Пучдемон се предава, но на "истинското правосъдие" в Белгия

Рахой действал варварски, но сега бил нужен диалог
30
Пучдемон се предава, но на "истинското правосъдие" в Белгия
Снимка: Reuters, архив

Бившият каталунски лидер Карлос Пучдемон заяви, че иска да се предаде на "истинското правосъдие в Белгия, а не на това в Испания“. Той добави, че не е избягал след референдума за независимост в областта, но просто не е можел да подготви защитата си в Испания, пише "Фокус" като цитира Brussels Times.

Още по темата

Пучдемон разкритикува "извънредно варварските действия“ на испанското правителство и на министър-председателя Мариано Рахой.

Той ги обвини, че са оркестрирали скорошните събития, довели до това няколко членове на екипа му да влязат в затвора. Същевременно бившият каталунски лидер призова към "политически диалог“, който според него е единственото решение за настоящата безизходица.

Пучдемон добави, че ситуацията в момента изисква "политика, която Мариано Рахой не употребява“.

"Министър-председателят използва прокуратурата, съдилищата, полицията, дори и предприемачи. Не е правилно, че рискуваме 30 години затвор заради това, че слушахме електората си“, смята той. „Всичко това е извънредно варварско. Бях избран.

Волята на каталунския народ бе нелегално смазана от правителството на Рахой“, добави бившият каталунски лидер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
4
 
12
 
! Отговори
... преди 6 години
Сравнението с освобождаването на България беше скандално! Нищо общо с днешната действителност.Убих се да се смея!Само че тука не е България да се освободи от османската империя, а все едно Добруджа със столица Варна да иска да се освободи от България! Това си беше 100%-ов държавен преврад и заговор! Нормално е сега да се крие, като мишка!
8
3
 
11
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
що за глупаво сравнение ??? съединението било незаконно спрямо кой закони ??? незаконно е съществуването на османската имеприя както и на сегашна турция понеже включва в границите си ЗАГРАБЕНИ земи и няма закон който да оправдае грабителството !! относно каталуния проблема е , че конституцията на испания е била одобрена с мнозинство и от каталунският парламент при съсзаването и . това , че сегашните поколения искат независимост....може но ако поне 75-80 % от каталунците го искат,
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 5 при вас има 22 републики като каталуния бе ватенке ... я да спретнат и те референдом и москва ще си остане само с околните блата
6
3
 
10
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ПУЧДЕМОНА ХИЧ ДА НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВА ! В ИСПАНИЯ ОТДАВНА НЯМА ИНКВИЗИЦИЯ ! ВСЕКИ В ИСПАНИЯ Е СЪДЕН СПОРЕД ЗАКОНА ! ЗА ОРГАНИЗИРАНЕ НА НЕЗАКОНЕН РЕФЕРЕНДУМ НЕЗАВИСИМО С КАКВА ЦЕЛ - 10 Г. ЗАТВОР ! ЗА ПРИЧИНЕНИ МАТЕРИАЛНИ ЩЕТИ - 10 Г. ! ЗА ПРИЧИНЕНИ МОРАЛНИ ЩЕТИ - 10 Г. ! ЗА ИЗМЯНА НА РОДИНАТА И ИНТЕРЕСИТЕ НА ИСПАНИЯ - 10 Г. ! ВСИЧКО ОБЩО 40 Г. ! АКО СЕ ДОКАЖЕ ,ЧЕ Е ДЕЙСТВАЛ ПОД ХИПНОТИЧНО ВНУШЕНИЕ И НАПЪЛНО НЕ Е ОСЪЗНАВАЛ ДЕЙСТВИЯТА СИ , 10 Г. СЕ ПРИСПАДАТ ОТ ПРИСЪДАТА И ЩЕ ИЗЛЕЖИ 30 Г. ! ТОВА Е !
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Къса памет или удобна памет? Някой спомня ли си българската история? 30 години след Освобождението България е автономна част от Турската империя. Как обявяват българите своята независимост? Законно ли го правят? В 21 век - векът на супер демокрацията някой обявява РЕФЕРЕНДУМ за незаконен...И волята на един народ за престъпна.
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 3 напомнями за една северна бананова федерация с 22 републики от сорта на каталуния
3
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 1 Референдума е организиран в Каталуния , е в цяла Испания,това е волята на избралите каталунския Парламент.На изборите през декември се очаква партийте които се борят за независимост да спечелят,само ,че с по-голяма подкрепа от избирателите,да видим,какво ще прави Рахой.
2
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
избяга като Георги Димитров на времето сигурно е комунис
1
9
 
14
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
Същевременно бившият каталунски лидер призова към "политически диалог, който според него е единственото решение за настоящата безизходица.КАКЪВ МАЙТАПЧИЯ !!! ЧОВЕКЪТ КОЙТО ОРГАНИЗИРА НЕЗАКОНЕН РЕФЕРЕНДУМ , СЕГА ПРИЗОВАВА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ ДИАЛОГ ?! ИСПАНСКОТО ПРАВОСЪДИЕ ТРЯБВА ДА КУПИ НА ПОЛИЦАИТЕ ЗДРАВИ ТОЯГИ И ДА ИМ ДАДЕ СВОБОДА НА ДЕЙСТВИЕ ЗА ДА ВРАЗУМЯВАТ ТАКИВА КАТО ПУЧДЕМОНА !