Неочакваният обединител: Как Brexit сближи Европа

Президентът на Швейцария с интервю за Bloomberg TV Bulgaria
4 ное 2017 16:53,
18
Неочакваният обединител: Как Brexit сближи Европа
Снимка: архив Reuters

В момента, след Brexit, Европа е по-единна от всякога, защото всеки е наясно, че това се случва и трябва да се интересуваме от опасенията на хората.

Това каза в интервю за Николай Кръстев президентът на Конфедерация Швейцария Дорис Лойтхард.

"В различните страни виждаме националистически партии, така че за правителствата е по-добре да се гледа позитивно на този въпрос и да има прозрачност, както и да се вслушват в хората и техните опасения", посочи още тя.

Фокусът на разговора бе насочен и към предстоящото българско европредседателство и възможностите, произтичащи от него.

"Мисля, че е добра идея от страна на българското правителство да организира конференция на тема Западните Балкани, защото от доста време виждаме напрежение между страните от региона, някои от които са разочаровани от процеса на разширяване. Това е добра възможност да бъде разяснено какво е възможно и какво не през следващата година. Швейцария има сериозно присъствие в Западните Балкани, имаме огромна общност в Швейцария, ние сме част от КФОР. Те са наш добър партньор и може би те виждат перспективи за продължаването на процеса по интеграция, но те трябва да се научат и да реформират с по-различно темпо, отколкото в миналото", каза швейцарският президент.

Цялото интервю вижте в сайта на Bloomberg TV Bulgaria!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
1
 
! Отговори
Милена преди 6 години
ЕС се иэроди в един огромен капан, от които апропо иэлиэане няма!!! Народите в тоэи капан иэнемогват под хилядите абсурдни иэисквания на брюкселските чиновници!!! Превърнаха ни в просяци!!! Эапочна подмяна на христянската религия, на истинските европейски ценности!!!Натрапиха ни милиони бежанци и джихадисти, които беэчинстват и убиват невинни хора!!!
13
0
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 6 години
ее ти говори за себе си...от мияч на чинии или *** в България явно не можеш да си представиш друго да работиш на запад . но да знаеш ...има и други професии ...но не се затормозявай
12
0
 
2
 
! Отговори
до 13 преди 6 години
ха нха хаааа е щом ердо го е казал то е лесно изпълнимо...той е имал да си произвеждате достатъчно козички... да се самозадоволявате де...за месо имам предвид.а то турция живее в средновековието та не знам от какво толкова се нуждаете...за ядене все ще си произведете. а тия 800 млн ес +щатите имат покупателна способност като 80 млрд от индия и китай и няма кво да се напъват да произвеждат щото няма кой да го купи....къде има средна класа в индия или китай..или много богати или100 евро на месец
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Обединението" между европейските държави е като това между господари иу слуги и то,меко казано,за да не кажем,между робовладелци и роби!Даже не е толкова сигурно,дали робовладелците са хранили робите си със специално приготвени за тях отровни ***!Само че, слугите в райха, така са зомбирани,че се радват на височайшото им допускане до миячи на чинии и ***!
10
2
 
2
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
икономисте...европа изнася най-вече премиум стоки на които каквито мита да им сложат в китай ще се намерят хора да ги купят . европейские стоки са насочени към високия сегмент за престижни стоки. китайците се целят в масовите ,евтини продукти където цената е определяща. я ми посочи премиум китайски бранд??
9
2
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 6 години
за щастие наистина няма да се сбъдне нито юп,нито белене .икономиката на България беше пригодена за сив и е нормално да бъде разрушена . за земеделието...аз съм доволен , че получих земята на дядо ми и получавам рента...а ти тъжиш , че не е останала в ткзс-то от където не получавах нищо!! здравето на хората ...а не вредят ли нашите производители влагащи *** в сирената,саламите...или викаш ако нашите тровят няма проблем ???
8
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момента, в който ЕС и САЩ обложат с мита китайските стоки, ще получат мита за Китай. Има вече прецедент - слънчевите панели и френското вино. Французите загубиха доста повече от китайчетата ;)- Вино произвеждат всички - Австралия, латинска америка, Испания, Италия, Азерите, всички... Дори ние. А евтини колектори само Китай ;)-
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма как брексита да обедини Европа. Поне не и България. Няма как брексита да върне Южен Поток, Бургас - Александропулис и Белене, а да закрие Северен поток и френските централи. Няма как да се възстанови здравето на хората, пострадали от германските продукти специализирани за източноевропейския пазар. Няма как брекисита да възстанови икономиката на България, разрушена от наложените отвън антиземеделски и антииндустриални промени в законодателството ни. Няма как Брексита да забрани ДПС. И т.н.
6
2
 
9
 
! Отговори
до 7 преди 6 години
а бе икономист и за какво са им тези природни ресурси на китайците ако не да произвеждат и изнасят за ес...600 млр и за щатите 500 млд на година ??? или викаш 1,1 трилиона са нищо за китай ??? дори ес и америка разчитат на износа за да поддържат заетостта на ннаселението а ако китай не изнася какво ще работят из заводите им
5
3
 
3
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
и как имането на пристанища гарантира на китай достъп до пазарите на ес?? просто накрая на ес и щатите ще им писне от дъмпинга на китай и ще ги пообложат с данъци...а нека си държат пристанищата и жп.линиите .
4
0
 
3
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 6 години
тънкият момент е , че никой не иска да излезе от ес а само от федерацията си...за да не издържа по-бедните райони . какво стана с каталуния ....защо хората не стачкуват щом искат независимост ?? къде има масови протести в подкрапа на излизането от испания и ес ?? иска ви се една европа от 60-на държавици които лесно могат да бъдат контролирани
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нищо не пишете за случващото се в Сърбия. Там започнали едни брожения... в Западните Балкани...
2
2
 
12
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Корсика е следващата СЛЕД кАТАЛОНИЯ .
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да, да - типичен пример е Каталуния и как Европа е единна в момента...