Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ясни са апетитите на САЩ за Корейския полуостров, след като Крим е руски, защо и те да не отхапят нещо. Но разликата между Прошенко и Ким голяма, Питайте Роска той геополитичен експерт.
21
5
 
14
 
! Отговори
До 26 преди 6 години
Като каза Русия се сетих, че в момента правят с Китай военно морско учение до Корея. Чудно защо ли баш там? И затова краварите ще хвъркат наоколо като лешояди. Но само толкова.
20
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 26Защо не е ли възможно България да обърне гръб на САЩ? Уж сме със САЩ пък погледът ни е към Русия? Натова как ще отговорите. България все още се държи като ветропоказател.
19
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук пишат много Дървени глави харесващи Откачалкото от СК, защото не харесват САЩ. А САЩ са велика държава с едно голямо изключение, външната политика. Докато разни екскомунистически държави плащат данъка за миналото, като нашата, кефят се, че Ким се прави на смел и плаши, светът се раздели. Ким няма да смее да нападне, знае, че е свършен. Глада, диктатурата и изолацията на СК ще я довършат и ще клекне. Една гладуваща държава като СК само може да се надява на милостта на САЩ. Иначе идва края й.
18
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айфоня на Епъл търпи огромни загуби. Само за ден 34 млрд долара е вътре. Та какво му пречи на Тръмп да провокира Ким да прати няколко хиляди снаряда по Сеул. За да забравим марката Самсунг, която в момента е лидер по продажби. Нищо лично, просто бизнес.
17
6
 
7
 
! Отговори
гражданин преди 6 години
Такива като Ким ако не срещнат съпротива започват да се самонавиват и работата отива назле.
16
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много готина снимка.Дали е фотошопната или случайна няма значение.Уникат.А иначе сагата продължава.Утре ония пак ще изстрелят ракета и двете страни ще се заплашат с тотално изтребление.Надявам се по някое време да се сдобрят.Отначало мислех че филмът ще е екшън то се оказва драматичен сериал.
15
0
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
До 5 Виетнамска народна република.
14
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ние се противопоставим на САЩ какво би станало? Защото Бойко Борисов каза, че с Русия сме в добра дружба.
13
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Следващата война САЩ ще я водят с тамахавки и лъкове яхнали пръчки вместо кон, белото им идва в повече.
12
12
 
19
 
! Отговори
кристина преди 6 години
Добро утро на форума! Не мога да го разбера Тръмп, много добре вижда, че С.Корея не е лъжица за неговата уста и въпреди всичко се репчи. Хората ясно му казват, да не се бърка в държавата им, но *** не разбира от дума... иска да срине целия свят с плиткоумния си мозък.. Така де, ама виждам че Тръмп просто няма друга политика ако иска да си запази безцения зелен долар, само войните го крепят, война да има, ако ще целият свят да загине..
11
10
 
26
 
! Отговори
До 10 преди 6 години
Провокират? Точно това правят говедарите. Защото Ким има само едно условие да не хвърля ракети. Да се връщат щатите от базите наоколо и да не правят учения под носа му. Е, ако бяха хора, говедарите щяха да се замислят...
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 11 Не само си мисля ***. Той Е на белите от 2000 години и ще бъде . Такива като тебе амеби, трябва да бъдат депортирани в държави с диктатури и да живеят прекрасно. Никой няма да тъжи за вас в белия свят.
9
15
 
16
 
! Отговори
**** преди 6 години
Краварите ако искаха да покажат на СК.колко са велики,защо не навлязаха на С.Корейска територия,и там да плашат,а това,че летят в международни зони ,нищо не означава,може да си правят учения,защо СК. трябва да го приема като заплаха.
8
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
еврейте ни правят льохави цялата планета, тоя си мисли, че светът бил на белите ! хахаИма ли още шматароци у бг-то!
7
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Провокират ?? Ти нормален ли си бе :) тоя всеки месец стреля балистични ракети? ТИ малоуменн ли си или да ? Ако беше голяма държава вече да беше пламнала война.СК трябва да бъде унищожен с политика или удар. И хората да бъдат спасени от глада и фанатизма
6
14
 
38
 
! Отговори
ined преди 6 години
Краварите няма да мирясат докато не докарат света до термоядрена война
5
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази информация развърза езика на цитирам " Прости, фанатизирани и необразовани хора". Моля, преди да си отворите устата, да проверите дали не се е разпаднала връзката между езика ви и вашия м0зък.
4
23
 
47
 
! Отговори
Комунизмът е пагубен преди 6 години
Кажете ми една страна в света където комунисти управляват и народът да е добре. Например Венецуела е най-богатата държава на петрол , а народа гладен , няма ток , няма вода и т.н. В другата комунистическа държава Куба средната месечна заплата е около 20 долара. Това е голямото постижение след повече от 60 години социализъм. Да не говорим за мизерията в Северна Корея. Затова хората по-цял свят бягат от социализма, заради беднотията и масовата тъпотия. Прости, фанатизирани и необразовани хора не могат и не трябва да управляват .
3
26
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимчо е луд. Северна Корея ще бъде изравнена със земята за 1 нощ.