Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ

Стрелецът е 64-годишен, не е бил ветеран от армията по данни на медии
Обновена: 2 окт 2017 16:08 | 2 окт 2017 14:10, Елка Василева
161
Над 50 жертви в Лас Вегас – най-кървавият подобен инцидент в САЩ
Снимка: Reuters

При стрелбата по публиката на кънтри концерт на открито са убити най-малко 50 души, а над 200 са ранени. Това съобщи шерифът на окръга от щата Невада, в който се намира Лас Вегас, предаде Асошиейтед прес.

Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Досега за най-големия инцидент от подобен род беше смятана стрелбата в гей клуб в град Орландо, Флорида през юни 2016 г. Тогава заклелият се във вярност на екстремистите Омар Матин уби 39 души, а 53 бяха ранени.

Още по темата

Хиляди паникьосани зрители на концерта на кънтри певеца Джейсън Олдийн са побягнали от сцената на нападението, като в някои случаи са прегазвали паднали хора, докато полицаите са се опитвали да засекат и обезвредят извършителя.

Застреляният от полицията нападател е идентифициран като 64-годишния бял мъж Стивън Падок от Лас Вегас. Той се е регистрирал като гост на хотел, откъдето е стрелял по събралото се множество от 32-ия етаж.

По думите на източници на телевизия CBS от правоохранителните органи стрелецът  досега не е попадал в полезрението на полицията. Той не е бил ветеран от американската армия и никога не е участвал в бойни действия.

Освен това полицията има данни за местонахождението на 62-годишната Мерилу Данли, която се издирва във връзка с нападението, и те в момента се проверяват.

Нападателят е действал сам и няма сведения да е бил свързан с радикална групировка, каза Ломбардо, цитиран от ДПА.

"Не знаем каква е била идеологията му. На този етап смятаме, че е действал самостоятелно", заяви той.

Шериф Ломбардо заяви, че слуховете за други стрелби или бомбени нападения в района са неверни.

Белият дом съобщи, че президентът Тръмп е бил уведомен за станалото в Лас Вегас, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още по темата: стрелбаЛас Вегас
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
1
 
4
 
! Отговори
гей клуб бг преди 6 години
Досега за най-големия инцидент от подобен род беше смятана стрелбата в гей клуб в град Орландо, Флорида през юни 2016 г. Тогава заклелият се във вярност на екстремистите Омар Матин уби 39 души, а 53 бяха ранени.
115
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БръчковТези, който "изнасят демокрация" са си живи и здрави. Останалите са хора, като теб и мен, които също нямат право на глас.
114
2
 
5
 
! Отговори
Той преди 6 години
Това е Америка и това не е убиеца. Той е също жертва на тези които са стреляли по хората.
113
2
 
9
 
! Отговори
Бръчков преди 6 години
Отново честито на господа краварите , износители на демокрация .... Има Господ !
112
2
 
2
 
! Отговори
WC преди 6 години
NEBOSTARGACHITE LI SA TEHNITE BUNKERI>OT VISOKO DA STRELIASH PO TALPA>SIGURNO E NEKOI OCELIAL OT VIETNAM
111
1
 
10
 
! Отговори
az преди 6 години
Кой нормален си наема стая и носи чанта със 8 автомата и 600 патрона ?Освен ако не е решил това да не му е мисията на живота и д му е омръзнало вече.Знаел е че ще има фестивал, наел си е стая и така решил да убие колкото може повече, необезпокояван.Как другояче можеш да застреляш мноооого хора необезпокояван ?Ами от хотелска стая, гледаща към концерт наблизо.Като гледам е бил на 64г и с тая испанска реч наоколо, малко му трябва на човек да изтрещи.Всеки втори говори испански в Щатите, непон
110
3
 
