Случи се! Независимостта – в каталунския парламент

В Мадрид пък умуват да отнемат ли властта на Барселона
Обновена: 27 окт 2017 15:28 | 27 окт 2017 15:27,
94
Случи се! Независимостта – в каталунския парламент
Снимка: архив, Bulphoto

Каталунските сепаратисти внесоха днес в регионалния парламент предложение за обявяване на независимост от Испания и за провъзгласяване на каталунска република, съобщи в. "Вангуардия", но допълни, че не е ясно дали текстът ще бъде гласуван, предаде Ройтерс.

Предложението бе внесено от членове на регионалния парламент от партиите "Заедно за Да" и "Кандидатура за народно единство", които имат мнозинство, съобщава BTV.

Няколко хиляди протестиращи се събраха до сградата на парламента в Барселона преди началото на заседанието, на което може да бъде обявена официално независимост, съобщи Асошиейтед прес.

Демонстрантите развяват каталунски знамена и скандират "независимост" и "свобода" с надеждата да чуят до края на деня обявяване на независимост.

В същото време в Мадрид заседава испанският Сенат, който ще реши дали да одобри намерението на правителството да отнеме правомощията на регионалните власти на Каталуния и да спре стремежа на тази област към независимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време е и ние Ромите да поискаме независимост, защото се видя че не ни заслужавате! Като за начало искаме ромските градове ; София, Пловдив и Ямбол ! Столицата ще ни бъде Бургас , а станалото ви го даваме за временно!
57
0
 
10
 
! Отговори
... преди 6 години
Епа цепенето и къдренето почна! Сега и хамериканките и рашките ше са особено доволни! Просто е по-малки държавички се манипулират и управляват много лесно! Ама и евро съюза и тои се прецака особено много с разните признавания и непризнавания на разни такива отцепления, та сега и той не знае къде какво и защо! *** работа, ама каквото сам си направиш никой не може да ти направи!
56
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не е задължително да има война , втория начин е изолация, който в случая може да се окаже доста ефективен и поучителен и смалява страстите за независимост, специално за тази област изолацията може да се окаже доста ефективна ,а се избягва войната, но в всички случаи ще има икономически загуби както на Испания така и много сериозни на Каталуня също така и на Европа.При военни действия икономическите загубите ще бъдат по малки ,но ще се създаде огромно напрежение,
55
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 56Абе я стига вече с това ...."тези хора там са нахранени, стандартът им е един от най-високите в Европа".....като че ли се намираме в някоя образцова свинеферма и най-главното е свинчетата да са нахранени!!! Пфу....какъв упадък на всички нива, задминахте и неадентарците! Че и за тях лова на мамонтите не е бил единственото, ДАЖЕ ТЕ СА СИ РИСУВАЛИ КАРТИНКИ ПО ПЕЩЕРИТЕ! А ЗА ВАС ОСВЕН ПЛЮСКАНЕТО ЯВНО нищо по-важно няма!
54
3
 
13
 
! Отговори
Гостенин преди 6 години
Ямбол на три морета!!!
53
2
 
3
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ранъ за кълвачите! То независимостта не е обявена, те - "СЛУЧИ СЕ"!
52
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да я обявят, независимостта де, преди края на работния ден, още повече - петък е. А после идва време за новините по телевизията. Няма как, независимост без телевизия все едно не се е случила.
51
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
имам чувството, че тука коментират някои от най-големите баски патриоти, дето са от баските по-баски, хващайте пушките, палете голфовете и заминавайте да освобождавате родината. "Днес каталуния, утре мадрид" трябва да е написано на знамента
50
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз смятам, че всяко чудо за 3 дни - ако им дадат независимост, просто ще станат нещо като Монако - ако отидеш там, не можеш да разбереш, че си в друга държава. Иначе и Монако не са в Евросъюза, ама по какво си личи? Ако не им дадат, ще продължат с размириците и протестите. Най-много да направят догодина официален референдум.Какви бази, какви 5 лева? Глупости. Тези хора там са нахранени, стандартът им е един от най-високите в Европа
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Hafen die WahrheitТи май още не си изтрезнял, а.
48
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен43; Не, ситуацията в Кърджали, Разград, Шумен, Добрич, Силистра, Смолян...не е по-различна. И там живеещите хора вече започнаха да се питат "Защо ние търпим някои *** да ни наричат понгвинчета, ***, неинтелегентни и още по-вече защо сме пренудени и длъжни да ги храним такива".Започна епохата на разделението. Слава на Бога,че започна от Запад.Така ще бъде по-добре осмислен и осъзнат.Пожелавам и приведствам похада на справедливостта на исток към Балканския полуостров и Кърджали
47
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече няма да имат и автономия
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2-3 ТРОЛА С ПЛАТЕНА АГИТАЦИЯ ЗА СЕПАРАТИЗМА И ТЕРОРИЗМА
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако не знаеш закъде си тръгнал, ще стигнеш някъде другаде.
44
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако независимата им Република не бъде окупирана от Испания то до 3 месеца ще ги признаят всички. Защото Каталуния първо може да затвори важен транспортен коридор между Испания и Франция, второ може да покани "вражеска" на Запада страна да открие военна база в сърцето на Европа, трето да се обърне и икономически към такива страни, четвърто да залитне към комунизма и т.н. Не е като да нема козове, това не е Абхазия.
43
4
 
4
 
! Отговори
за 46 преди 6 години
Когато Тел Авив получи независимост от Израел.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Банкянския да си отцепи Банкя като град държава и да остави България на мира.
41
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И тези като нашите хъшове в Кръчмите на БраилаУра,свобода братя и после,ами сега,като изтрезнеят!Къде е девизът на ВЕликата Френска революция!Свобода ,равенство,братство,!Къде са?
40
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При една война , която си братоубийствена ,ако я загуби католуния ще загуби приоритета на независима област, ако Испания не я проведе ,ще се загуби като държава, защото тя е съставена от много такива области, и няма как да се прави изключение само за една дадена област.Май война няма да е от мюсюлмани както всички очакват а от Испания стара европейска държава.По подобие на войната в Сърбия.В сърбия не се решиха нещата по мирен път.Така че не е ясно решението.При това е в сърцето на европа.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога ли Перник ще поиска независимост ? :-)