Турция платила депозит за руските комплекси С-400

Анкара и Москва са решени да довършат сделката
12 сеп 2017 20:32, Елка Василева
133
Турция платила депозит за руските комплекси С-400
Снимка: архив, Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган съобщи, че страната му е заплатила депозит за доставка на руски зенитно-ракетни комплекси С-400.

По думите му споразумението вече е подписано и Турция очаква получаването на руски кредит за закупуване на високоточните противовъздушни системи. Държавният глава на Турция съобщи това в разговор с журналисти на връщане от Казахстан, където той участва във форум на Организацията Ислямско сътрудничество, предаде БНР.

Въпреки възраженията от някои страни в НАТО Анкара и Москва са решени да довършат сделката.

Руски източници също потвърдиха подписването на договора.

По думите на Ердоган никоя страна няма право да право да се намесва в независимите турски решения да защити сигурността си.

През 2013 г. Турция обяви търг на стойност 3,4 млрд. долара за закупуване на противоракетни системи, който беше спечелен от китайска държавна компания въпреки конкуренцията на американски, руски и европейски производители. Решението предизвика спорове относно тяхната съвместимост със системите на НАТО и впоследствие беше отменено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още по темата: РусияТурцияС-400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
6
 
4
 
! Отговори
трололол преди 6 години
До Анадолскихахо, като ще играеш няколко души на хапчета да си пишеш и отговаряш, сменяй си стила
56
3
 
24
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Вън турските окупатори от Анатолия-изконна кюрдска територия! Да се връщат в Централна Азия!"Абе тук някои *** ми са много смешни...Ганката е тръгнал да подкрепя създаването на няква си държава докато неговата нация се топи и държавата и от самосебе си остава за ромите! Много сте ми интересни...:-)
55
15
 
4
 
! Отговори
HawkTheOttomanFaggot преди 6 години
Вън турските окупатори от Анатолия-изконна кюрдска територия! Да се връщат в Централна Азия!
54
3
 
17
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
Точно така...Кюрдистан може да има, но не и в Турция... От Турция не даваме и камъче!
53
4
 
23
 
! Отговори
Анадолски преди 6 години
"Майната на Раша и Америка, изпратете Българската армия да довърши турската *** и да я изпрати обратно в анатолия завинаги. Цариград отново Български! Подритвахме анадолските *** като кучета през Балканската война - къде са тръгнали те срещу Велика България хехе :))"Спешно вземи хапа!Ко каза..Цариград "отново" Български? :-) :-) :-) :-) :-) Аре тръгвай чакаме! :-) :-) :-) :-) пикльо! Абе тук има много лапета бе!
52
2
 
13
 
! Отговори
мисли преди 6 години
До Друг вариантТи как си мислиш че Русия така ще разкрива тайните си,това са експортни образци и никой нищо не може да направи .
51
10
 
6
 
! Отговори
да преди 6 години
ау, колко е силен и независим Джолан :)))толкова, че след спечеления от китайците търг..подвил опашка, защото Америка му дръпнала ушитетия негови лафове винаги са били много смешнииска му се на феса да е независим от Америка, която всъщност създаде Турция, но никога няма да бъде !!!
50
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Пожелавам му от все сърце да види Държавата на Кюрдистан преди да го ...."По напред ще види комшията Ромистан...
49
7
 
8
 
! Отговори
AF преди 6 години
Султанчето не забелязва вече нито Баба Зелка ,нито Моркова Червен , нито и детето Френско.Прави си каквото си иска , ама се ежи яко че бил Европеец.Пожелавам му от все сърце да види Държавата на Кюрдистан преди да го ....
48
9
 
5
 
! Отговори
50 преди 6 години
Адски бедни и некомпетентний бугаристанецо - не е важно какво имаш в главата а кой може да реализира идеята ти сес се глуповатий? Айнштайн ако е бил останал в Европа е щял да работи по проекти за вторични суровини сес се? Само във велика Америка неговите идеи са станали реалност и по милост само 300000 от жълтото недоразумение е било изпарено, следващия път в КНДР ще видиш модерната версия прассе на бкп ;)
47
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво на Ердоган!
46
9
 
4
 
! Отговори
Друг вариант преди 6 години
НАТО получи достъп към най-новата руска система за противовъздушна отбрана, за проучване на реалните възможности и разработване на контрамерки.
45
3
 
7
 
! Отговори
До 55 преди 6 години
Много си невеж вулгаре - Пейтриът са ракети за нападение - не за защите - ти какво мислиш свали самолета на Еър Малайзия над Украйна - отговаряй амебо
44
2
 
25
 
! Отговори
браво на СУЛТАНА преди 6 години
При СУЛТАНА не се толерират национални предатели, мекерета, убийци на народа си...... СУЛТАНА е политик и държавник с топкииииииии........ Пропадналата България има да мечтае за политик като СУЛТАНА....
43
1
 
5
 
! Отговори
ясно е преди 6 години
До moreliniКак мислиш защо не е купил?защото са ***.
42
3
 
12
 
! Отговори
не стават преди 6 години
Хуситите от Йемен два пъти обстрелват с стари руски ракети столицата на СА,пазена уж от американски ракети Пейтриът!!!
41
5
 
24
 
! Отговори
БРАВО НА ЕРДОГАН преди 6 години
И ТОЗИ ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ НА САЩ, НЕ Е САМО КИМЧОСилен политик, не е пощенски гълъб.
40
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дано ФЕТО час по-скоро свали от власт диктатора Ердоган!"Какво сте се загрижили за нашия "диктатор" ... Ти гледай за сваляне и качване на вашите демократчета!
39
2
 
8
 
! Отговори
ями сега преди 6 години
Ливански журналист е заявил че е видял в небето на Сирия,близо до град Тартус два нови Руски самолета Т-50/Су-57/
38
12
 
7
 
! Отговори
morelini преди 6 години
Турската работа...хубава работа ама ***...Като иска ПВО защо не купи от САЩ нали сме в НАТО.Как да му вярваш на тази фурнаджийска лопата....