Саудитският крал зове: Ирак и Сирия да не бъдат разцепвани!

Според крал Салман кризата в Сирия трябва да се реши по политически път
5 окт 2017 22:11, Боряна Павлова
18
Саудитският крал зове: Ирак и Сирия да не бъдат разцепвани!
Снимка: Reuters

Саудитският крал Салман каза днес на среща с руския президент Владимир Путин в Москва, че трябва да бъде запазена териториалната цялост на Ирак и да бъде намерено политическо решение в Сирия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според Салман сирийската криза трябва да бъде уредена по политически път, така че да се гарантира сигурността и стабилността на Сирия и да се запази териториалната й цялост.

Той заяви, че международната общност трябва да поеме отговорност за случващото се с рохингите в Мианма.

Путин каза, че е приел поканата на Салман да посети Саудитска Арабия.

Саудитският крал отправи остри критики срещу Иран, който има близки отношения с Русия, посочва ДПА.

Салман каза на Путин, че Иран трябва да се въздържа от намеса в конфликтите в Близкия изток, защото подобни действия дестабилизират региона.

Иран и Саудитска Арабия подкрепят противникови страни в конфликтите в Сирия и Йемен. Русия и Иран са важни партньори на сирийския президент Башар Асад, на когото Саудитска Арабия се противопоставя.

Посещението на саудитския крал в Русия до голяма степен се разглежда като знак за нарастващото влияние на Москва в Близкия изток.

Путин определи разговора си със Салман като много плодотворен.

/БТА/


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Николаев преди 4 години
Щом и саудитите начело с краля им са на червения килим значи има защо колкото до бълХарските политици , те ще пълзят по асвалта пред кремъл но дали ще ги поканят е под въпрос. каква нация сте не знам знам само че винаги сте наведеени със сабути *** . Това не го пиша от умраза към българия и българите прекрасна страна и прекрасни хора но без самочуствие .
14
1
 
0
 
! Отговори
Бай джон хуй преди 4 години
Путин да им раздаде по една сабя на Арабите и да почнат да танцуват Танц със Саби на бос крак както с чичо Дони в С.Арабия преди известно време ха ха!
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе много е изолирана тоя Русия!!!!!
12
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Е*ати наглия чаршаф!Обаче явно не му вървят работите,щом е дошъл на килима пред Путин!Нещо петродоларите не стигат за независима политика....Сирия,Йемен,Ирак-доста се охарчиха,а полза никаква за тях!
11
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сащ да нападнат тоя чаршаф и да го демократизират какви са тия крале и подобни. Тоя е диктатор поне 7-мо поколение избран без референдум/
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички Кюрди с Саудитска Арабия и там да си правят държава. Никакво цепене на другите страни!Крал Салам (пардон, сАлман), сто процента подкрепя.
9
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това кога го е заявил?Докато изпраща пари и оръжие на терористите в Сирия и по света ли?Или докато е гледал поредната публична екзекуция с обезглавяване на улицата в Рияд? Законно разбира се, хората осъдени от тайният религиозен съд на закрити врати.
8
1
 
22
 
! Отговори
милиционер бг преди 4 години
Саудитският крал зове ....Ние пък препоръчваме на саудитския крал - печено свинско, с повече сланинка!бтв. тоя бил крал, ъъъ кво е откраднал и от къде?
7
0
 
4
 
! Отговори
Рок енд рол преди 4 години
Тогава се извинявам - не съм разбрал сарказма. :)
6
4
 
13
 
! Отговори
Това посещение преди 4 години
Скъпи форумци, не разбирате ли, че това е моето подигравателно отношение към недалновидната политика на ЕС т.е. на обречения на разпадане ЕС, не ми слагайте минуси. Следващия ми коментар ще бъде с кавички!
5
1
 
24
 
! Отговори
Рок енд рол преди 4 години
"Това посещение е поредното доказателство за пълната изолация на Русия"...Елементарна логика - не посещението, а липсата на такова би било доказателство за изолация.
4
0
 
10
 
! Отговори
Рок енд рол преди 4 години
"Путин каза, че е приел поканата на Салман да посети Саудитска Арабия."... Ако изолиращ някой не му ходиш на гости и не го каниш. Макрон беше избран съвсем наскоро за президент, за да говорим толкова рано за мъдрата му политика. Поне малко време трябва и на най-мъдрия, за да се види ефект някакъв. Чак тогава може да се оцени мъдър ли е или не.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тъй - парите отидоха при армията за да искат нещо дето тя им взе,излиза,че силата на армията е по-голяма от силата на парите - изненадаа.Ако прехвърлим това на социално ниво извода е ,че май това е начина за промяна на системата-само военен преврат може да промени системите налагани от банки и корпорации
2
1
 
16
 
! Отговори
Рок енд рол преди 4 години
До 1.Поне малко мисъл влагай, като пишеш нещо, щото такива коментари придават достоверност на вица "Чукча писател, чукча не читател!".
1
39
 
12
 
! Отговори
Това посещение преди 4 години
Това посещение е поредното доказателство за пълната изолация на Русия, благодарение на мъдрата политика на Меркел и Макрон.