Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея

Пентагонът: Тръмп има военни варианти да се справи с опасността
Обновена: 24 сеп 2017 07:39 | 24 сеп 2017 07:30, Анисия Иванова
238
Американски бомбардировачи прелетяха край Северна Корея
Снимка: БТА

Американски бомбардировачи Бе-1Бе Лансър, ескортирани от изтребители, прелетяха в международното въздушно пространство над морето източно от Северна Корея като демонстрация на сила и за да покажат диапазона от военни опции на разположение на президента Доналд Тръмп, съобщи Пентагонът.

За първи път през 21 век американски самолети прелитат на толкова близко разстояние от демилитаризираната зона, което подчертава колко сериозно възприемаме севернокорейското безотговорно поведение, заяви говорителката на Пентагона Дейна Уайт, цитирана от Ройтерс.

Тя добави, че това е ясен сигнал, че президентът Доналд Тръмп разполага с множество военни варианти да се справи с всяка опасност.

Бомбардировачите излетяха от американския тихоокеански остров Гуам, а изтребителите от военна база на японския остров Окинава. Те летяха в „международното въздушно пространство източно от Северна Корея", се казва в съобщението на говорителя.

САЩ и Северна Корея изостриха тона помежду си в последните дни.(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
20
 
27
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Сега е Северна Корея има оправдание да изстреля една ракета към остров Гуам, с което да подчертае колко сериозно възприема американското безотговорно поведение.
1
47
 
24
 
! Отговори
Раян Смит TJ преди 6 години
Атака по севернокорейската гмеж, идва краят на дебелака, ще *** под жуженето на американските бомби, мачкай агресорите, чичо Доналд, накарай живите там да завиждат на мъртвите! Накарай и руските врагове и техните плиткоумни последователи да пият лосион за вана от бидона с маркуча!!!Слава на Съединените Американски Щату, да живее американския зелен долар, Бог да паза Америка!