Шестима са пострадали след нападение с киселина в Лондон

Група мъже разпръскали токсично вещество край търговски център
24 сеп 2017 08:01, Анисия Иванова
32
Шестима са пострадали след нападение с киселина в Лондон
Снимка: БТА

Шестима души са пострадали, след като група мъже разпръскали токсично вещество при няколко нападения в район около голям търговски център в източната част на Лондон, предаде Ройтерс, позовавайки се на полицията.
Случаят не се разглежда като свързан с тероризъм, уточни говорител на полицията.

"За известен брой хора бе съобщено, че са пострадали на различни места - смята се, че са шестима. Очакваме допълнителни подробности", съобщи лондонската полиция, добавяйки, че един мъж е бил задържан за причиняване на тежка телесна повреда.

Нападението е било извършено край търговския център Стратфорд около 20 ч. местно време. На публикувани в интернет снимки се вижда как полицаи са се навели около пострадал човек и му оказват помощ.

Свидетели разказаха, че атаките са предизвикали паника, а пострадалите се втурнали да промиват раните си с вода, съобщава ДПА. По думите на очевидците нападението е било извършено след спор.

Засега не е известно какво е разпръснатото вещество. Полицаи на мястото окачествиха случая като нападение с киселина.

През последните месеци бяха извършени серия подобни нападения във Великобритания, включително при обири. Правителството обяви през юли, че ще обмисли по-строги наказания за хора, които нападат други с киселина. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Докато ние нямаме персонална вина за нашите частни лобита, които в тайно и зад гърба на обществото правят пакости, тези хора носят лична отговорност за омразата, която питаят към няколко континента цивилизация, без да делят виновен от невинен. Ние не можем да налагаме санкции на мирни народи, където има грешки в определени прослойки, а да се прегръщаме, търгуваме и флиртуваме с народи, които в мнозинството си ни искат мъртви и континента за тях. Тия хора искат нас за роби и територията за исляма
22
0
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
20 Не съм много умен, вярно е. За манипулаторите и интересите е ясно. Но никой човек не може да бъде манипулиран, ако не притежава определени предпоставки, които са скрити в мисленето му. То е като магнита, хваща само на желязо. Така нашата цивилизация е податлива към теории за сладък безметежен охолен живот, а ислямската е податлива към отмъстителност. Аз не мога да знам кое точно частно лоби е подбудителя, но факт е, че милиарди хора ни желаят смъртта и поне може да отразяваме това в новините.
21
6
 
8
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
Храната и в България и в чужбина е една и съща.Здравеопазването няма да го коментирам.В чужбина като отидеш в болница лекарите са хора,гледат те като малко дете,възпитани,професоналисти,работливи.В България е останал комунистическия манталитет,дай ми нещо да те прегледам.Относно върховенството на закона разликата е космическа.На Запад полицаи не взимат подкупи,от своите сънародници,а си гледат работата отговорно,както и всики институции.България е един посткомунистически запъртак.
20
5
 
28
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Близо 10 години бях в чужбина. Разбрах, че по-хубаво място за живеене от България няма! В чужбина взимаш едни пари които връщаш под формата *** данъци, такси, застраховки, наем и т.н. Храната уж по-добра от нашата, за нищо не става... Стискаш *** за да можеш уж да живееш по-добре! То като е за стискане, по-добре да стискам вкъщи! Поне близките ми ще са до мен. В България ако си оправен и не те мързи, може да живееш добре! Това което казвам, може да го чуете от всеки бачкал в чужбина!
19
2
 
21
 
! Отговори
Не бе, преди 6 години
Не е терористичен акт.Правили са реклама на нов мюсюлмански парфюм.
18
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Правителството обяви през юли, че ще обмисли по-строги наказания за хора, които нападат други с киселина. ...И тая сбирщина си *** капаците! Две години живях на този остров там народ не видях! Там са изсипани като от боклукжииски камион! За каквито се сетите такива има само не и истински англичани. Англичани има само в най крайните северни райони на страната но те повечето са на възраст и като си отидат от този свят край с англичаните
17
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Меркел трябва да изпие една чаша с киселина за наказание, защото тя е виновна за страданието на хората.
16
3
 
4
 
! Отговори
До хелеборус преди 6 години
Не си много умен.Разбери някои неща.1.Кой спонсорира тези джихадисти.2.Кой има полза от това.3.От кога разделяй и владей се използва по света.
15
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако си плиснат киселина или ви прегазят или намушкат в лондон не се притеснявайте, не е тероризъм
14
1
 
26
 
! Отговори
Чичо преди 6 години
Не не е терористичен акт, ръсили са за здраве!
13
1
 
23
 
! Отговори
eвроатлантик преди 6 години
Смиреност ,толерантност,премеримост пред диянията на умерените ислямисти,за нещастията на англичаните веднага да се обвенят българи или румънци.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези не се научиха, че натриев пероксид (натриева основа с перхидрол) е по-ефективно за промивка на очите. Просто го слагат в бутилка от спрей за почистване и творят в Лондостан.
11
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова са жалки, единствено могат да повтарят че не било тероризъм, а то си е чист тероризъм. О бедни Лондон столица на Пакистан
10
1
 
11
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
Би трябвало да се работи с тези народи, с помощта на техните политици, медии, олигарси, така, както на нас ни прокарват идеологически вируси. Нека там се вкара антивирусна програма. С което самите мюсюлмани да докажат пред света, че имат "мирна" религия, нека имамите се включат в пропагандата за мир, само тогава ще се сложи край на войната на цивилизациите. Докато ограничаваме анализите си до реалните извършители, ние не достигаме до реалните подбудители, които може и да са милиарди.
9
0
 
12
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
И това мнение го изказвам не аз, но ако ви прави впечатление, от месеци при атентати по националните медии спряха да канят арабските анализатори, като Мохамед Халаф и още няколко. Спряха да им публикуват и статии. Защото винаги стигаха до това, че в определени общества има искрено желание да се случват такива неща, а тези хора се явяват просто техни изразители. Какво излиза, умните мюсюлмани, благородните, които си обичат народите, искат да се борят с тези процеси там, а нашите ги замазват.
8
1
 
20
 
! Отговори
Helleborus преди 6 години
При нас реакциите са такива, каквито е редно да бъдат, хубаво е журналистите да публикуват коментарите от света, но неофициалните. Дали някъде не се черпят с баклава днес, дали не празнуват терора? Защото тези общества, които правят това, са моралните подбудители, а онези неуравновесени лабилни извършители са само бушони. Корените на тези процеси не са в Европа, а Европа коментира само преките извършители, за по-удобно и за да излезе, че няма какво да се направи. Само че войната е цивилизационна
7
2
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Горките власти в Лондон умират от страх , сакън да не е терористичен акт на мюсулмани !! Всякакви глупави предположения правят , но накрая винаги е едно и също . Било опит за обир - глупости! Такова действие може да бъде единствено и само мюслимски атентат и то от тези, дето отдавна си ги отглеждат!!
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нервиргани химици пидвластни на аллаха, след неуспешни химически опити.
5
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради тези ммалоумници в Лондон, ще забранят и продажбите на почистващи препарати. С кво ще си почистваме кеннефа?
4
0
 
34
 
! Отговори
Митрахунда Свами преди 6 години
Харе Кришна братя и сестри. Скоро и по други ГЕОграфски ширини ще става така. Недоволни лаборанти ще правят полево показно Открит урок по неорганична химия. Апропо аз самият съм с диплома по химия. Англия и Германия яко са загазили ама не го осъзнават