Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия

Според лидера им това е нужно за подобряване отношенията с Москва
25 сеп 2017 19:20, Елка Василева
198
Германските либерали: Да приемем факта, че Крим е на Русия
Кристиан Линднер. Снимка: Reuters

Германската Свободна демократическа партия (СвДП), която след четиригодишно отсъствие се връща в парламента, след като спечели 10,7 процента от гласовете на вчерашните избори, повтори позицията си, че трябва да се приеме фактът на анексирането на Крим от Русия, за да се подобрят отношенията с Москва, предаде ДПА.

Лидерът на либералите Кристиан Линднер заяви днес, че не може нищо да се направи за анексирането на Крим, "така че трябва да намерим начин да приемем ситуацията, за да може да се постигне решение в дългосрочен план".

Преди няколко седмици 38-годишният Линднер настоя, че добрите отношения с Москва са от решаващо значение за сигурността и благоденствието на Европа и че за да се постигне това, анексирането на Крим трябва да се приема като "постоянно временно положение".

Очаква се СвДП да започне коалиционни преговори с християндемократите на канцлера Ангела Меркел и Зелените. Такава тристранна коалиция досега не е управлявала на национално ниво в Германия. Някои от политическите позиции на тези партии по теми като Русия, бежанците и еврозоната си противоречат взаимно, отбелязва ДПА.

За отмяна на санкциите срещу Русия са нужни определени стъпки от Москва, заяви Линднер, цитиран от ТАСС.

"За СвДП е неприемливо предложението на външния министър Зигмар Габриел за едностранна отмяна на санкциите без определени стъпки от Москва. За нас е необходимо да се обвържат последствията (от санкциите) и готовността за диалог", каза Линднер.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
на фона на ЕС, Русия е от най-разв.се икономики последните години, ама няма да напишат в БГ че тук лихвата тук пада за 3-ти път тази година , няма да напишщат за ръста на икономиката, а ще пишат....ХХХХ ..... и платените американски *** ще изпълнят форуми и коментари навсякъде да си мислите какво ли не
50
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 52За това ли валутата и се обезцени до най-ниски нива за цялата и история :) ***.
49
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим граничи по суша само и единствено с Нарния, а всички знаем, че Нарния не е истинска държава......Украйна беше, не нарния! Ама пак същото!
48
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Донецк и Луганск американски ли са?
47
10
 
18
 
! Отговори
Martin преди 6 години
До АнонименТеб не те слуша главата ти, да не си завършил изгорялата гимназия, какви 700 млрд. те гонят или така ти казаха да драскаш. Русия от както е под санкции излекува голяма част от икономиката си, БВПто и се ждига всяка година, наистина бавно но сигурно. Взимай от другите хапчета.......
46
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ами те са НИКАКВИ - те са бългорофоби - всички американофили/***/тюркофили, за тях е важно кой им плаща
45
4
 
15
 
! Отговори
не им се получи преди 6 години
в Украйна и САЩ са отчаяни, страната е де-индустриализирана и вече нищо не се произвежда, всичко е изнесено в Азия и Мексико. 90 мил. не работят и живеят на социални помощи, има 40 мил. живеещи само на купоните за храна отпускани от правителството. Само една нова пълномащабна война може да реши проблемите на САЩ.
44
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не знам дали Крим е руски, ама цяла Украйна е американска)
43
18
 
7
 
! Отговори
дуро преди 6 години
Историята показва, че ако не беше САЩ Хитлер щеше да прегази ***. Язък за момчетата от конвоите дето ги издавиха германците в ледените води. Да не бяха тръгвали изобщо!
42
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Говедарските тролчета не знаят какво да пишат -един път Крим руски, друг път не, вече съвсем се Сащ исаха хайванчетата жалки.
41
6
 
7
 
! Отговори
luckyman преди 6 години
Германските съединители, както и всички съединители ги няма при автоматика! Поради факта, че седят долу и в ляво, и само пречат!
40
7
 
22
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Крим еврогейците наложиха санкции на Русия. Но на Турция заради окупацията на Северен Кипър, европедалите си сложиха ламаринени очила. Освен лицемерие това е и двоен стандарт на ЕС.
39
3
 
17
 
! Отговори
Русофил преди 6 години
Крим така или иначе вече е руски, а дали немците, ше приемат този факт си е техен проблем. Колкото по-бързо го приемат, толкова по-бързо, ще спрат да се самозалъгват, че Крим не е руски. А за отстъпките от Русия - прощавайте, но това звучи смешно. Русия е горда страна и няма да склони глава, камо ли пред собствените си палачи. Та Зигмар да си взема да си прибере този жалък опит за изнудване там където слънце не изгрява.
38
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На кого му пука за Крим, важното е че Путиностан е пред финансов колабс, спада на номиналния БВП за 3 години е от 1,88 трлн $ до под 1,2 трлн $, просто Рашка просташка губи по 700 млрд $ на година, това са фактите, а иначе може още да викате 'Крим наш")
37
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята също показва , че Германия за няколко месеца влиза почти до Москва. Създава най-модерните оръжия и е може би най-силната страна в Европа . За производствената и мощ, всеки знае.
36
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крим е руски и винаги ще бъде руски.
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Историята е показала, че рядко Германия е печелила войни. Световни даже никога.
34
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След 25г същите тези либерали:Да приемем факта, че Европа е на мюсюлманите.Който не е съгласен е рacиcт, нaциcт и ксeнoфoб.
33
6
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Това е най-противното! Спомнете си Афганистан...Германия "подари" на демократизаторите 100 МИЛИАРДА DM. за да финансира създаването на Алкайда...Германия пригласяше на лъжите на Тони Блеър за химическите арсенали на Садам КОИТО НИКОГА НЕ БЯХА ОТКРИТИ! Така и в Либия! Окупирана Германия след времето на Аденауер...Вили Бранд...и Хелмут Шмидт ...се ръководи от американски марионетки!А най-ярката между тях е Мурксул-ханъм!
32
8
 
7
 
! Отговори
кримчо преди 6 години
Крим е руски засега. Историята е показала, че рядко Крим стои дълго в една държава.