Гюлен обвинен за секс скандал, разтърсил опозицията в Турция

Издаден е обвинителен акт заради публикуването на интимни записи
30 сеп 2017 17:15,
48
Гюлен обвинен за секс скандал, разтърсил опозицията в Турция
Снимка: Архив, Reuters

След продължило седем години разследване турската прокуратура издаде обвинителен акт във връзка с публикуването на интимни видео- и аудиозаписи на представители на опозицията, включително на тогавашния лидер на главната опозиционна партия Дениз Байкал, съобщава "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Като главен обвиняем прокуратурата в Анкара сочи живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Турция, че е организирал и опита за преврат в страната през юли м.г. Освен него има още 170 заподозрени, от които 164-ма полицейски служители.

Дениз Байкал, който беше лидер на Народнорепубликанската партия, бе принуден да подаде оставка от председателския пост през 2010 г., след като в интернет бе разпространен видеозапис, изобличаващ го в извънбрачна връзка с представителка на неговата партия. Подобни кадри след това бяха разпространени и за редица членове на друга опозиционна сила - Партията на националистическото действие.

Според обвинителния акт видеозаписите са били направени от полицаи, принадлежащи към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО). Те са обвинени, че чрез заговори със записи са дирижирали политически събития съобразно целите на своята организация.

Прокурорите твърдят, че заподозрените са извадили дубликат на ключовете от дома на любовницата на Байкал, поставили са записващи устройства и са направили запис на интимни моменти между двамата.

Твърди се също, че кадрите били предоставени на журналиста Джевхери Гювен, който сега се намира в затвора, и публикувани на сайта habervaktim.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 6 години
Ааа, бива го още Гюлен, стара кримка е той ама още може да вдига самолета!Само на 76 години е, няма да се предава я!Хю Хефнър умря на 91 години и го биваше до последно, а този е 15 години по-млад!
30
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ердоган ще се окаже прав накрая за този
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На турците сексът им иде отръки
28
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
100% товия му изтриха турските коментари Оти тва е български сайт и само българи могат да си развяват байряка тука а чужденците и да лаят , първо ги дразним за сеир после ги трием че да не се затормозяваме с глупостите им Наздраве !!!
27
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много скоро ще излезе наяве истината за xoмосеkcyaлните отношения между Гюлен и ердухан
26
8
 
10
 
! Отговори
хубавата новина преди 6 години
Султана вдига данъците с 40 % ! Турската икономика буксува !
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но все пак има значителна разлика в строежа на лицето и не са и българи Вероятно черкезки наемници или някакви такива които са нямали кафе да се върнат след разпадането на османската империя .От коя част на Турция са дошли първите заселници след падането на Иван Шишман Едва ли са били цветът на нацията си
24
2
 
4
 
! Отговори
men преди 6 години
и ние искаме да видим как сфъку дуа на деян, или сфитенту как опъва сфинетка или как доганча им се празни на сичките у устенцатqа ама нема нема... да бехме една димокрацийка като при комшиите да им излезнат кирливите *** на сичктие..
23
2
 
4
 
! Отговори
Кракра преди 6 години
До 100 % TURKАко се пишеш американец,и научиш американски,само ще спечелиш!Много е престижно!:)
22
17
 
13
 
! Отговори
Митхад паша преди 6 години
"В България турци няма.Всички турци в България са потомци на ислямизирани българи!"
21
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност когато се определяте като турци ,се чувствате горди пред родителите си че отстоявате произходът им .А те се чувстват виновни че не сте се родили в Турция с която толкова се гордеете Мечтаете Турция да вземе част о България в която да живеете и да бъдете истински турци Това ще бъде период на конфликти и смъртза три поколения и няма да можете да отгледате децата си както бихте мечтали
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хаха, тия в Турция да не ходят на обмяна на опит на изток.
19
4
 
7
 
! Отговори
Az преди 6 години
Смешно е когато БГ робите коментират Турция от която скоро Ще купуват газ вместо да бяха измели боко тиквата, защото им го натресе Като не построи Южен поток и да живеят добре
18
5
 
10
 
! Отговори
James Brown преди 6 години
Новината на деня: Sеx машината Гюлен вихри купон в имението на пoкойния Хю Хефнър с млади зайчета яко подплатен с ганджа и виaгpa a Султан Eрджолан Нещастни тoчи лиги в златния дворец, пука се от завист и си го изкарва на слабоyмните избиратели от великия османски референдум!
17
2
 
12
 
! Отговори
До 100%турк преди 6 години
Разбирам че искаш да си турчинПо голяма и богата държава ,силна армия Понеже си роден в България , турците не биха те приели като свой . Както са бесарабските българи за нас .Ти ги приемаш за свои а те теб не. Така ще ти мине живота като /искащ да е турчин/ . Роден си в България ,просто бъди един от нас
16
2
 
5
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
В заглавието май има грешка. Гюлен не е обвинен в секс скандал. Гюлен обаче е официално картотекиран луд човек. През 1974 та , е лежал в психиатрична клиника в град Маниса...Иначе казано в лудница. Това доскоро се знаеше единствено от MIT , въпреки че Гюлен е успял да го прикрие на времето.
15
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много ме кефи Ердо,ама много! Строителят на ислямски тоталитаризъм ще научи пуйкистанците, че и кон боб яде.Такъв си го пожелаха.
14
1
 
8
 
! Отговори
тъжно преди 6 години
Не знам какви са ни пропуските,но си мисля,че цялата ни държава е един голям пропуск!
13
1
 
8
 
! Отговори
100 % TURK преди 6 години
Дениз Байкал е един от най опитните политици в Турция и едва ли един запис със секс скандал би го отстранил от политиката. Той много добре разбра възходящия политически рейтинг на Ердоган и се възползва от ситуацията да напусне политиката , поставяйки на мястото си некадърника Кемал Кълъчдароглу. Затова и днешната опозиция е по скапана от всякога. Това което го пише в статията е официалната версия , а задкулисните сведения са по различни. За човек като Байкал , една секс касета е нищо опасно.
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв е Гюлен ми е все тая,но чакам Ердоган всеки момент да го обвини,че яде живи бебета!