Възможен ли е мирен изход от Корейската криза?

Искрен Иванов пред Bloomberg TV Bulgaria
8 ное 2017 15:05, Екип на Bloomberg
18
Възможен ли е мирен изход от Корейската криза?
Пхенян. Снимка: Pixabay

Конфликтът между Северна Корея, от една страна, и САЩ и съюзниците им, от друга, много трудно може да бъде разрешен по мирен път. Защото каквито и сигнали да получаваме от Пхенян, трябва много ясно да си даваме сметка, че севернокроейският лидер Ким Чен Ун е изключително нерационален. Не можем да правим стабилни прогнози, когато не знаем какво дефакто се случва в КНДР.

Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria международният анализатор Искрен Иванов.

По думите на събеседника в предаването Вашингтон може да подходи към проблема по два начина – да засили въоръжаването на съюзниците си в региона като Южна Корея и Япония или да увеличи собственото си военно присъствие в тази част на света.

„Смятам, че оптималният вариант трябва да бъде комбинация от двете опции“, посочи той.

Какви следва да са основните приоритети на американския президент Доналд Тръмп по време на 11-дневната му ключова визита на азиатския континент? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Da USA da se otrebqt ot regiona.Za tqx herni jylti bozavi vse jiznenovajni na xilqdi mili ot USA Marsch ot tam.
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Северно корейският лидер много ясно каза че ракетите му ще бъдат насочени към САЩ и техните съюзници които ще се включат във война срещу Северна Корея! Той не напада а се защитава! Брани земята си а не е нашественик като САЩ!
12
3
 
5
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Какво ни интересуват С.Корея и хиперактивният Ким?Важното е САЩ да пострадат колкото се може повече!Имат сериозна нужда от охлаждане на амбициите за световно господство.
11
1
 
4
 
! Отговори
До Бай Иван преди 6 години
Иване, дообре си го казал ама стокообмен от 750 млрд. долара ми се струва сериозна величина! Освен ако вноса на СК е бил 700 млрд. може и да си прав, де да знам! Да не би пък цифрата да е в йоани?
10
5
 
7
 
! Отговори
СМЕЕЕЕХ преди 6 години
"Ким Чен Ун е много нерационален"Щото туитващият Трумпет е много рационален, разбираш ли....
9
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може да има мирен изход, но не това е целта на ФАЩ.
8
2
 
3
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Грешката е моя. Имах предвид стокообмена между Китай и Южна Корея.За 2014 е 300 млрд. $
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако има криза - да, мирен изход е възможен, ако САЩ си седнат на дyпeтo и не шават извън континента Северна Америка!
6
3
 
18
 
! Отговори
Край преди 6 години
Доста заблуден човек само може да си представи че Дебеличкия оризар иска да напада САЩ или Япония и те едва го одържат. Точно обратното е САЩ иска СКорейска пролет и да обесят Ким с кран на площада и на деда му паметника да бутнат. Човека обаче си купи бомба- шах.
5
1
 
6
 
! Отговори
111 преди 6 години
До Бай ИванНаписал си абсолютна глупост.Стокообмена между Китай и Северна Корея е не повече от 5млрд. долара на година.Най-големия пазарен партнъор на Китай е САЩ ,като на година стокообмена между тях е 650млрд. долара.Нямам идея откъде я изкара тая извънземна цифра за Северна Корея,още повече като знаем каква е икономиката на им...Ти ги изкара една от най-богатите държави.
4
4
 
10
 
! Отговори
Бай Иван преди 6 години
Разбира се че има мирно решение. САЩ се махат от ЮК, Китай сваля в властта в СК и обединяват двете кореи. Така китайците няма да имат американски бази в задния си двор и няма да хранят 25 мил. севернокорейци. Ще имат един силен икономически партньор с когото да търгуват. Стокообмена между Китай и СК за миналата година е бил 750 млрд. $
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жълтуреца нещо в замлъкнал. Разбрало е откачалничето, че посегне ли на Бсй Дончо и няма да има власт, пържолки и млади девойки. Ще доживее живота са в некой бункер докато спецчастите на САЩ го измъкнат от там. У ще затрие 20Милиона корейци, само и само да се пъчи, че е силен. Силен в плюскането и приказките.
2
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможен е. Тръмп да млъкне да не говори глупости и да започне да си оправя държавата, че се го е закършила.
1
7
 
15
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До "ЕКСПЕРТА" Искрен ИвановСКорея има ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ Експерте1. Увеличаване на въоръженията или искате да направите същото както СССР няма да доведе до нищо - сега СКорея има Официално 12000 артилерийски системи и 4000 РСЗО за къде повече да ги увеличава? А колко Остаряло оръжие има в тъй нареченото ОПЪЛЧЕНИЕ2. Увеличаване на контингента на САЩ - все по-голяма вероятност срещу САЩ военни да бъде използвано Ядрено оръжие СЛЕД КАТО САЩ НАПАДНЕ СЕВЕРНА КОРЕЯ ЗАЩОТО ОБРАТНОТО НИКОГА НЯМА ДА СТАНЕ