Два терористични акта в Канада само за ден

В колата на единия нападател имало знаме на Ислямска държава
26
Два терористични акта в Канада само за ден
Снимка: Reuters, архив

Полицията в канадския град Едмънтън обяви днес, че разследва два терористични акта - нападение с кола и нож срещу полицай и прегазване на четирима пешеходци от бързо движещ се микробус, предаде БТА като се позова на Асошиейтед прес.

Местният полицейски началник Род Нехт каза, че има един задържан, 30-годишен жител на Едмънтън, който вероятно е действал сам. В колата, ударила полицая, било намерено знаме на джихадистката групировка "Ислямска държава".

Първата атака станала късно в събота до стадион, където се играел мач от канадската футболна лига. По полицейски данни бял "Шевролет Малибу" се врязал в барикада и блъснал полицай, който отхвърчал на 15-ина метра. После шофьорът излязъл, пробол полицая с нож и избягал пеша.

Няколко часа по-късно микробус на спедиторската компания "Ю-Хол" бил спрян за проверка, но водачът не се подчинил и продължил на висока скорост. При преследването микробусът умишлено се качил на тротоара, където блъснал четирима пешеходци. Край един хотел ванът се преобърнал и водачът му бил арестуван.

Пострадалият полицай е откаран в болница за лечение; няма опасност за живота му. Засега не е известна степента на нараняванията на четиримата пешеходци.

"Смятаме, че в случая двата инцидента са свързани", каза Род Нехт.

Той добави, че името на шофьора на микробуса е почти идентично с името на собственика на белия "Шевролет".

"Тези инциденти се разследват като терористични актове", обяви началникът на полицията в Едмънтън, провинция Алберта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Той добави, че името на шофьора на микробуса е почти идентично с името на собственика на белия "Шевролет".--------Ами да! Те нали като отидат някъде, каквото име кажат, такова им дават и хоп, престъпник с нова самоличност. И понеже са тъ.пи, всиюки са с едно име и една рождена дата.
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас умират повече хора при катастрофи всекидневно.В Русия умират от катастрофи и алкохолизъм много повече...В Канада е спокойно, на фона на други държави.
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трюдо не е точно гей. По склоро изглежда политически коректно за да привлича избиратели, увлечени от модните тенденции. Или модерните избиратели.
22
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това знаме да не би да има нещо общо с исляма, защото политиците ми казват през медиите, че тероризмът няма нищо общо с исляма. Много ми е чудно, не мога да разбера ... А папата сега искал и хуманитарни коридори за "бежанци"! Айде стига с християнските религиозни щуротии - самоубийствено милосърдие, самоубийствена доброта, ходене по вода и т.н. Да ги вземе във Ватикана, да му го направят на гето, да го видим тогава. Хора, които не са се грижили за дете през живота си управляват Европа!
21
1
 
25
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
На нас ни искат визи за Канада, а тарамбуките ги приемат без проблем. За 2017 около 35 000 сирийци от общо 300 000 новодошли. Като гледам успешно ги интегрират.
20
1
 
21
 
! Отговори
Додо cont'd преди 6 години
Да довърша долния коментар - не обвинявам Исляма и мюсюлманите, те СА това, което винаги досега са БИЛИ, от създаването на култа им през 7 век, та до ден днешен! Виновни са уродливитте управници, продажници на Сатаната малки душици, либералчета и рицари на измисления за прикритие на геноцида срещу бялата раса "мултикултурализъм" социални експериментатори и утописти, които отвориха портите и поканиха мюсюлманите да дойдат да изнасилват, колят и взривяват, превръщайки Запада в ГРОБИЩЕ!
19
0
 
10
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До армагедон: Така се получава навсякъде, където исляма пусне корени! В изброените от теб държави исляма дефакто вече доминира! До 35-40 години и статистически ще ги е завладял и покорил. Ако искаш що годе спокоен живот - имигрирай там, където управниците не ги е страх публично да признаят истината за исляма и защитават хората си от него, като САЩ, Унгария, Словакия, Чехия, Полша, Тайланд, Швейцария и др.
18
0
 
11
 
! Отговори
армагедон преди 6 години
Не ви ли се струва че целия свят се е побъркал? Вече нма спокойно място,където човек би могъл да живее.Франция,Канада,Испания,Великобритания,Северна Корея,Русия..то какво да изброявам...
17
1
 
9
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
До Киро: ""Защо подминават САЩ?""АМИ МОЖЕ БИ ЗАЩОТО САЩ ИМАТ НОРМАЛЕН ЛИДЕР, КОЙТО НЕ ГО Е СТРАХ ДА ГОВОРИ ИСТИНАТА ЗА САТАНИСТКИЯ КУЛТ ИСЛЯМ И ИМА ТОПЧЕТАТА ДА СИ ЗАЩИТАВА СЪНАРОДНИЦИТЕ ОТ НЕГО! А, И МОЖЕ БИ, ЗАЩОТО ТРЪМП ПОПРОЧИСТИ АМЕРИКА ОТ ИСЛЯМОФУПЕЩА СЕ ЗГАH (НО ОЩЕ МОЖЕ ДА СЕ ЖЕЛАЕ)
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пепи: Ти си или мюсюлманин, или си про3 като гъдyлка!
15
9
 
3
 
! Отговори
Пепи преди 6 години
До #11С какво е прав бай Дончо? С това, че за тези беди е виновен той ли? Откъде и защо започна всичко това, знаеш ли? Почети малко поне ...
14
0
 
7
 
! Отговори
Canadien Francaise преди 6 години
Canada? Trudeau... Hm...the best is yet to come....guaranteed!
13
2
 
11
 
! Отговори
Dodo NY преди 6 години
Като чета всекидневните новини за мохамеданските извращения, с които мюсюлманите се 'отблагодаряват' на така мразените "неверници" (кафури, гявypи, гяypи, куфари - зависи от ислямските езици и диалекти) и съм благодарен на Бога, че Америка избра Тръмп!
12
0
 
8
 
! Отговори
Dodo NY преди 6 години
"Diversity Is Our Strength" - Justin Castro-Trudeau
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Скоро и Трюдо,ще види колко е прав бай Дончо!младо зелено,че и обратно!
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КИРОЕх, пък и ти! Що за въпрос ... цяло село знае само ти - не.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
О, призивът на Мракел "Добре дошли, доведете и семействата си" е задействал и в Америка. Нали Канада и САЩ са много горди, че са страни от емигранти. Ама не им увира акълът, че както примамват и ограбват другите държави откъм образовани и талантливи хора с високото си жизнено равнище (известно, как постигнато), десет пъти повече пристигат авантюристи, готованци, прости и необразовани хора с дивашки навици и висват на социалната им система и на сигурността. Искаха да сринат Европа, пък то ...
8
0
 
26
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Цитат":.... прегазване на четирима пешеходци от бързо движещ се микробус,"Газят...колят...взривяват....миролюбива религия - дума да няма!
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тюдо се е подмокрил от кеф.
6
1
 
27
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тези атаки не стават ей така от някой изкукал мюсли.Някой плаща на терористите.Отдавна работят на принципа-ти се жертваш а семейството ти получава парите.Службите знаят добре че е така.Защо бездействат