8
 
! Отговори
МАГИЧЕСКИ ГЪБИ преди 6 години
БИЛ Е НАДРУСАН ЯКО И Е ИМАЛ ЧАНТА ПЪЛНА С ПУШКИ :DОТ ТЕЛЕВИЗОРА СЕ Е ЧУВАЛО ДЕТСКО ФИЛМЧЕ В КОЕТО СЕ Е КАЗАЛО, ЧЕ СЕЗОНА ЗА ПАТИЦИ Е ОТКРИТ!!!ЧОВЕКА Е ОТВОРИЛ ПРОЗОРЕЦА И Е ВИДЯЛ ЯТОТО ПАТИЦИ И Е ПОЧНАЛ ДА СИ ОТСТРЕЛВА :D НИЩО ТОЛКОВА ФРАПИРАЩО!!ПАТИЦИТЕ СА ПОДСКАЧАЛИ И КВАКАЛИ КАК ДА НЕ ГИ ГРЪМНЕШ
109
5
 
11
 
! Отговори
сащ супер сила Хихих преди 6 години
Над тия шаш тегне черна прокоба. Както е почнало урагани ,ракети ,а сега себеизбиване. Много жалка страна с жалки хора. Чудя се дали не са им облъчени мозъците от ГМОто дето кльопат.Не би трябвало такива да им се позволява да напускат границите на тяхната лудница шаш.Ако все пак някой прескочи оградата дето ще прави главният психопат с жълтия перчем ,да ги затварят в изолатори. И да нямат съприкосновение с други граждани на света.
108
3
 
6
 
! Отговори
Питаща преди 6 години
Интересно, Бойко Борисов и кабинета му какво правят да защитят българите от исляма? И дали изобщо правят нещо, или са се примирили, че неизбежно и у нас ще дойде денят, в който ще има бам-бам, за който отговорността ще бъде поета от Ислямска Държава!?
107
3
 
13
 
! Отговори
Имам баялда Халил преди 6 години
Писнало му е на човека от маанета и чалгария да му дъни дал е хиляди долари за хотела.Пехотинеца и е взел нещата в свои ръце.Пазарджиклии Старозагорчани и Сливналии да не се помайват и жалват и те само ами да вземат пример къ съ фрЪга как го клати и колку са раздава човека.Така се прави с дразнители.Излизаш на терасата с 10 пълнителя и почваш да тънко да шиеш баладата на Кондьо ..Доко Доко.Мир на праха на загиналите така е било писано от злият Бог
106
33
 
17
 
! Отговори
111 преди 6 години
САЩ е най-великата,елитна,богата и развита страна в света.САЩ олицетворява богатсвтото и елита,а а ПРусия олицетворява мизерията и бедността.Ясно ли е ,руски под*логи ?
105
1
 
6
 
! Отговори
до случаен преди 6 години
According to an unofficial report from the Las Vegas, shooter's name is Samir al-Hajib.He is an American who converted to Islam few months ago.Според неофициален доклад, името на стрелеца е Самир ал-Хаджиб. Той е американец приел исляма преди нйколко месеца.Това пишат, доколко сведенията на медии като "Ройтерс" и "Вашингтон пост" са получени от достоверни източници е друг въпрос.Във форумите тук, в САЩ се дискутира въпроса дали не е член или симпатизант на крайнолявата АNTIFA.
104
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да търсят Клинтови и Бушови ,Тръмп е просто *** пред тия два клана ! Няма демократи няма републиканци всичките са работещи за десетте фамилии управляващи целият свят икономически . Само ми е интересно кога ше изиграят оня номер пак с убитият президент ?
103
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
20 или 50 жертви, кое е вярното???
102
4
 
7
 
! Отговори
случаен преди 6 години
До упс...задължително е приел исляма,но лошото е че е бял...?
101
2
 
4
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
До venixАБСОЛЮТНО вярно!
100
7
 
32
 
! Отговори
venix преди 6 години
"Това е най-кръвопролитното нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ."!!! Луди ли сте бе, тикви?! Най-голямото кръвопролитие в историята на САЩ е избиването на местните американци - т. нар. индианци, м.а.л.о.у.м.н.и.ц.и такива!
99
3
 
13
 
! Отговори
упс... преди 6 години
Според "Ройтерс" и "Вашингтон пост", 64-годишния Стивън Падок от Лас Вегас е приел исляма преди няколко месеца.Може би, това е причината ИД да е поела отговорноста за стрелбата в Лас Вегас?
98
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Русия Путин и ФСБ правят атентатите-справка взривовете в редица руски градове с над 300 жертви довели до Втората чеченска война и затвърждаването на властта на Путин.
97
10
 
17
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
Не е терористичен акт, просто краварско ежедневие.