Пхенян изригна: Тръмп е осъден на смърт от корейския народ!

"Присъдата" била заради обидите му към Ким Чен Ун
15 ное 2017 11:37, Елка Василева
32
Пхенян изригна: Тръмп е осъден на смърт от корейския народ!
Доналд Тръмп и Ким Чен Ун. Снимка: архив, Reuters

Севернокорейски медии заявиха, че президентът на САЩ Доналд Тръмп заслужава да бъде наказан със смърт, защото е обидил лидера Ким Чен Ун. Освен това те писаха, че от страх Тръмп не е посетил демилитаризираната зона на границата между двете корейски държави, предаде Франс прес.

В редакционна статия в. "Нодон синмун" се нахвърли срещу Тръмп, който миналата седмица заяви в южнокорейския парламент, че в Северна Корея има "жестока диктатура".

Тръмп посети Южна Корея в голямата си обиколка в Азия. Той се опита да обедини регионалните сили за противодействие срещу ядрената и ракетната програма на Северна Корея.

"Най-тежкото престъпление, за което той никога няма да получи прошка е, че дръзна злонамерено да оскърби достойнството на върховния лидер. Нека е ясно, че той е омразен престъпник, осъден на смърт от корейския народ", пише севернокорейският вестник.

Откакто влезе в Белия дом, Тръмп засилва словесните атаки срещу Ким Чен Ун. В Ханой той заяви: "Защо Ким Чен Ун ме обижда, като ме нарича "стар", когато аз НИКОГА не бих го нарекъл "нисък и дебел"? А аз толкова се старая да бъда негов приятел - и може би някой ден това ще се случи!"

В Северна Корея членовете на династията Ким са почти боготворени, отбелязва АФП.

"Нодон синмун" напомня и за отмененото посещение на Тръмп в демилитаризираната зона. Когато бе в Сеул, президентът направи опит за изненадваща визита в зоната, но заради лошото време хеликоптерът му направи обратен завой. "Това не беше заради метеорологичните условия. Него просто го достраша да се изправи пред мрачния поглед на нашите войници", твърди севернокорейският вестник. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Да обидиш севернокорейския лидер е най - голямото престъпление в техните закони. За това те вкарват директно в концлагер за дълги години. Ким е бесен!
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тръмп трябва да спре да обръща внимание на това подобие на човек. Да водиш разговор с такъв полуидиотт си е падане в нивото. Тръмп е президент на най- силната и богата държава в света , като и мулти милионер от частен бизнес. Тоя глиган не е постигнал нищо в смешния си живот . Комунистическа *** освинила се властта по шуробаджинащина.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПорХапе като невестулка!Кой бе , Тръмпа ли?
16
1
 
3
 
! Отговори
тате пита, преди 6 години
колко ли български джурнолисти знаят корейски език , та да четат какво е казал Ким? Уж изолирана държава, пък всички знаят какво става там, кой какво казал или разстрелял. Голяма работа е английския, с него разбираш всички, особено кои са лошите!
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
KIM NE GOVORI A DEISTVAI IMATAE 200 RAKETI DO 4000 XILIADI KILOMETRA PREDPOLAGA SE CHE E V TAINA XAVASON 3 LI BESHE E DO 10000-13000km MINIMUM 30 RAKETI OT TOZI TIP TRIBVA DA VLIZAT V KOREISTA ARMIA NA GODINA VAJNO E DALECHINATA NA POLETA PREODOLIAVANE NA PRO I MOSHTNA JADRENNA RAZRUSHITELNOS ZA DA BADE LEKVEDIRANA ZIONISTKATA USA I FED NA ROTSHILDITE SVOBODA ZA SVETA OT TIRANINA-USA-ZION KIM S VAS ME OBIKNOVENNITE HORA PO SVETAПрочети още на: https://dnes.bg/world/2017/11/15/phenian-izrigna-trymp-e-osyden-na-smyrt-ot-koreiskiia-narod.359300#comment-newest
14
1
 
6
 
! Отговори
Пор преди 6 години
Хапе като невестулка!
13
8
 
9
 
! Отговори
Топ-експерт преди 6 години
За да внесат демокрация трябва да дадат на всеки северокореец по 500 000 долара поне, не просто да разбият една държава да я оставят в хаос и руини и политическа криза, както обикновенно е разбирането на янките за демокрация. Сега Либия, Сирия, Ирак, Украйна по-добри държави ли са ?
12
1
 
9
 
! Отговори
До 12 преди 6 години
Подобри се за дейните. Мързеливите си искат някой да ги командва и да не им се налага да мислят
11
13
 
13
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Аз разбирам Сев Корея да нападне някоя държава, тогава нека я изринат от картата. Но при условие че само си разработва оръжия, не виждам проблем.
10
11
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 6 години
Нека те си преценяват кое е добро за тях ако янките премахнат Ким СК по-добре ли ще стане ? Как е сега в могъщата демократизирана *** подобри ли се живота или сте на умирачка ?
9
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Северна Корея е много хубаво и евтино ! - не плащат ток защото няма,не използват тоалетна хартия защото няма нужда и не си харчат парите в други държави защото са родолюбци и въобще ЖИВОТ като във филм.
8
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До шматкаКим го чака дълъг и щастлив мандат, краваристанските президенти ги чакат секс - скандали, импийчмънт и отстрел, Ким ходи със 3-*** генерали въоръжени със тефтетерчета. Всички краваристански президенти завиждат на Ким и за туй икат да го отстелят, ама Ким скоро ще ходи на лов за пуяци.
7
7
 
21
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До 1 Прасчо ходел сред народа без охрана.Ти не си в час.До прасчо се доближават само проверени по пет пъти хора.Ун е от най гадните диктатори.Такива в соц лагера нямаше.Вижте им манифестацийте.Всички еднакви с еднакви цветя и лозунги.Това дирижирано до най малката подробност.Няма личности .Има серийни номера.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ААА ТОВА Е НИЩО!!! ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ НАВРЕМЕТО ПРИ СТАЛИН САМО ДУМИЧКА ДА КАЖЕШ СРЕЩУ ВОЖДА И ЦЕЛИЯ ТИ СВЯТ СЕ ПРЕОБРЪЩА :D
5
6
 
14
 
! Отговори
:):) преди 6 години
там нещата са зле, зомбита са и трябва да се пипа внимателно. Пере ги съчмата яко и са списобни на някой самообийствен золум.
4
14
 
8
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Тъй ли в Ютуб има канал на един тайландец изгледай го а западните пропаганди не ни трябват то и на луната кацаха на един ред янките вервай им
3
15
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вчера по National Geogtaphik имаше филм за СК. Който го е гледал е разбрал трагедията на народа от СК. Бедност, тотален контрол над хората, глад и мизерия, лудост, да се тръшкаш пред снимката на вожда и баща му и им благодариш?? За какво да им се благодари, за това, че са превърнали народа си в пълни зомбита. Толкова е тъжно и обидно, трагично.И се каза съвсем логично, ако Ким атакува, за 45 минути от държавата му ще има само пепел.Толкова е тъжно и дори срамно да гледаш на какво приличат хората
2
7
 
6
 
! Отговори
dmx преди 6 години
Америка - унизена, Ким - разреван с шамари. Това би било справедливостта, не си кривете душата.
1
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо не оставят Прасчо на мира във СК всеки втори е военен. Прасчо ходи без охрана сред народа, ако искат ще му теглят куршума. То и Кенеди беше много обичан стига сте го закачали да си продавате оръжията ***.