Тръмп се заканва: Край на бригадите! Ще спре ли обаче програмата?

Бригадите имат широка подкрепа в САЩ, категоричен е управител на агенция за бригади
5 сеп 2017 09:07,
32

Президентът Доналд Тръмп обмисля да намали броя на визите за културен и работен обмен, които се издават най-вече на летни работници и студенти. Всяко лято около 8 хил. български студенти пътуват към САЩ.

Репортерът на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров разговаря с управителя на агенция за студентски бригади Иво Борисов, за да разбере какво се случва в сектора.

Борисов заяви, че не очаква програмите да бъдат ограничени или да свършат, дори сезонът за записванията вече е стартирал.

"Няма конкретна официална информация нито от Държавния департамент на САЩ, който регулира програмата, нито по който и да е друг официален канал за промени в настоящия сезон".

Управителят обясни, че наемането на студенти се случва в региони на страната, където има много силен туристически сезон и винаги е било проблемно позициите да бъдат заети от американски такива заради краткия период, през който имат право да работят.

"Програмата има сериозната подкрепа както на спонсориращите я организации в САЩ, така и на местния бизнес там, също и на двете Камари на Конгреса, като широката обществена подкрепа ни кара да вярваме, че бригадите ще продължат", уверен е Борисов.

Пред Bulgaria ON AIR застана и Боряна Борисова, която 2 години подред работи в САЩ - в Синсинати, Охайо. Тя е заемала позиция за продажби на бейзболен стадион на Red's и е категорична, че отново ще се върне на бригада в американската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Честно... преди 6 години
До СтудентчетоВие в Орландовци и коли ли сте виждали бе?
8
4
 
45
 
! Отговори
Чиновник преди 6 години
До СтудентчетоБМВ 3 и Айфонче - мечтата на чалга-простолюдието. Браво, БАТКА. Звездата на селските дискотеки.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 2Дано скоро си оттаковаш в затвора, ако не друго поне няма да ти четем драсканиците тука...
6
49
 
12
 
! Отговори
Студентчето преди 6 години
Бях на бригада в САЩ - за едно лято (от май до октомври), след като се прибрах в БГ си купих:- БМВ 3-ка (10 годишно)- 2 чистак нови таблета- IPhone последен модел- останалите 5000 долара ги депозирах в банката.Пак ще отида, пък вие тук лайте колко зле е в УСА.
5
3
 
26
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Е къде ще намерят по евтини бели работливи роби?
4
3
 
36
 
! Отговори
ЧЕ ХОДЯТ ЛИ ОЩЕ преди 6 години
на бригада там. Единствения келепир беше да се понаучи малко езика и ако някой му се иска много там да остане. За да се върне човек с пари т.е. да си покрие разходите по заминаването трябваше да се работи на 2 места. По 12-16 часа. Иначе излизаш на 0. ПЪЛНА НУЛА
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 2Мечтите и фантазиите са tax free. Помечтай си.
2
10
 
25
 
! Отговори
Нерез преди 6 години
Преди 10-тина години като студент бях на една бригада в щатите ... имаше едно полякинче, красавица, бяла, руса, едри гърди. Какво е_бане падна 2 седмици, едно от най-добрите в живота ми. После си писахме 2-3 пъти и това беше. Ехххх младост, спомени ... пак бих отишъл ако имам възможност. Жалко, че се говори за спиране на тази програма, младите трябва да пробват.
1
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да ги спре, ама после трябва да праща Иванка да бере домати...