Почина най-дебелата жена в света – Иман Абдулати

Тя бе на лечение в Индия, където успя да свали 242 кг
25 сеп 2017 15:45, Василия Пейчева
11
Почина най-дебелата жена в света – Иман Абдулати
Снимка: YouTube

Египтянката Иман Ахмад Абдулати, смятана за най-дебелата жена в света, почина в болница в Абу Даби, Обединени арабски емирства, след като загуби битката с наднорменото тегло, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

Още по темата

Жената, която беше на 37-годишна възраст, се лекуваше в медицинския център. Причината за смъртта й е спиране на редица вътрешни органи, включително остра бъбречна недостатъчност.

Миналата година светът узна за египтянката от Александрия, която тежеше 500 килограма и 25 години не беше излизала от вкъщи. Родителите й потърсиха помощ от президента на държавата, когато разбраха, че повече не могат да се грижат за дъщеря си.

Иман се родила с тегло 5 килограма и винаги е имала проблем със затлъстяването. След няколко години лекарите й открили болестта елефантиаза, известна като "слонска болест".

Още докато е било малко, момичето не можело да ходи и се придвижвало лазешком.

На 11 години тя получила инсулт, след който била прикована завинаги към леглото. Жената била изцяло зависима от своите близки, които я хранели, преобличали, къпели.

През април Иман успя да отслабне с 242 килограма, след двумесечно лечение в Индия. После беше преместена в клиниката в Абу Даби, където за нея се грижеха 20 лекари.

Накрая обаче организмът на пациентката не издържа.


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
2
 
4
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Ако нямаше нищо лошо или опасно тук, щяхме да живеем в лъжа, в измамно спокойствие, което щеше да докара човека до още по неконтролируеми степени на безумие и разруха. Тези проблеми, включително болестите, вразумяват дори и най-несмислените хора. Понякога не ги вразумяват, а ги карат да роптаят. Но ако не бяхме поне малко стреснати от нещастието си, не се знае докъде щяхме да стигнем, представете си човешкия манталитет, заедно с пълна безнаказаност, перфектно здраве, здрави деца... Бог си знае
8
2
 
1
 
! Отговори
Helleborus преди 1 година
Във връзка с някои коментари, много добре разбирам страха и ужаса от болестите, особено на малки деца, защото и аз го изпитвам често. Но мисля, че човекът не може да разбере света по никакъв друг начин. Истината е, че това не е най-лошото, което може да ни се случи, защото си причиняваме много по-лоши неща, с начина си на мислене и поведение, с последствия, които тепърва ще разбираме и изтърпяваме. И би било измамно в земния ни живот да няма проблеми, които да напомнят за реалната действителност
7
15
 
4
 
! Отговори
Men преди 1 година
Трябваше да я снимат по бански като модел, нали сега е модерно....
6
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо има моралисти, които все още отричат евтанзията? Това живот ли е, да се мъчиш с десетилетия за да може накрая да умреш от естествена смърт.
5
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Отървала се е непрестанни мъки! Бог да я прости!
4
5
 
24
 
! Отговори
dдфсф преди 1 година
Ей под такива новини се питам - ако има Господ, що за същество трябва да е, че да накажеш дете с такова нещо. На 11 години с инсулт, трагедия. Да почива в мир.
3
0
 
60
 
! Отговори
--- преди 1 година
тъжна история, съболезнования към семейството и
2
36
 
3
 
! Отговори
шведка преди 1 година
Таз прилича да е от родата?
1
3
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами отървала се е женицата, това е ужасно бреме.