Русия дари "Калашников" и военна техника на Филипините

Дарението беше прието лично от президента Родриго Дутерте
25 окт 2017 16:16, Елка Василева
57
Русия дари "Калашников" и военна техника на Филипините
Снимка: архив, Reuters

Филипинският президент Родриго Дутерте прие значително дарение на военно оборудване от Русия, включително 5000 автомата "Калашников" и 20 камиона, предаде Ройтерс, като се позова на филипинското министерство на отбраната.

Дарението е било предадено на Дутерте на борда на руския противолодъчен кораб "Адмирал Пантелеев", който е на пристан в пристанището на Манила. Президентът е разгледал кораба и се е запознал с огневата мощ на съда.

Руското дарение съдържа също над един милион патрона със стоманена сърцевина и 5000 стоманени каски, посочиха в изявление властите.

Филипинският министър на националната отбрана Делфин Лорензана и руският му колега Сергей Шойгу присъстваха на официалното предаване на оборудването.

Ден по-рано Лорензана и Шойгу подписаха споразумение за военно-техническо сътрудничество между двете страни в кулоарите на срещата на министрите на отбраната от Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) в Кларк, провинция Пампанга. Споразумението включва военно и техническо сътрудничество за разработка, производствена помощ и евентуален обмен на специалисти и обучаващ персонал за общи програми.

Двете страни подписаха и договор за доставка на Филипините на военно оборудване от руската държавна компания "Рособоронекспорт".

Дутерте, който дойде на власт през юни 2016 г., напоследък активно развива отношенията с Русия и Китай. Кораб от руския военен флот посещава Филипините за трети път, откакто той е президент.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, Боже какви нещастници са руснаците. И те горкичките искат да са световна сила. Пълен смях....
25
12
 
8
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ТЕЗИ ДАРЕНИЯ НЕ СА НАПРАЗНО ! РУСИЯ ЩЕ СИ ИЗБИЕ ПАРИТЕ КАТО ПРОДАВА РАЗНИ БОК.ЛУЦИ НА ФИЛИПИНИТЕ ! И НАС НАВРЕМЕТО ТАКА НИ БАЛАМОСВАХА И НИ ПРОБУТВАХА БОК.ЛУЦИТЕ СИ НА ВИСОКИ ЦЕНИ ! ЩОМ ФИЛИПИНСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Е ОГЛЕДАЛ КОРАБА ЗНАЧИ РУСИЯ ЩЕ ИМ ПРОБУТА ЕДИН ТАКЪВ КОРАБ И ОЩЕ КОЙ ЗНАЕ КОЛКО БОК.ЛУЦИ !
24
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕвроатлантикСега можем да си скачаме от Козя стена колкото си искаме, защото июправни самолети и вертолети нямаме. Според тиквуня не било честно българските авиатори-пешеходци от Графа да протестират. Трябва да си мълчат и да гледат небето през крив макарон.
23
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
но никой не я ползва сега защо ли?...Просто е троби, но не е за прости хора. Ако за сесесерето животът на "рамената" не струваше и копейка, то за несесесерейците човешкият живот на войниците е най-важното.
22
5
 
4
 
! Отговори
до 23 преди 6 години
Таз ефективна борба се влачи и до днес може би ще ги победят някой ден след още 20-30 години. Тъй се пускат то военни, едно е да защитаваш земята си друго e тебе да те пунат в един непознат каньон и да се чудиш. Аз ко майната си търся тука. И Виетнам е същата работа пъргавите виетнамчета изгониха краварите.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 19Е, като станеш някой ден президент (хи-хи...)на някоя държава ....е....тогава СИ ПОЗВОЛЯВАЙ ИЛИ НЕ!!! А сега.......
20
8
 
3
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До 18Още 1986-7 година СССР разработи ефективна тактика за борба с Муджахедите и техните Радикални братчеди Талибаните - но никой не я ползва сега защо ли?Тактиката се нарича "Рамо-до-Рамо" - Блокира се една долина или каньон - след това във верига се пускат военни буквално рамо до рамо(пред линията вървят сапьори)Няма как да се скриеш с маскировка - буквално ще те настъпят. Няма как да скриеш вход на пещера или тайник пак буквално ще ги настъпят. А да се биеш при 1000 войника срещу 1 ...
19
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страните от третият свят трябва да си сътрудничат и помагат.
18
8
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
На нас САЩ ни подариха парашути, aко не смятаме вноските към НАТО. Сега можем да си скачаме, колкото си искаме, хак да им е на руснаците.
17
7
 
10
 
! Отговори
ДА преди 6 години
Филипини те имат проблем с терористични групировки и това оръжие ще помогне за унищожението им,навремена помощ.
16
8
 
4
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Талибaните воюват със калашници не можаха да ги победят нито руснаци нито кравари партизанската война е най-силна. Прочети нещо за Хиро Онода сигурно не си го чувал.Със 5 000 автомата можеш да направиш чудеса.
15
3
 
6
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 6 години
Е няма ли да си купят поне нещичко,че с тези подаръци сметките няма да излязат.
14
9
 
10
 
! Отговори
факт преди 6 години
До ЕвроатлантикВ ЕС приемат куцо и сакато само и само да ги откъснат от Руско влияние,без повечето страни да отговарят на изискванията за членство ,ни я сме пример за тази грешна политика....която рано или късно ще доведе до катастрофа.
13
11
 
8
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Анонимен 5С 5000 калашника се въоръжава половин дивизия бре умнико. По време на Соца имахме максимален щат при пълна мобилизация от 20 дивизии различни видове разбира се. В 3 Основни и Още 3 Военовременни Армии
12
7
 
7
 
! Отговори
Фау-2 преди 6 години
А на Мадуро кога ? Eто че Путин на едните дава на другите не дава. Pазделяй и владей старо правило. От всички съвременни диктатори Ким е най-умен. Редно е Ким да оглави диктаторската лига и да постави краварите на колене
11
15
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
След бартера с Индонезия, в който с/у изтребители от космическите си войски, товарищ путин договори палмово масло, чай и кафе, сега наред явно са Филипините, които с/у Автомат-Калашников ще предлагат своята селскостопанска продукция. Както знаем във Филипините има и лаборатории за дрога, така че тук насрещния асортимент може да е и по-разнообразен .... По подобни схеми навремето и ние изпращахме вагони с кисели краставички за Матушката русь, а "братушките" ни вкарваха танкове за скрап .... !!!
10
13
 
21
 
! Отговори
хаха преди 6 години
А американо и компания даряват оръжие само на умерени ислямистки главорези.Ние като верни съюзници с 4 американски бази (безплатно) си купуваме в брой всичко. Е, последно искат да ни продадат за 1.5 милиарда 30 годиншни американски Ф-ки.Сърбите и те получиха една ескадрила Миг-ове подарък от Русия.А ние надупени и с двата палци в контакта. Начело Тиквоний Велики.Летците щели да летят на метли и хвърчила, това било по Еко и Евроатлантическо.
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УжасТ!
8
20
 
12
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Скоро в ЕС ще се присъединят и Албания и Мaкедония Путин не му остава друг избор освен да се хвърли в реката от отчаяние.
7
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утайките се поддържат така е. То на Русия освен такива смахнати държавички друго не им остана.