Жени с молба до Макрон: Да има план срещу сексуалното насилие

Всяка втора французойка е преживяла такова посегателство, сочат данни
Обновена: 5 ное 2017 17:29 | 5 ное 2017 17:19, Красимир Ангелов
36
Жени с молба до Макрон: Да има план срещу сексуалното насилие
Снимка: Reuters

Над 100 френски актриси, певици, писателки и режисьорки отправиха молба към френските власти спешно да приемат план за действия, които да спрат насилието срещу жени.

"Всяка втора жена е ставала обект на сексуално насилие", се изтъква в посланието, изпратено вече и до президента Еманюел Макрон.

Според проучване на центъра "Одокса", цитирано от ДПА, 53 на сто от жените във Франция поне веднъж са ставали жертви на сексуално насилие.

Авторите призовават властите на Франция "незабавно да приемат спешен план за действия, за да реагират оперативно на тази сериозна криза". Сред подписалите документа са певицата Имани, кинорежисьорката Лиза Азуелос, актрисата Анна Муглалис и др.

Инициаторите на петицията предлагат на президента да разгледа ред предложения в сферата на държавната политика на Франция за борба против насилието. Според тях в страната трябва например да се осъществи кампания, целяща да информира населението за проблема с насилието спрямо жени, също и да бъде въведен задължителен инструктаж по работните места във връзка с евентуалния сексуален тормоз.

Предложено е също Франция да увеличи държавните дотации за сдруженията, които подпомагат жените жертви на насилие.

Обръщението е разработено на фона на октомврийския скандал с холивудския продуцент Харви Уайнстийн, който според вестник "Ню Йорк таймс" близо 30 години е правил неподходящи опити за сближаване със служителки на компании, където е работел, обещавайки в замяна да им съдейства в кариерата.

Миналия месец президентът на Франция съобщи, че от Уайнстийн ще бъде отнет орденът на Почетния легион, който му е бил връчен през 2012 г. от тогавашния президент Никола Саркози за участие в създаването на френския филм "Артистът" с режисьор Мишел Азанависиюс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
5
 
! Отговори
v преди 6 години
До Анонимен ДО 29 Явно не правите разлика между позволени неща и непозволени и вредни и опасни за всички. Нямате възпитание,нито ориентир.
29
5
 
4
 
! Отговори
б преди 6 години
До Анонимен до28 Ти луд ли си, аз мога да ти гарантирам, че аз никога не съм предизвиквала мъж, нито с думи, нито с облекло, нито с поведение. Ама цял живот ми е подмятано, психически тормозена съм, дори до лудост стигнах. Тези, жени които предизвикват са малък процент,а другите? Какво?
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Има план, както е тръгнало няма да останат истински мъже, че са се запътили на другия бряг, тогава няма кой да закача жените.Ще им остане да се оплакват от други жени.
27
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какъв да е този план? Плана е по скромно да го раздават жените а не да се разголват и да не им шарат очите.. Докато К.У.Ч.К.А.Т.А не вдигне опашка песовете не тръгват след нея. Така че по скромно и по морално да се държът. А не да разголват балдъри и после някой им виновен че шефа и го е навил. Ами като се държите като леки жени как няма да ви го навие? После ревът че имало сексуално насилие. Насилието го пораждате вие с неадекватното си поведение. Дръж те се като зрели жени на ниво!
26
0
 
5
 
! Отговори
до 24 преди 6 години
До АнонименНяма нужда да бъдем наричани някакви, за това че сме се опълчили срещу неправдата
25
6
 
4
 
! Отговори
v преди 6 години
О, неразумни уроде,поради що се срамуваш да кажеш, че *** ти възпитание в обществото и семейството, че за мъжа било добре да прави бройки и че не трябва да се въздържа. От там почва тормоз,изнудвания,принуди,насилие,а глупавите женички си мислят,че са станали много равни, понеже работят.Най-добрата превенция е еднаквото възпитание в морал.Тогава ще намалеят тези неща и по рано хората ще си намират половинки, по малко разводи, по щастливи хора и общество. Само това е равенство другото е гавра
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно девствените ученички катп станат на 30 ли ще ходят на някой остров да им отнемат девствеността.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма по-толерантен към жените от белия човек. Това ще го разберат феминистките, когато останат насаме с бедните "бежанци" .
22
2
 
16
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
До АнонименБелите мъже кат ученички белите жени кат мачовци а афротата и арабелите ги е.ът.Новият световен ред.
21
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"С една дума, вече предложенията ще идват само от жените.Дори вече е така в повечето случаи.Имате право само да стоите мирно и да се надявате някоя съвсем да го закъсала и то спешно! "Да, натам вървят нещата. Мъжете като ученички, жените като мачовци.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АниЖертвала се е за себе си, най-вече. Искала е потомство и го е получила, нали?
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вдигат си самочувствието като си показват голотиите, държат се надменно и безочливо а мъжете да точат лиги и , разбира се, без да пипат. После се чудят защо има воайори, ..ки..ии, изнасилвачи и искат още повече права. Затова има дрескод във фирмите... нали се сещате ?...
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените трябва да са привлекателни, това им е в природата, но това не значи, че е естествено да бъдат тормозени, що за извратени разсъждения.
17
1
 
24
 
! Отговори
възмутена преди 6 години
Актриси,певици,режисьорки(бе кой посяга сексуално на писателки?),все в шоубизнеса...но всички тези със зъби,нокти и наколенки драпат към него.Не мога да си представя да се оплакваш от сексуален тормоз заради кариера в която самата се стремиш да бъдеш "сексимвол","звезда","мъжемелачка"и подобни.Погледнете се бе, актриси,модели и подобни-вие сами предизвиквате сексуалния тормоз с визия и поведение.Ела и ме изяж.Всеки мъж опитва,жената е тази която дава знак дали приема или не.
16
10
 
8
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Набий си в главата, че ако *** е жена .Без нея ти нямаше да изобретиш нищо, щеше да свършиш, като мокро петно на някоя поляна.Но тя се е жертвала за теб вместо да изобрети нещо по-полезно.
15
3
 
14
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Матриархата е изкуствено подържан това е ендотермичен процес и без енергия отвън(финансиране) няма да протича но докато се занимават с глупости арабите ще ги накарат само арабчета да раждат.И докато се усетят запада ще се е превърнал в ке.еф.Но аз съм източноевропеец никога не съм бил западняк и никога няма да бъда.Така че изобщо не ме е.е!България над всичко!
14
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АниЗатова всички най-важни изобретения са на мъже нали защото мислят само с долната глава. Мъжете са по-умни и силни набийте си го в главите.
13
12
 
5
 
! Отговори
Ани преди 6 години
Мъжете разсъждават най-вече с долните си глави, а горната глава при тях е излишен придатък.Но видиш ли ** били виновни, а мъжете целомъдрени.Истинските ** са мъжките!
12
2
 
11
 
! Отговори
ФАКТ! преди 6 години
Обаче тези същите стават много активни като надфърлят 30-така що ли?А бе в България е супер другите да го ду..т!
11
3
 
19
 
! Отговори
баба Кица преди 6 години
И да знаете чедо! Една *** докато не завърти опашка, те песовете не одат да я таковат...!