварите!!! Нали опитаха, нападнаха руските миротворци и вече бленуваха как каубойчетата хвърчат да им "помагат"!!!!!! Ееее...........те така е! Краварите НИКОГА, НИКЪДЕ И С НИЩО НА НИКОГО НЕ ПОМАГАТ!!!!!!!!!! ОСВЕН НА СЕБЕ СИ!!!!! И даже не "помощ", а направо кражба! КОГА ли и "нашите хора" НАЙ-СЕТНЕ ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ!?
3
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сега разбрахте ли глупендериии , защо големите не дават да имаш ядрено оръжие ? Защото става ефекта на доминото . Ти ако направиш и аз искам. Вие ако имате и ние искаме . Целият свят ще стане с ядрени оръжия , които няма да може да контролира.СК трябваше да бъде ударена още преди 15 години и режима да бъде премахнат . Сега войната, ще е по тежка.
2
0
 
2
 
! Отговори
Италиянеца преди 6 години
Газдата на тракалетата (Властелина на пръстените) Очаквайте премиера скоро по новините от Пхенян.
1
0
 
8
 
! Отговори
НОВО 20 преди 6 години
ама така и всеки гамен, ще носи ядрена бомба в джоба