Пучдемон зове: Единна листа на сепаратистите!

Той поиска обща листа на изборите за привържениците на отделянето
Обновена: 4 ное 2017 16:05 | 4 ное 2017 15:53,
12
Пучдемон зове: Единна листа на сепаратистите!
Снимка: архив Reuters

Отстраненият премиер на Каталуния Карлес Пучдемон призова днес всички подкрепящи идеята за независимост на региона да участват с единна листа в предсрочните избори за регионален парламент, насрочени от испанското правителство за 21 декември, информира ТАСС.

"Това е моментът, в който всички демократи ще се обединят" в името на "Каталуния, свободата на политическите затворници и републиката", написа в Twitter бившият лидер на автономната област.

Още по темата

Пучдемон съпроводи поста с линк към сайт, събиращ подписи в подкрепа на инициативата му. Броят им вече надхвърля 4100, посочва агенцията.

"Европейската демократична партия на Каталуния" прикани по-рано привържениците на независимостта да се явят на изборите в единен фронт. Остава да се произнесат местните партии "Леви републиканци на Каталуния" и "Кандидатура за народно единство", които също подкрепят отцепването на региона от Испания, допълва ТАСС.

Припомняме ви, че каталунският лидер Карлес Пучдемон обяви независимост на областта от Испания. Това накара премиерът Мариано Рахой да разпусне парламента на страната и да постави Каталуния под контрола на вицепремиера Сорая Саенас де Сантамария.

Каталунският лидер пък избяга в Брюксел и се обяви за "президент в изгнание".

След като пристигна в столицата на ЕС, той обяви, че ще продължи да се бори за независимостта на Каталуния. В Испания му бяха повдигнати обвинения в организиране на бунт, антидържавна дейност и злоупотреба с държавни средства.

/БTA/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
Гурбетчия преди 6 години
Самият факт, че избяга и остави хората си, вече го прави аутсайдер.Не знам на какво разчита.?
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пучдемон няма друг избор,освен да се яви на избори и така да се сдобие с имунитет на политик.Зове за нещо,което и той разбра,че няма свисъл.
8
0
 
1
 
! Отговори
нн преди 6 години
Не е шега работа. Сложно, кой какво иска, кой какво дава. Сложно и по-сложно ще става? Никой не знаеа изхода. По силния ще победи.
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
този е по-голям *** от саакашвили и прошченко, наличието на каталунци, които му се хващат на приказките, показва колко струва каузата им.
6
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От къде се обажда тоя бе не бешели издадена заповед за арестуването му?Аман от досадници.
5
4
 
15
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Тоя забърка кашата,а сега лае отдалеч!Що не полежи малко в затвора,ей тъй,за каузата?Сега не разстрелват никого,ще изкара няколко години в пандото и после-герой на Каталуния!Ама сегашните политици не държат да останат в историята,а в бизнеса(с власт и облаги)!
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много му мирише памперса на Перчема. Бай Рахой да ги мачка директно в същия дух.
3
5
 
13
 
! Отговори
Хари преди 6 години
Абе,тоя брои ли го някой за жив?
2
4
 
23
 
! Отговори
Шаран-БГ преди 6 години
Какво и липсваше на Каталуния, че К.Пучдемон тръгна да отделя провинцията от Испания ?? Какво бъдеще я очаква" отделената и самостоятелна" Каталуния?? Още този метеж не е приключил." Големият политик" избяга в Брюксел и не спира с противонародната си политика. Хиляди хора са на улицата без препитание.Всичкия наличен бизнес бяга от областта. Ние знаем как се разсипва държава! Сега го гледаме този филм на живо......
1
14
 
11
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Не е важно колко обединени ще се явят хората, които искат независимост,а чия е централната избирателна комисия,а тя ще е назначена от испанското правителество...т.е. те няма да победят и ще се опитат да фалшифицират изборите,така както Герб правят в България и вечно ще са на власт,докато народът не му писне и Тиквата да свърши като Кадафи.