Гюлен обвинен за секс скандал, разтърсил опозицията в Турция

Издаден е обвинителен акт заради публикуването на интимни записи
30 сеп 2017 17:15,
48
Гюлен обвинен за секс скандал, разтърсил опозицията в Турция
Снимка: Архив, Reuters

След продължило седем години разследване турската прокуратура издаде обвинителен акт във връзка с публикуването на интимни видео- и аудиозаписи на представители на опозицията, включително на тогавашния лидер на главната опозиционна партия Дениз Байкал, съобщава "Хюриет дейли нюз", цитиран от БТА.

Като главен обвиняем прокуратурата в Анкара сочи живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен, обвиняван от Турция, че е организирал и опита за преврат в страната през юли м.г. Освен него има още 170 заподозрени, от които 164-ма полицейски служители.

Дениз Байкал, който беше лидер на Народнорепубликанската партия, бе принуден да подаде оставка от председателския пост през 2010 г., след като в интернет бе разпространен видеозапис, изобличаващ го в извънбрачна връзка с представителка на неговата партия. Подобни кадри след това бяха разпространени и за редица членове на друга опозиционна сила - Партията на националистическото действие.

Според обвинителния акт видеозаписите са били направени от полицаи, принадлежащи към Фетхуллахистката терористична организация (ФЕТО). Те са обвинени, че чрез заговори със записи са дирижирали политически събития съобразно целите на своята организация.

Прокурорите твърдят, че заподозрените са извадили дубликат на ключовете от дома на любовницата на Байкал, поставили са записващи устройства и са направили запис на интимни моменти между двамата.

Твърди се също, че кадрите били предоставени на журналиста Джевхери Гювен, който сега се намира в затвора, и публикувани на сайта habervaktim.com.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво общо има сексскандала с това, че живял преди 50 години три дена в посолството на Сащ?Ердо просто се чуди какво обвинение още да му измисли.Заяждаше се с Русия, после ходи да се кланя. Заяждаше се с Германия, напоследък се сети, че няма сметка да се завжда, почна да говори за оправяне на отношенията. Гюлен му беше главният виновник за преврата. Още не се е отказал да се дърли с него.
10
4
 
17
 
! Отговори
Ddd преди 6 години
Поредната партенка на ердогановата шайка, с цел да замаже очите на полуграмотния електорат. Какво беше казал някой: "дай на народа хляб и зрелища".
9
5
 
12
 
! Отговори
HawkTheOttomanWhore преди 6 години
Хубава работа АМА...
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нов Ататюрк няма да се роди, защото Албания и България са самостоятелни.
7
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Понеже тук сме свикнали къде-къде по скандални записи да излизат за управляващите ни, без никакви последици, това не означава, че в страните с морални норми, това е прието. За Турция, подобни неща са скандални и ако действително е имало организиран шантаж срещу политици, то делото е съвсем резонно. По-скоро се замислете, защо у нас няма дела и оставки по записите на бойковите изцепки.
6
4
 
15
 
! Отговори
риторично преди 6 години
Правенето на секс престъпление ли е?
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този е толкова издъхнал, че секс скандал би му повдигнал само реномето.
4
5
 
28
 
! Отговори
Кривондел преди 6 години
Гюлен е виновен и за поне 2 слънчеви затъмнения. Арестувани са още 200 души заради тях.
3
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До сега Гюлен беше обвиняван във всички възможни грехове. Само още секс скандал не му бяха измислили.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Гюлен е маша на ЦРУ. И нашите политици ЦРУ ги изнудва. Затова голяма част от управниците ни са прикрити хомосексуалисти.
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За прелюбодейство в затвора,ЗА НАСИЛНО ОМЪЖВАНЕ НА МАЛОЛЕТНИ ДЕВОЙКИ ЗА ДЪРТАЦИ РАДОСТНИ ПЕСНИ,така е вече в "новата"ИСЛЯМИСТКА ЕРДОГАНОВА ПУЙКИЯ!