Бившият шеф на щаба на Тръмп - обвинен в заговор срещу САЩ

Пол Манафорт се разследва и за пране на пари и други престъпления
30 окт 2017 17:22,
15
Бившият шеф на щаба на Тръмп - обвинен в заговор срещу САЩ
Снимка: Архив, Reuters

Бившият мениджър на предизборната кампания на Доналд Тръмп - Пол Манафорт бе обвинен от федерално съдебно жури в заговор срещу САЩ и в други измами, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс. Същите обвинения бяха повдигнати и срещу неговия сътрудник Рик Гейтс и двамата сами се предадоха на федералните власти тази сутрин.

Така Манафорт и Гейтс станаха първите обвинени в продължаващото разследване за предполагаема руска намеса в президентската кампания през 2016 г. Разследването се ръководи от специалния прокурор на министерството на правосъдието Робърт Мълър - бивш шеф на ФБР.

Още по темата

Видеокадри показаха как 68-годишният Манафорт влиза в централата на ФБР във Вашингтон. Според телевизия Си Ен Ен и вестник "Ню Йорк таймс" той и Гейтс са отишли там за да се предадат. Обвиненията срещу двамата, според вестник "Уолстрийт джърнъл", включват и данъчни измами. Очаква се те да се явят пред съда по-късно днес, за да им бъдат официално предявени обвиненията от разследващия екип на Мълър. Според АП те включват 12 пункта, сред които заговор за пране на пари, фалшиви твърдения и многобройни случаи на укриване на транзакции по банкови сметки в чужбина.

Манафорт оглавяваше кампанията на Тръмп от юни до август 2016 г., преди да подаде оставка след медийни съобщения, че може би е получил незаконни плащания за милиони долари от проруската политическа "Партия на регионите" в Украйна.

Мълър разследва финансовите и имотните сделки на Манафорт и предишната му работа за тази партия, която подкрепяше бившия украински президент Виктор Янукович, пише Ройтерс, като цитира неназовани източници. Разследват се и предполагаеми действия на Манафорт за пране на пари и други финансови престъпления, твърдят същите източници.

Гейтс е дългогодишен бизнес партньор на Манафорт, който има връзки с много руски и украински олигарси. Той е бил и заместник на Манафорт по време на краткото му назначение като шеф на кампанията на Тръмп.

Президентът Тръмп отрича всякакви обвинения в задкулисно сътрудничество с Русия и нарича разследването на министерството на правосъдието "лов на вещици", макар че обеща да сътрудничи на Мълър, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
ноември ще бъде май преди 6 години
кой е казъл че Октомврийската революция че щяля да победи в една отделна държава...
11
1
 
4
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Опппааааааааааааааааааааааааааааа!! ами сега????
10
3
 
4
 
! Отговори
ха преди 6 години
Фамилията е мнго интересна... ...какъв ли му е произхода?
9
6
 
10
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Бившият шеф на щаба на Тръмп - обвинен в заговор срещу САЩ---О, ужас!Макартизмът в САЩ се връща с нова сила!?!?!?Ловът на "Вещи---ци" е открит!!!!
8
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дори магаретата се смеят на жалките социалисти псевдодемократи, които още не могат да преглътнат загубата от преди 1 година. От 10 кладенца вода донесоха, че някой друм им е ... в гащите. :-)
7
4
 
12
 
! Отговори
Чудя се преди 6 години
Кога най-после проблемите на САЩ ще престанат да бъдат проблеми на Света!?Не сме длъжни да им търпим прос*тотиите,ама няма как-все още са голяма сила....Поне едно 10-15 години ще се наложи да им се впрягаме.
6
4
 
18
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До проктолог"Робърт Мълър-бивш шеф на ЦРУ не става за нищо!Същия проспа 11 септември и изобщо не реагира.""А,става,става!Точно такива,дето са се провалили в работата изпълняват най-добре поръчки!
5
7
 
5
 
! Отговори
Жалко преди 6 години
Тръмполандия.
4
5
 
14
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Тая Америка не е оная отпреди!Как може да твърдят,че Русия(Путин) им избира президента(независимо дали е вярно или не),то си е жив резил!Все едно мъж да каже,че са го **али някъде.В желанието да се постигнат вътрешнополитически цели,се стигна до международна излагация.Къде е силата на САЩ,щом други държави могат да ги манипулират?Колкото до тоя Манфорт-то всички там са в ла*ната,да не би хората на Хилърито да бяха чисти?Тея платени речи не бяха нищо друго,освен узаконяване на подкупи!
3
4
 
12
 
! Отговори
проктолог преди 6 години
Робърт Мълър - бивш шеф на ФБР, не става за нищо! Същия проспа 11-ти Септември и изобщо не реагира.
2
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Излиза че Украйна се е намесвала в изборите, а намесват Русия. Щатите още ли си мислят че го има СССР.
1
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заговор срещу САЩ? Сталин и Берия са като ученици.