Покушение край Киев срещу чеченец, обвинен в заговор срещу Путин

Адам Осмаев е ранен, съпругата му Амина Окуева е убита
31 окт 2017 20:00, Елка Василева
10
Покушение край Киев срещу чеченец, обвинен в заговор срещу Путин
Снимка: архив, Reuters

Край украинската столица Киев бе извършено покушение срещу чеченец, когото Русия обвинява, че е планирал да убие руския президент Владимир Путин.

При нападението, извършено на железопътен прелез в покрайнините на Киев, е убита съпругата на чеченеца - украинка, а самият той е ранен, но жив.

Амина Окуева и Адам Осмаев пътували в автомобил, срещу който било стреляно от храсти в близост до жп прелез извън Киев, съобщиха съветниците в украинското МВР Антон Геращенко и Зорян Шкиряк в отделни постове във Facebook. Амина Окуева е починала от раните си, а Адам Осмаев е ранен, но жив, уточни Геращенко.

Това е вторият опит за убийство на Осмаев тази година, отбелязват агенциите. През юни той оцеля при нападение на стрелец, който при ответния огън бе ранен и убит от Окуева.

Руските власти обвиняват Осмаев, че през 2012 г. е участвал в заговор на ислямистки бунтовници да убият Путин с бомба в центъра на Москва, припомня Ройтерс.

Осмаев и Окуева са известни фигури в Украйна, отбелязва агенцията. Те бяха доброволци в украинската армия в конфликта с проруските бунтовници в Източна Украйна.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.