Талибаните отричат изнасилване и убийство на канадски заложници

Семейството на Джошуа Бойл беше отвлечено през 2012 г.
15 окт 2017 18:29, Анисия Иванова
24
Талибаните отричат изнасилване и убийство на канадски заложници
Джошуа Бойл. Снимка: БТА

Талибаните отрекоха обвиненията, че са убили дъщерята и изнасилили съпругата на бившия канадски заложник Джошуа Бойл, в което той ги обвини при връщането си в Канада след пет години в плен, предаде Франс прес.
Според талибаните смъртта на детето се дължи на спонтанен аборт.

"Обвиненията на канадския задържан срещу муджахидините от Ислямския емират са неоснователни", заяви говорителят на талибаните Забиула Муджахид в комюнике, публикувано на техния интернет сайт.

"Отхвърляме категорично тези фалшиви и изфабрикувани обвинения от страна на канадския заложник, който се намира в ръцете на врага", заяви Муджахид. "По време на задържането им и до освобождаването им, съпрузите не бяха разделяни точно за да не се подхранват подозрения", добави той.

"Обвиненията за смъртта на детето също са неоснователни", добави той, обяснявайки, че "жената се разболя и поради тежкото си здравословно състояние направи спонтанен аборт и загуби дъщеря. Мястото беше изолирано и нямаше лекар", обясни той. "Никой не е убивал детето на тази двойка и никой не ги е насилвал или омърсявал", подчерта талибанският говорител.

Канадският гражданин Джошуа Бойл и съпругата му Кейтлан Коулман от САЩ пристигнаха в Торонто вчера с трите си деца, две момчета на 4 и на 2 години и дъщеричка на 4 месеца, родени по време на пленничеството. Бойл се срещна сам с медиите и заяви, че дъщеря му е била убита, а съпругата му изнасилена, защото отказал да приеме предложение на похитителите, което отказа да уточни.

Според него тези факти са потвърдени от разследване, произведено през 2016 г. от талибаните, които той призова "да дадат на семейството му справедливостта, която им се дължи".

"Ако подобни неща бяха разрешавани, те никога нямаше да се върнат у дома с трите си деца", отговори говорителят Муджахид.

Коулман беше бременна, когато семейството започна пътешествието си в Афганистан с намерението да помогне на населението в райони под контрола на талибаните, обясни Бойл. Семейството беше отвлечено през 2012 г. и задържано от терористичната мрежа Хакани, свързана с талибаните и близка до пакистанското военно разузнаване.

Двамата бяха освободени в сряда от пакистанската армия, действала по разузнавателни данни, получени от САЩ, съобщиха пакистанските сили.


24
Още от
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
аноинимен преди 9 месеца
гмо иди----ти
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ама този Бойл сам прилича на джихадист. Вижте го.
19
0
 
14
 
! Отговори
Ба преди 9 месеца
По време на пленничество направил 4 деца! Евала, машалла....Точно на мястото си е бил в Афганистан
18
2
 
16
 
! Отговори
Циник преди 9 месеца
Както казва мъдрия народ:
- Майка си са търсели в Афганистан!
17
0
 
10
 
! Отговори
Дообре преди 9 месеца
В САЩ ги очаква съд и присъда, затова се крият в Меката на Ислямския Джихад - Канада! Няма нормален човек който да не знае, че лъжат! Никой не ходи на разходка в планината в ...Афганистан! Просто са ислямски джихадисти, разиграващи театро!
16
0
 
17
 
! Отговори
Фънк преди 9 месеца
За пръв път чувам пленник да е направил 3 деца в плен. Явно му е било скучно...
15
1
 
13
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 месеца
Една ДНК експертиза и ще се разбере кой лъже !
14
0
 
24
 
! Отговори
портрета на стената преди 9 месеца
Тоя, от където и да го погледнеш, си е абсолютен и-д-и-о-т!
13
1
 
5
 
! Отговори
Тия преди 9 месеца
талибани да вземат да дадат и една пресконференция и от СНН или ББС да им вземат и интервю на главния талибан от почетната му резиденция
12
1
 
6
 
! Отговори
И аз не разбрах преди 9 месеца
Добре де - пакистанското военно разузнаване не подава ли инфо към пакистанската армия? Или само когато не става въпрос за приближени до тях групировки или пък щото не е контраразузнаване?! Или пък щото нищо в тази новина не се връзва? Но нали е неделя - все е новина!
11
0
 
8
 
! Отговори
хахаха преди 9 месеца
Има няколко много комични неща
1.Според талибаните смъртта на детето се дължи на спонтанен аборт.
2.заяви говорителят на талибаните Забиула Муджахид в комюнике, публикувано на техния интернет сайт./Имат си официален сайт/
3.Отхвърляме категорично тези фалшиви и изфабрикувани обвинения от страна на канадския заложник- щом и те почнаха по темата с фалшивите новини...е това е върха
10
1
 
20
 
! Отговори
eвроатлантик преди 9 месеца
Коулман беше бременна, когато семейството започна пътешествието си в Афганистан с намерението да помогне на населението......истински евроатлантик който мисли за налагане на евроатланрическите ценности в Афганистан
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ко каза, ко?
8
2
 
32
 
! Отговори
Нещо преди 9 месеца
не е в ред.Имаше филми за такава секта, която "произвежда" деца.Погледът на този човек, мисленето му( няма лекар, отдалечено, та той ФИЗИЧЕСКИ ИЗНУДВА и обрича на смърт и съпругата и бъдещите деца; сигурно не ползва предпазни средста от религиозна гледна точка.И как ражда тази жена? И каква хигиена!!??? УЖАС.Дано да няма такива хора по света: като от 15.век.Самите американци в коментари говорят:"по-добре да си е останал там". Не е нормално : нито отиването, нито престоя, какво работи? И с какво
7
0
 
11
 
! Отговори
онбашията преди 9 месеца
е нали не бяха талибаните а хакани
6
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нещо мирише...
5
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Много е странно
Да си канадец и да направиш три деца в плен
Тоя или е луд или не е бил най-пленен
4
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Бе аз нищо не разбрах...
3
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Щи за *** отива да помага на тези зверове?
2
3
 
25
 
! Отговори
Гюнтер преди 9 месеца
Хе хеее..че той тоя е абсолютно луд бе.Вижте му очичките.Сигурно ги е насилил и изял.