Пучдемон иска да бъдат пуснати каталунските министри

Испанските власти арестуваха осем членове на правителството
Обновена: 3 ное 2017 07:59 | 3 ное 2017 07:49,
37
Пучдемон иска да бъдат пуснати каталунските министри
Снимка: БТА

Сваленият от поста председател на каталунското регионално правителство Карлес Пучдемон поиска да бъдат освободени осемте бивши регионални министри, поставени временно под стража преди няколко часа от испанското правосъдие, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Още по темата

"Като легитимен председател на правителството на Каталуния, настоявам освобождаването на съветниците (министрите, бел. АФП) и на заместник-председателя" Ориол Жункерас, заяви Пучдемон в реч, излъчена от регионалната каталунска телевизия.

В изявлението, направено в Белгия, Пучдемон призова каталунците да протестират срещу испанските власти "без насилие, мирно и с уважение към мненията на всички", предаде Асошиейтед прес.

"Яростта, с която испанското правителство нападна една прекрасна европейска нация, е възмутителна и е заплаха за всички нас", каза Пучдемон и добави, че каталунската независимост "вече не е вътрешен проблем" на Испания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
14
 
! Отговори
Мислител преди 6 години
Светът се окрупнява ,тия ще се делят!Няма такова нещо!Да се поучим от руския опит след разпада на СССР излезе ли нещо хубаво за републиките!
10
18
 
12
 
! Отговори
скандал! преди 6 години
Скандал! В Испания, страна-член на ЕС, вече има политически затворници. По заповед на Рахуй! Това ли са европейските ценности? Да вкарват в затвора борци за свобода?
9
3
 
9
 
! Отговори
Герника преди 6 години
Антонио Таяни е наредил на баба Ангела да подготви легион Кондор за бомбардировки на Каталуния. Особено ударение Кондор да направи на Gernika и Lleida! Тези демократични бомбардировки, в пълен унисон с европейските ценности, ще бъдат демократичната атлантическа солидарност на ЕС към демократичното правителство в Мадрид.
8
6
 
10
 
! Отговори
реконтраадмирал преди 6 години
Сега е най-удобния момент монархът Фелипе Номер не знам си кой, да абдикира и да обяви Испания за република. Фелипе е пряк наследник на фашисткия режим на диктатора Франко, и е с изтекъл срок за годност.
7
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То затова и война няма да има ,за какви идеали ще се мре!На никой не му се мре заради Сорос,Путин или Пучдемон!Още по малко за Тръмп!Явно само в С Корея имаме мед и затова американците подвиха опашка!
6
8
 
22
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 6 години
Ха ха ха голям майтап! Пучдемон като някаква черна станция от разстояние дава указания. Щом има все още aлабуги да му вярват..
5
3
 
7
 
! Отговори
Я па тоя преди 6 години
До 6Ти с идеали ли си храниш жената и децата? За един приятел питам - идеалист
4
3
 
19
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
С какъвто и епитет да го назова, ще ми сложат звездички. Считайте, че са ми сложили такива, на три места !! Това е "честният и почтен народен трибун", който няма да се яви в Мадрид с гордо вдигната глава и да защити своята кауза!! От кого е "взел", не знаем - но от кого и как е откраднал, и той и хората около него, Мадрид ще разчепка " нишка по нишка". Каквото и наказание да му наложат/ и не е важно дали ще го изтърпи или не/ -- никога няма да изплати, страданията на хиляди безработни !!
3
0
 
33
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
Отдалеч и от безопасно лае кучето. Истински "патриот", милеещ за съгражданите си каталунци (като всеки един политик де). Оня англичанина, дето предизвика Брекзита, Фараж ли беше, Мараж ли не помня и той същата работа - забъркват една хубава каша, подкокоросват народа и после се скриват някъде.
2
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо бе нали ти направи тази каша сега ще си ядеш последствията.
1
6
 
21
 
! Отговори
Stonewall Jackson преди 6 години
Този ПучиДемон е голям *** ! Предате взел пари и започнал " революция".Що избега ПучиДемоне ?Сега и онези от които взе пари и онези чийто дом подпали ще те търсят.