На 4 очи с Лавров: Сърбия не се стреми към НАТО!

Сръбският президент се срещна с руския външен министър в ООН
20 сеп 2017 11:00,
47
На 4 очи с Лавров: Сърбия не се стреми към НАТО!
Снимка: БТА, архив

Сърбия не се стреми да стане членка на НАТО и има намерение да запази военен неутралитет. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич на среща с руския външен министър Сергей Лавров в рамките на 72-ата сесия на Общото събрание на ООН в Ню Йорк, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Имаше различни слухове, включително в руски медии. Искам да кажа, че Сърбия няма стремеж да се присъединява нито към НАТО, нито към други военни организации. Запазваме военния си неутралитет, подчерта Вучич.

"Това е нашата политика, тя не се е променяла и няма да се промени", каза той.

По време на разговорите Лавров и Вучич обсъдиха ситуацията на Балканите и потвърдиха намерение за координиране на стъпките, свързани с косовския въпрос, съобщи днес руското външно министерство.

Констатирано бе високото ниво на двустранното сътрудничество, изтъкната бе наситената динамика на политическите контакти, както и стремежът за реализиране на съвместни инвестиционни проекти, се казва в изявлението на руското външно министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
1
 
! Отговори
Сърбин преди 6 години
Точно към НАТО се стремим. Никой нормален човек не иска да е руска ***.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
сърбите живеят много по-добре от демократичните и европейски българи.Не трябва да се лъжат да стават колония като нас.
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Сокол 9да бе затов половината българи се исхранваха от сръбските пари че сърбите даваха работа на повечето българи
36
1
 
2
 
! Отговори
Исти преди 6 години
Няма да се стреми разбира се: Сърбия точно като Русия още има претенции за чужди земи.
35
4
 
8
 
! Отговори
х преди 6 години
СЪРБИТЕ ВЕЧЕ НЯМАТ ИЗЛАЗ НА МОРЕЕЕ! ТОВА НАЙ-МЕ КЕФИ,ЗАЩОТО ВИНАГИ СА ИСКАЛИ ДА НИ ГО ВКАРАТ ДВОЕН И ЧЕТВЪРТИТ В ГОДИНИТЕ НАЗАД. ОСВЕН ТОВА СА С ПО-МАЛКА ОТ НАШАТА ТЕРИТОРИЯ!!! ТЕ И ГЪРЦИТЕ СА НИ ЯЛИ ДОСТА-И ГЪРЦИЯ НЕ ПРОКОПСА... ИМА ГОСПОД И ТОЙ ВИЖДА ВСИЧКО!
34
2
 
6
 
! Отговори
x преди 6 години
ЩОМ НЯМАТ ОРИЕНТАЦИЯ КЪМ НАТО,НЯМАТ И КЪМ ЕС.НАЛИ ВИ Е ИЗВЕСТНА ТЕХНОЛОГИЯТА НА ПРИЕМА-ПЪРВО В НАТО И ПОСЛЕ В ЕС.ТАКА ЧЕ...СЪРБИТЕ ВИНАГИ СА БИЛИ ГЛАВОЦИ-ВСЕ ПО ТЕРСЕНЕ ОТ ДРУГИТЕ-В СОЦА АМА НЕ ЧАК ДО ТАМ/ПОМНИМ/ СЛЕД ТОВА СЕ ЕЖИХА НА НАТО И ИЗЯДОХА СПАРЧЕТО,ЗАЩОТО ХОДИХА И ПО ГАЙДАТА НА ОНЯ ГЛАВОК,КАК МУ БЕШЕ ИМЕТО...МИЛОШЕВИЧ.ИЗТРЕБИХА МАСА МЮСЮЛМАНИ-СРЕБРЕНИЦА И ПРОЧИЕ...
33
7
 
6
 
! Отговори
Хайде, преди 6 години
Всички величаещи запада и капитализма да отидат там. Нека най- накрая да останем само ония,които си обичаме Родината. Да си оправим държавицата,да изметем продажните политици,да си възродим икономиката и производството,да си насърчим производителите ......да си възродим страната. Вървете,бе.....изчезвайте.Престанете да плюете. В първите години на демокрацията един евреин се изказа: Ние от пустиня направихме рай,а вие от рай,направихте пустиня.... Коментарите са излишни.
32
6
 
7
 
! Отговори
'ко ма разбират преди 6 години
Сърбите са ни първи съседи и братя по вяра и кръв. Въпреки всички имперски сблъсъци, ние и сърбите имаме общо минало и общо бъдеще. Който не уважава добрия си съсед, ще слугува на лошия си съсед. На колене...
31
2
 
6
 
! Отговори
Смях преди 6 години
До ХАКоментирай си без да лъжеш. БГ не е слагала паметник на УСА летци. Паметника си го сложиха янките. Има голяма разлика.
30
1
 
5
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Точно така трябва да е, но те си запазиха армията. Пък ние я разкатахме
29
3
 
8
 
! Отговори
morelini преди 6 години
До 12...Бомбардировките над София са били по времето на Втората Световна Война...замесени са били един билюк държави.Тогава са се ръсели бомби като на добра година но сега всички са приятели с изключение на Русия.Докато в Сърбия беше по друго време...
28
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хахахаха, рускините, истинските рускини не могат да си затворят краката по курортите, а не драскат по форумите.
27
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Запазваме военния си неутралитет, подчерта Вучич....Хахаха, значи да си руска подддлога се нарича неутралитет. Хахаха
26
14
 
13
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Сърбия не е нужна на никого от Балканите. Всички които имаха взимане-даване с Белград, им биха шута и се оправят сами. Никой няма интерес да храни някакъв център в Белград. Сърбия единствено служи за проводник на руските интереси, които имат за цел създаване на нестабилност в региона. Абсолютно всички републики на Югославия дишат свободно без сръбски хамут на шията.
25
4
 
4
 
! Отговори
шведка преди 6 години
До: номер 20 (до шведка)Ами фалшивата "рускиня" каква етика спазва, като си позволява да говори от името на целия народ на Русия който, надявам се да се съгласиш с мен, е много по-голям като бройка от българския?За разлика от "рускиня" аз имам достойнството да си призная, че си измислих персонажа на фалшивата "шведка" в отговор на провокацията на платения руски *** "рускиня".Всъщност, предполагам че е платен, но знам ли... може и да бъркам.
24
15
 
10
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
Сърбия има коренно различно географско положение от нас, колкото и да ви се струва странно. Сърбия не граничи с милитаристичната руска империя, не се явява предмостие към Проливите, не е незаобиколим фактор. Сърбия може само да проституира в международната политика - кога по-успешно, кога и разбият сурата, според зависи. Основен прийом и коз на сърбите е, че се намират в тила ни и когато се наложи могат да ни забият ножа.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До goshoПоне един път в месеца минавам през сърбия. Средна заплата 250 евро, горивата по-скъпи от нашите.
22
10
 
11
 
! Отговори
gosho преди 6 години
До дуроиди в Сърбия и ще видиш, че живеят по-добре от нас
21
1
 
6
 
! Отговори
до Шоп преди 6 години
И като се събуди, какво?
20
5
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 6 години
До рускиня до 7Не ,драги, най малко взимат пари твоя баба,която живее в европейска страна, страна -член на НАТО.--------------- Баща ми взима 330 евро пенсия, безплатни лекарства и безплатна винетка за колата, плюс стикер за безплатно паркиране. Ходи си е*и майката. А моите колеги се пенсионират с 900 лв (450 евро). Наскоро един си купи студио на Слънчака, от фалирали руснаци.