Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС

Без да влезе икономически в Европа, тя няма перспективи
13 ное 2017 21:13, Екип на Bloomberg
493
Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС
Bloomberg TV Bulgaria

Санкциите на САЩ срещу Русия целят най-вече да навредят на руския оръжеен бизнес, който е едва ли не единственият, който продължава да цъфти, понеже те имат много евтини оръжия и съответно за трети държави са атрактивни. Това коментира политологът Алекс Алексиев в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

„Според руски учени в момента между 70% и 79% от електрониката, която е необходима за руските въоръжения, се внася. Тя вече не може да се внася заради санкциите. Пак заради санкциите е почти невъзможно вземането на банкови заеми и прочие“.

По думите му една от целите на тези санкции е да се затруднят инвестициите в руски държавни книжа.

„За мен винаги е била по-важна цената на петрола, отколкото тези санкции. Те по принцип никога не са поставяли една държава в положение на фалит примерно“.

Алексиев отбеляза, че Русия има „невероятно богати залежи“ на шистов газ в местност в Западен Сибир, но страната няма нужната технология за сондиране.

„Въобще Русия изостана в областта на технологиите. Това е голямата разлика между СССР и сегашна Русия. В момента 90% от оборудването за сондиране Русия закупува от Южна Корея“.

Политологът допълни, че Русия не може да усвои методи, които в САЩ съществуват от близо 30 години.

„Винаги съм смятал, че единственият изход за Русия от тази криза, в която се намира, е да започне лека-полека да става член на ЕС. Без да влезе икономически в Европа, тя няма никакви перспективи“.

Защо Русия и Турция никога няма да бъдат съюзници? 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


493
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
2
 
21
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
А, аз мисля, че ти изобщо не можеш да мислиш и това много ти личи.Но не е страшно, страшното е, че в България тези които взимат решенията сякаш не мислят. Историята не прощава на народите управлявани от глупци.
287
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДебилометърТовариш руснак историк, мисля че е време да се върнеш в Карлуково и там да си четеш "историческите" есета на пациентите. Дори можеш да се направиш направо на Сталин.
286
2
 
8
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
До 331И защо споменаваш Божо? Ти не знаеш ли, че той се поправи и вече не е комунист? Нали миналата седмица нарече Захарова "пикла без цици", ваш човек е, не го плюй!Обаче си задай въпроса, защо той като историк не защити българската история нападната от Захарова, вместо това нападна нея като каруцар? Хайде мисли
285
7
 
8
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
До НаскоКакто ти казах съм историк, и да ме съветваш да чета истинска история е ... малко прекалено:)Ако искаш да ти кажа нещо за истинската история за което има и документи.Освен на Съветската армия, ние би трябвало и на Сталин да издигнем паметник, защото благодарение на него, България не се лишава от голяма част от територията си след ВСВ. На Парижката мирна конференция през 46г. Чърчил иска България да се заличи. Гърция иска граница до Пловдив. Само Сталин ни спасява. има документи, чети
284
5
 
