Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС

Без да влезе икономически в Европа, тя няма перспективи
13 ное 2017 21:13, Екип на Bloomberg
493
Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС
Bloomberg TV Bulgaria

Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на руския оръжеен бизнес, който е едва ли не единственият, който продължава да цъфти, понеже те имат много евтини оръжия и съответно за трети държави са атрактивни. Това коментира политологът Алекс Алексиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Според руски учени в момента между 70% и 79% от електрониката, която е необходима за руските въоръжения, се внася. Тя вече не може да се внася заради санкциите. Пак заради санкциите е почти невъзможно вземането на банкови заеми и прочие“.

По думите му една от целите на тези санкции е да се затруднят инвестициите в руски държавни книжа.

„За мен винаги е била по-важна цената на петрола, отколкото тези санкции. Те по принцип никога не са поставяли една държава в положение на фалит примерно“.

Алексиев отбеляза, че Русия има „невероятно богати залежи“ на шистов газ в местност в Западен Сибир, но страната няма нужната технология за сондиране.

„Въобще Русия изостана в областта на технологиите. Това е голямата разлика между СССР и сегашна Русия. В момента 90% от оборудването за сондиране Русия закупува от Южна Корея“.

Политологът допълни, че Русия не може да усвои методи, които в САЩ съществуват от близо 30 години.

„Винаги съм смятал, че единственият изход за Русия от тази криза, в която се намира, е да започне лека-полека да става член на ЕС. Без да влезе икономически в Европа, тя няма никакви перспективи“.

Защо Русия и Турция никога няма да бъдат съюзници? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
308
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 353И кои са тея "ценности" :-)?Оня ден чета един американец, ветеран от Виетнам и негов френд, високо във власта му споделя, че Рейгън е "*** педофил". По случая работи навремето и Джон ДеКамп, барета, адвокат и т.н. - педофилията на републиканската партия, включая Буш старши. После има педофилия сред демократите, сред католическите кардинали. Е нема що, ценности та дрънка, педофилска олигархия на всички нива. Да не говорим за ***, тя е норма :-))).
307
8
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
България в ЕС-най-бедната държава с 2 турски етнически партии-ДПС и ДОСТ.Корупция и бедност, краденето се превърна в спорт!Разруха в образование, здравеопазване, корумпирана съдебна система!Престъпна приватизация!Харесва ли ви?Западняците ни заробиха за векове наред, ама все руснаците виновни, нали?
306
5
 
9
 
! Отговори
Соломон Паси преди 6 години
Тази *** статии на Соломончо Паси ли я писа или някое американско краварче до като пасе кравите
305
4
 
13
 
! Отговори
anonymous преди 6 години
Народен съд за всички, които предадаха и продадаха България на турски и западни фирми и тайни служби, няма да има спасение за тях, времето им изтича.България + Русия = пак ще сме братя завинаги=една кръв сме~БГ-земя е напоена с кръвта на руски войници!
304
3
 
11
 
! Отговори
сащ суперсила ,хаха преди 6 години
Те пък западните са едни ценности ,мани ,мани. Извращения на килограми. Жените отпадъчен материал. Мъжете жени. Само пари ,разврат и разруха. Ама пари само за 10% от населението. Другите деградирали роби ,наркомани ,алкохолици ,убийци. Красота хаха
303
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснака е свикнал на гнет и мизерия. Дай му малко картошки и сатрап да го управлява и той е щастлив.
302
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За Русия са неприложими западните обществени модели. Това стълпотворение от нации с азиатски манталитет, не видяло друг режим, различен от имперския тип управление, няма как да прегърни западните ценности. Всеки опит в такава насока би довел до огромни вътрешни сътресения. Затова, според мен, сега са си добре - като цяло приемат общочовешките ценности, духовни, икономически, е, по техен си начин, но всичко е ОК, щом така им харесва.
301
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората в Русия гласуват с краката си. В Европа и щатите след бежанците и мексиканците русняците са втората най - голяма диаспора.
300
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може, може, некъде към 3000-та година. Извън майтапа, констатациите на човека са точни, Русия е много зле икономически и технологично. На пръв поглед това няма значение за средния руснак, който е свикнал на материална и духовна мизерия, а и сегашната им власт разчита на колосален брой държавни служители, които са сравнително сити. Все пак не се знае докога обикновените руснаци ще изтърпят сегашното положение.
299
3
 
17
 
! Отговори
ти да видиш преди 6 години
Някой пак не си е написал домашното - според блумбърк за 2016 Русия измества Канада от първото място и става най-големия износител на жито в света ( пък според руснаците това направило повече приходи от износа на оръжие ) . Не разбрах и защо ако имаш конвенционален нефт и газ трябва да добиваш шистов ?
298
11
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Един ден пак Русия ще е спасението на България, а предателите и продажниците - на съд за национално предателство.Русия е велика , Крим е руски, свикнахте ли?Ама българите какво ще правим с двете пипала на турската мафия в България - ДПС и ДОСТ?
297
11
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
Русия е велика.Крим е руски.
296
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Toshoy 341ВИДЯ, КАКВО СТАНА С ДОГАН! ВИДЯ, КАКВО СТАНА И С МАЗНИЯ МЕСТАН!СЛОЖИХА НЯКАКЪВ КАРАДАЙЪ ... ХА-ХА , ПЪЛЕН *** !
295
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Toshoy 341НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ, ЕРДОГАН НАПРАВО ГИ "НАМЛЯ" ТЯХ ! ВЪРНА ГИ МНОГО НАЗАД, МЕН АКО ПИТАШ, ПОВЕЧЕ НЯМА ДА СЕ ОПРАВЯТ!ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ЕРДОГАН!
294
9
 
6
 
! Отговори
Toshoy преди 6 години
Има ли краварииии?
293
9
 
21
 
! Отговори
Toshoy преди 6 години
Никой не иска да влиза в Еврабия, най-малкото пък Русия. Предателят Горби вече го няма. Пред България има само два пътя: или съюз с Русия, или ще слугуват до края на света на месопотамците от Анадола като сега.
292
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ToshoyОПРЕДЕЛЕНО Н.1 В ЕС !!!
291
4
 
21
 
! Отговори
Toshoy преди 6 години
И българската Свобода, и българската Независимост са извоювани с руски ресурси. Първото: с руска кръв (1877-1878), Второто: с руски пари (1908).Западът осакати България при Берлин (1878) и при Ньой (1919). Освен това бомбеше София, Дупница, Карлово и други градове. В знак на благодарност русофобите издигнаха паметник на тези, които избиваха мирни и цивилни българи: летците убийци!Замислете се кои са враговете на България и защо трябва да има Народен съд.
290
4
 
21
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 6 години
По-идиотско изказване не бях чел .Този дедка май е пропуснал последните 20-15 години от развитието на Русия.Сигурно си мисли, че тя още се управлява от пияницата Елцин. :)Русия вече произвежда всичко, от което има нужда. Останалото спокойно може да внесе примерно от Китай.Напротив - доскоро американците купуваха ракетни двигатели от Русия.Така че Русия ще влезе в ЕС Тони никога !Фейк нюз целящ да вдигне рейтинга на разпадащата се тоталитарна организация ...Даже Турция вече не иска в ЕС.
289
6
 
16
 
! Отговори
Toshoy преди 6 години
Русофобите едва ли знаят, че техният лидер чичо Шорош е персона нон грата в Унгария. Маджарите имат достоен ръководител!