Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор

Това е най-голямото нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г.
Обновена: 1 ное 2017 08:46 | 1 ное 2017 08:45, Елка Василева
190
Той окървави Ню Йорк! Сейфуло Саипов работел като шофьор
Снимка: Twitter

Заподозреният в извършването на терористичен акт в Ню Йорк Сейфуло Саипов е работел като шофьор в Uber, съобщи тв каналът CBS News, като се позова на говорител на компанията.

От Uber потвърдиха, че Саипов е преминал проверка на биографичните данни.

Съобщава се, че той е блокиран в приложението. В момента компанията сътрудничи на ФБР и на другите правоохранителни органи, за да помогне в разследването на терористичния акт.

Осем души са загинали, а над десет души са били ранени, след като в Манхатън в близост до мемориала на Кулите близнаци управляваният от Саипов пикап навлязъл в лента за велосипедисти, където е връхлетял както върху велосипедисти, така и върху пешеходци. След това мъжът се е блъснал в училищен автобус, напуснал автомобила и размахал две оръжия.  Нападателят е задържан от полицията. Той е бил ранен от служителите на реда и в момента е в болница, като се очаква да се възстанови.

Още по темата

По-късно полицията съобщи, че нападателят е държал един пневматичен пистолет и един за пейнтбол. Вече е известно, че мъжът е бил взел под наем автомобила, с който извършил нападението.

По данни на телевизия NBC Саипов бил пристигнал в САЩ от Узбекистан през 2010 г., а в Ню Йорк пристигнал от Тампа, щата Флорида.

На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял „Аллах акбар!“. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че съдейки по всичко, нападателят е действал сам. „Няма основания да се смята, че е имало по-голям заговор или план. Това са били действия на един човек, като целта им е била причиняване на болка, увреждания и по възможност смърт“, заяви Куомо.

Няколко часа след атентата президентът Доналд Тръмп заяви, че САЩ не трябва да позволяват на "Ислямска държава" да се завърне или да влезе в страната, предаде Франс прес. "Ние не трябва да позволим на ИД да се върне или да попадне на територията на САЩ, след като я разгромим в Близкия изток и другаде. Достатъчно!", написа Тръмп в Туитър.

Тръмп нареди да се засили граничният контрол в страната. "Да бъдеш политически коректен е добре, но не и за това", писа още в Туитър той.

Това е най-голямото по брой жертви нападение в Ню Йорк след 11 септември 2001 г., когато при терористичен акт бяха разрушени кулите на Световния търговски център и загинаха близо 3000 души.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо добро не е дошло от руската ***!Русия е Зло, запомнете това!Една държава в която националната религия е Алкохола... не ми я хвалете!Но ако не са вечно пияни там няма да могат да издържат живеят и седмица!Затова са все пияни горките руснаци.Узбекистан е в приятелски отношения с Русия - ето ви и резултата.Нали помните че Русия създаде, построиха най-голямата джамия, въоръжават искямистите!
43
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Прилича ми на Христо Ботев.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Един път християнизиран после ислямизиран , както при нас през Византия и Османско ама си мълчат така или иначе Проф.Димитров напусна и няма кой друг да каже
41
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Решил е да покаже какво е научил в тренировачните лагери създадени от америка и израел.
40
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКато гледам този страхливец се сещам за смелчагата Орешарски, за смелото му излъчване и гордият му вид когато излезе от срещата с тримата американски сенатори които ненадейно бяха долетяли в София.
39
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв болен мозък трябва да си за да оправдаваш това, което тези терористи от ИД вършат?А да трябва да си комунист. Те са същите шизофреници като тези от ИД.
38
5
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
От работа в къщи,от работа в къщи за нищо лев и се е радикализирал... видял е Сатаната САЩ.
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е, че това е една организация (ИД), която от сега планира неща, които ще се случат след 10 г.,защото те имат много хора навсякъде. И това са съвсем обикновени хора. Вече те въздействат на психиката им като разбира се на първо място е чрез исляма. Те чакат. Приличат много на комунистите. Същите терористични действия, същата кървава идеология, същата отдаденост на "делото". Целта им да превземат Света и да наложат насила своята идеология (също като комунистите). Това е сериозна заплаха.
36
6
 
8
 
! Отговори
Тъпкано се връща преди 6 години
Американците бомбардират и избиват хиляди невинни жени и деца. БЕЗНАКАЗАНО!В случая поговорката подхожда: В заем взето - тъпкано се връща!
35
3
 
13
 
! Отговори
узбекистан преди 6 години
Впрочем какво стана с визите за САЩ? Нашите атлантически партньори отмениха ли визите за българи, или? Щото нашите партньори САЩ са подписали договор за свободно безвизово движение на хора с ЕС, спазват ли го, или?
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години постоянно излизаха *** да бягат по терена голи по време на футболни мачове. Организаторите забраниха камерите да ги снимат и предават на живо и интереса им свърши. И до ден днешен, не ги снимат . Медийната машина да се замисли.
33
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страхливец.
32
2
 
14
 
! Отговори
the truth is out the преди 6 години
Муспи, къде си за да оправдаеш джихадиститеОще колко човека трябва да бъдат избити за да разбере целия свят, че исляма е най-голямото зло.Писна ми от тея амуджиии. Едни и същи. Като сте големи мъже бийте се с армията, не с лелички и деца по улицата. За това сте на дъното ...мисълта ви е крива.Като му гледам снимката този не може да е терорист.Толкова е цивилизован
31
0
 
26
 
! Отговори
Джурналист преди 6 години
В Пазарджишката ромска махала визуалния профил на този е на мода от десетилетия. Не сочете с пръст другите на 10 хиляди километра, а гледайте какво имате в задния си двор.
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
брачет е на Московски , жилката не лъже като книгите с ала-бала портукала История
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На пресконференция журналисти попитаха шефа на полицията в Ню Йорк Джеймс О'Нил истина ли е, че нападателя е крещял Аллах акбар!. О'Нил отговори, че думите, които нападателят произнесъл, слизайки от пикапа, и общите обстоятелства около инцидента позволяват той да бъде квалифициран като терористичен акт....Значи ако беше мълчал щеше да е обикновено ПТП. Хахаха
28
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
момчето е празнувал Хеловен а те сега го обвиняват
27
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Въобще не прилича на джихадист :D Ама хич :D
26
0
 
27
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Абе, тоя как са го пуснали през границата с тази мутра? Като знам САЩ какъв контрол имат...ама май фейс контрола нещо не е както трябва. Аз този веднага го връщам :)))
25
1
 
28
 
! Отговори
Некъф преди 6 години
Още колко човека трябва да бъдат избити за да разбере целия свят, че исляма е най-голямото зло.