5
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
До НаскоАз съм историк и всичко това което сега ми казваш, аз съм го чувал стотици пъти. Само, че потвърждение на думите ти няма. Няма такива документи и не за 30-40 хиляди, няма дори и за хиляда. През 89г. когато падна комунизма, Газдов и много други обвинявани за убийци бяха живи, обаче никого не осъдиха от тях, защо? Нито един убиец, а такива имаше, живи! Те не са убивали хиляди, но са убивали. Вместо убийците "демократите" осъдиха комунизма. Все едно да осъдим Христос вместо инквизиция
283
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДебилометърАми това че ти слага звездички не ти ли подсказва че наистина си глyпак?
282
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 320Няма нищо объркващо. САЩ го нахлузиха в диpника на Русия. Какво му е объркващото? Няма такива работи че санкциите не работят, защото не ги спазвали. Не работят само в тая част която е зависима лично от Тръмп, но Тръмп ще го изритат след няколко месеца и ако не го поставят в затвора за измяна ще е голямо лично постижение на адвокатите на Тръмп.
281
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДебилометърНе линка е грешен, грешен ти е бетонирания комунистически мозък.
280
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 317А на сащ кой е едонствения изход от огромните заеми, които натрупаха?И от кого ги взеха тия огромни заеми? Да ми подскажеш че ми е много интересно. Само не ми говори за Китай защото те от 2 трилиона долара АЦК ги сведоха на 800 милиарда долара, че не им стигат на последък паричките на китайчетата и започнаха да си изсмукват резервите.
279
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Човек се обърква.От една страна уж са неприятели,а от друга страна службите им работят заедно и заедно управляват света.И уж се реве за санкции,а точно тези,които налагат санкциите не ги спазват,санкциите важат само за останалите и баламите.
278
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А на сащ кой е едонствения изход от огромните заеми, които натрупаха?
277
1
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 6 години
Колко ли е платено на автора за този "анализ", а иначе казано буламач ? И, понеже пише за Русия, на руски биха го попитали "Почем нынче совесть" ?
276
3
 
4
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
Наско, аз точно за това говоря. И аз познавам неколцина чиито дядовци са "умрели" в Белене. Познавам и един който наистина е лежал там от 60 до 63 година. Даже приемам, че е малко репресиран наистина, защото понарязал с една ножка при сбиване едно партийно синче. Обаче, нищо за никакви убийства и трупове не бе чувал, а иначе се хвалеше с антикомунизма си, лека му пръст.За това, че са ви национализирали фабричката съм съгласен. Пак е време за това.
275
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До НаскоНаско на тоя .... от дружинката на Иво Христов нищо не може да му влезе в празната глава така че освен псувни и заплахи с народен съд и отваряне на Белене нищо друго няма да чуеш от него.
274
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕСТук абсолютно не съм съгласен с Алекс Алексиев, той и без друго е заклет тръмпист и антихиларист.Единственият изход за Русия от кризата е да легне до СССР и да и свършат земните мъки за винаги.
273
3
 
2
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
"Демократите" с любезното съдействие на няколко сребролюбиви историка, знаеш ли каква формулировка са измъдрили за "жертвите в борбата с комунизма" - Историческата наука не може да определи колко са, но се приема, че са около 30 000 души.Сред тях е и бащата на мумията, от там на сетне започват градските легенди, как той рисувал карикатура на Сталин, другия пък бил с тесни дънки...Интересно, че жертвите на фашизма бяха с лица и безспорни биографии, а тези анонимни, като интернет ***.
272
2
 
1
 
! Отговори
Дебилометър преди 6 години
До 292Нещо си се объркал, историята не са интернет сайтчета финансирани от САЩ, като мумията горе на снимката. Има към университетите специалисти по нова и най-нова история на България, в БАН, също има такива специалист. Чета редовно, но до днес биография на безспорен антикомунист не съм видял. Още по-малко на осъден на смърт от Народния съд. Впрочем този съд знаеш ли кой го създава?
271
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беВервам ти, без Китай света ще загине за 15-20 минути. Големи капацитети сте на Позитано.
270
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 291Крим е руски, но не казваш до кога. Вероятно докато се отвори въпроса, а въпроса ще се отвори така или иначе защото ако не се отвори Русия заминава при СССР.
269
1
 
4
 
! Отговори
А бе преди 6 години
"Според руски учени в момента между 70 и 79% от електрониката необходима за руските въоръжения се внася.Тя вече не може да се внася заради санкциите."Който се интересува,ще научи,че и при американските оръжия картинката е подобна,а основният доставчик е като при руските-Китай.Впрочем,не съм чул Китай да прилага санкции срещу Русия,да не съм го пропуснал,хи-хи?Всъщност,не ме дразнят атаките срещу Русия(щото не ми дреме),а невярната информация с която ни облъчват!Лоша шега ще ни изиграе накрая!