Седем убийства на час в Бразилия през 2016 г.

61 620 души са били убити през миналата година
31 окт 2017 10:43, Елка Василева
19
Седем убийства на час в Бразилия през 2016 г.
Снимка: архив, Reuters

Близо 61 620 души са били убити през 2016 г. в Бразилия, което е рекорд за южноамериканската държава, съобщи неправителствена организация, цитирана от ДПА.

Това означава, че средно на час в Бразилия са били извършвани седем убийства, отбеляза Бразилският форум за обществена сигурност. Увеличението спрямо миналата година е 3,8 процента.

Почти 98 процента от жертвите са мъже. Насилието над жени също е регистрирало увеличение под формата на изнасилвания. През 2016 г. е съобщено за 49 497 случая на изнасилване, което е с 3,5 процента повече спрямо 2015 г.

Жертви на убийства са станали и 437 полицаи - със 17,5 процента повече спрямо предходната година.

Увеличаването на престъпността съвпада с период на съкращения в бюджетите на силите за сигурност на национално, регионално и местно равнище, се посочва в доклада на Бразилския форум за обществена сигурност.

Нарасналата престъпност се дължи отчасти и на продължаващата от три години икономическа криза и безработица, която достигна 12,8 процента.

През юли правителството разреши разполагане на 10 000 войници и полицаи с цел възпиране на насилието в Рио де Жанейро, който е вторият по големина град и бе домакин на летните Олимпийски игри през 2016 г.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
1
 
! Отговори
Веси преди 6 години
До НЕбългарин Да, една от най-"мирните".;) Само някакви си кръстоносни походи, "свещена" инквизиция, изгаряния на клада и тн.
16
0
 
3
 
! Отговори
Мулти Култи преди 6 години
Егати "държавата"... Закривай!
15
0
 
5
 
! Отговори
Свидетел преди 6 години
Аз съм бил там няколко пъти. Корупция, уличен бандитизъм, ножове, мачетета, бедност, ***, ролс-ройсове, нови коли, супер-стари коли-карат с бензин/спирт или само спирт, небостъргачи, наколни къщи, източни и западни европейци, индианци, сев. американци...с две думи пълна каша....това е Бразилия
14
1
 
1
 
! Отговори
Ловеч град преди 6 години
Ако отида някога в щатите,или както един казва "Страната на кравите" няма и да помисля да си идвам в България.Бразилия не е религия,а огромна страна и то християни католици,ако ти говори нещо.На Рассия какво и е бачкаш си,ядеш свинско,пиеш водка,интернационална държава без ***.
13
2
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Нивото на убииствата няма нищо общо с икономическото разивитие на страната, пример може да ви е САЩ държава смятана за лицето на проспиритета и благоденствието. В САЩ убийствата не са много по-малко.
12
2
 
8
 
! Отговори
Така е преди 6 години
Колкота и да изглежда лош живота в България , многа по добре сме от Соца. Примери няма да давам. Кой разбрал, разбрал. Останалите са мързеливци и некадърници , дето при соца бяха на подаяние на партията кърмилница.Така ли е ? Така е ...
11
0
 
3
 
! Отговори
Няма проблем преди 6 години
До Ловеч град И аз си мечтаех , ама си останах само с мечтите. А за Русия дори не смея да си помисля.
10
1
 
4
 
! Отговори
позитано 20 преди 6 години
А ние де ли се оплакваме.
9
4
 
8
 
! Отговори
НЕбългарин преди 6 години
Абе Бразилия не бешели християнска държава? Нали тя беше най-мирната религия, какви са тия неща?
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В кравария убийствата са 4.88 на 100000 души. В Русия са 11.31, в България са 1.8!!!Кой сега е номер 1?
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Животът в България действително е чудесен! Особено за гербавите по.длоги. Ми да, правиш фирмички на снахата, на свако и усвояваш, усвояваш...Заобиколен навсякъде от беднотия и разпад. Супер е!
6
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия не бяха ли в Брикс с още някакви от третия свят? Нали уж бяха добре?
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами ако отидете в кравария какво ли ще видите? Тези пак са добре. В кравария за този час стават стотици. Но никой не ги съобщава. Медиите съобщават само по фрапиращите ако е станало убииство с известни иначе на обикновените хора не им обръщат внимание. То и ако трябва да им обръщат внимание емисиите им по цял ден само това трябва да предават.Това ви го казвам като живял отвъд океана 5 години!
4
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все гледат да плюят България, а за хубавите работи не говорят. Българинът пътува и вижда , България едно от най хубавите места за живеене, а колко по добре ще става зависи от самите нас. Няма спасение поединично. Съединението прави силата.
3
3
 
2
 
! Отговори
Ловеч град преди 6 години
Мечтаех си да живея в Бразилия,дано нещата да се оправят и престъпниците да бъдат наказани.
2
7
 
7
 
! Отговори
Василка партизанката преди 6 години
хахаха изкарах един месец в Бразилия и още съм жива:)
1
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това да го прочетат червените ***, които постоянно се опитват да ни убедят колко лош е живота в България.Абе, ама Бразилия не беше ли в най-мощния икономически съюз в Млечния път - БРИКС ?