Тръмп: 7 ноември - национален ден на жертвите на комунизма

САЩ ще поддържат запален пламъка на свободата
8 ное 2017 09:16, Елка Василева
30
Тръмп: 7 ноември - национален ден на жертвите на комунизма
Доналд Тръмп. Снимка: архив, Reuters

Президентът на САЩ Доналд Тръмп смята, че вчерашният ден, датата, на която се отбеляза 100-годишнината от Октомврийската болшевишка революция в Русия, трябва да бъде обявен за национален ден на жертвите на комунизма, предаде Франс прес.

В комюнике, публикувано от Белия дом във Вашингтон в момент, в който Тръмп е в Сеул, американският президент казва, че "по време на изминалия век комунистическите тоталитарни режими по света са избили над 100 милиона души и са подложили още повече хора на експлоатация, насилие и неописуеми опустошения".

"Днес ние си спомняме за онези, които загинаха и за онези, които продължават да страдат при комунизма", допълва Тръмп, подчертавайки решимостта на САЩ да "поддържат запален пламъка на свободата за всички онези, които мечтаят за едно по-свободно и по-малко мрачно бъдеще".

Съобщението бе публикувано в навечерието на отпътуването на Тръмп от Сеул за Китай, комунистическа страна от 1949 г. След Пекин, трети етап от обиколката на Тръмп в Азия след Япония и Южна Корея, президентът ще отиде във Виетнам и Филипините.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
8
 
20
 
! Отговори
bolbov преди 6 години
Жертвите на капитализма са всеки ден.
4
6
 
14
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Кремълсе готви да отвърне на 4 юли за мрачното столетие за на геноцид срещу местното население и за десетилетия за унищожаването на различни държави с лицемерния лозунг "За демократия и свобода"
3
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Ирак само жертвите на американската агресия са 1 000 000.И дори не се извиниха след като се разбра, че не произвеждат хим. оръжие.
2
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А жертвите в Сърбия, Виетнам ,Япония Сирия, Ирак ,Либия и милионите удавени в морето избягали от краварските мирни бомби със обеднен уран кога ще почитаме ? Това дали не e повече от спорните 100 млн човека на Сталин все пак краварите разбиха 15-16 държави с по 30 млн човека население средно.
1
10
 
25
 
! Отговори
zeus преди 6 години
А на кой ден ще почитаме 100-те милиона избито по един или друг начин коренно население в Северна и Южна Америка?