Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има

Той отговори в Twitter на севернокорейския външен министър
24 сеп 2017 12:12, Анисия Иванова
166
Тръмп пак със заплахи за Пхенян: Не след дълго няма да ги има
Снимка: БТА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заплаши в Туитър днес севернокорейския външен министър И Йон-хо и лидера на страната Ким Чен-ун, че "не след дълго тях може да ги няма", ако министърът продължава да повтаря мислите на "Малкия Човек Ракета", очевидно визирайки Ким, предаде Ройтерс.

Министър И заяви в речта си пред Общото събрание на ООН снощи, че обстрелването с ракети на цялата територия на САЩ става неизбежно, след като "г-н президент Зло" Тръмп нарече пхенянския лидер "човекът ракета". 

"Току-що чух какво каза външният министър на Северна Корея пред ООН. Ако той продължи да препредава като ехо мислите на Малкия Човек Ракета, тях не след дълго няма да ги има", писа Тръмп.

Размяната на все по-заплашителни и лични обиди между Тръмп и Ким се засилва, докато Пхенян се надбягва с времето, за да постигне целта си да създаде ракета с ядрен заряд, способна да достигне континенталната територия на САЩ - нещо, което Тръмп се зарече да не допусне, отбелязва Ройтерс.

В безпрецедентно изявление в петък Ким нарече американският президент "изкуфял старец" и се закани да го усмири с огън. Така той отвърна на заплахите на Тръмп в речта му пред ООН напълно да унищожи Северна Корея с нейното 26-милионно население.

Не е ясно дали последният туит на Тръмп се отнася до И и Ким лично, или до Северна Корея като цяло, отбелязва Ройтерс. На 3 септември КНДР извърши най-мощния си досега ядрен опит. В петък Пхенян заяви, че може да извърши опит с водородна бомба над Тихия океан. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Старостта не прощава... Никога не е късно да станеш за смях...
33
4
 
17
 
! Отговори
До 22 преди 6 години
Разликата между Русия и САЩ е че в Русия са се съхранили над100 националности до днес, а в щатите унищожиха единствените коренни жители индианците
32
0
 
2
 
! Отговори
от 25 преди 6 години
Айде пак ще си приказваме, като я пуснат :) То всъщност по-близо им е другия бряг, тамън към Холивуд.
31
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 30Казвам ти фактите. Нямам причина да съм благодарен на руската *** особено след "освобождението" от "фашистите". Върнаха България с 100 години назад и ни превърнаха в едно голямо село само за да ги храним.
30
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 22Както след смъртта на цар Петър, Русия и Византия си поделят България за 200 години.
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама луди се събраха и заплашват светът с ядрена война,а вие мишоци се дърляте за Русия.Вариант САЩ да унищожат Северна Корея без да предизвикат ядрена катастрофа в целият регион засягайки Китай,Южна Корея и Япония няма.Да не говорим,че може да пламне светът.И тогава като почнем от нашите неволи с ГЕРБ и Бойко,минем през Меркел ,Макрон Брекзит и нашествието на ислямистите в Европа всичко ще бъде прах във вятъра.
28
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До bbbbВикаш да си стоят кротко докато Северна Корея ги плаши с ядрена война така ли :))) я ходи се лекувай.
27
16
 
2
 
! Отговори
кво преди 6 години
Русия не си вре гагата на всякъде?140 милиона човека са се разположили на 1/8 от земното кълбо след стотици години на анексиране на територии.Само за последните години нападна независима Украйна и Грузия,мачкайки с танкове жени и деца.Спонсорира комунистически мафиотски партии навсякъде по света.Нейни диктатори са окупирали държави и държат населението в бедност.Русия първа нахлува в Афганистан.Русия е защитник на исляма.Запада напада ислямски държави,Русия християнски.Не руснаците,а лидерите им
26
2
 
4
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
За Вермахта се знаеше че е най-силен в Европа. Никой не го е сравнявал със САЩ и Русия.Сталин първоначално беше съюзник със Хитлер а САЩ ни искаха да се намесват до преди Пърл Харбър .Чети по история че се излагаш! Вермахта наистина беше голяма сила но не и срещу обединени САЩ и Русия!
25
6
 
13
 
! Отговори
bbbb преди 6 години
кравари долни мръсни всичките войни вируси болести от тях идват но ще си намерят майстора корея нее ирак или авганистан те краварите и там нямат подеда но както и да е
24
1
 
4
 
! Отговори
Чобака преди 6 години
Че оставете го *** сам да си *** в ***, после ще го изядат неговите авери, другите прасета.
23
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 25Много филми гледаш.
22
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя *** по-добре да си гледа перуката, да не стане после оле-мале ядрена бомбичка над Манхатън.
21
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнгелНищо силно няма в Русия освен водката им.
20
2
 
6
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
Аз също не мразя Русия .Обичам я колкото обичам САЩ.Искам да съм техен съюзник.Защо? Защото са силни!!!Те са обречени винаги да се Бият рамо до рамо както преди 77г защото много добре знаят, че сбият ли се по между си ще унищожат света!
19
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 21Единственото което ни свързва с Русия по някакъв начин е, че след Кримскта Война погнаха Турците през България. Не са дошли за нас специално. Ако толкова много искаха да освободят "правослвните си братя" имаха 500 години на разположение. Отделно къде бяха руснаците при бунта на Константин 15 век? Нямаше ги ама поляците бяха тук дори краля им си остави костите във Варна! Къде бяха братята ви??? Нямаше ги.
18
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 18Прав си не мразя Русия, безразличен съм към тази пропаднала ***.
17
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 18Защото няма ресурса за това. СССР щот не си вреше гагата навсякъде нали? Я питай кой прецака Афганистан на първо място? Я питай колко малки държавички бяха "анексирани" в "великия" СССР. Вие май четете историята като дявола евангилието.
16
13
 
19
 
! Отговори
До 18 преди 6 години
И Русия е силна, но не я мразим! Защото не си вре гагата по целия свят. Това е малка но съществена разлика
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре че от коментиращите нищо не зависи, че си е майката...