Радев към българите във Франция: Не забравяйте четмото!

Той се застъпи за българския в образователната система на Франция
5 дек 2017 09:07, Елка Василева
21
Радев към българите във Франция: Не забравяйте четмото!
Снимка: Прессекретариат на държавния глава

България и Франция са стратегически партньори и за доверието в двустранните отношения голям принос има и българската общност в страната, заяви президентът Румен Радев на среща със стотици наши сънародници в Париж, цитиран от прессекретариата на държавния глава.

Държавният глава подчерта, че именно доверието е условие за привличането на повече инвестиции у нас и за интеграцията на страната ни в Европа.

"Нашата емиграция в Париж даде световни имена в областта на науката и образованието, на изкуството и културата, художници, певци, танцьори, писатели и продължава да дава блестящи инженери и мениджъри", каза президентът и призова сънародниците ни никога да не забравят, че завоюваните успехи в тази изключително конкурентна среда са успехи и за България и се постигат с много талант, упоритост и себеотдаване.

Още по темата

Държавният глава приветства усилията на българската общност за признаване на българския език за матуритетен в образователната система на Франция.

"Благодаря на моята съпруга, която прие тази кауза и още през лятото, когато г-жа Брижит Макрон бе на посещение със съпруга си в България, постави този въпрос. Имам потвърждение от президента на Франция, че той ще бъде придвижен към френските институции и ще се търси решение в най-близко време", посочи още президенът.

Румен Радев благодари на българската общност и за създадените множество културно-просветни, информационни, благотворителни дружества и асоциации, а в Париж функционират четири български училища, в които се обучават над 500 деца.

"Едно от най-важните неща, които правите, e нашите български деца да не забравят българското четмо и писмо. Всяко българско дете, независимо къде се намира, трябва да има достъп до българско училище, а българската държава трябва да върши своята работа с още много по-голяма активност", подчерта още в изказването си пред сънародниците ни в Париж президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Вуйчо преди 6 години
Нна Профе *** много му мирише акото! Някой знае ли защо при срещата на Президента със сънародници в Париж не са предвидени въпроси, защо липсва такава част в програмата!? Това опит за неговото принизяване ли е?!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПрофесорПо една изпусната дума определих млечновосъчната ти възраст. Даже сега написаното показва незрялост. Инфантилен анонимен от 80-те%. Един професор не се изразява така, лъжльо!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 12Изтрай до утре, засега пийни един Имодиум, да спреш разстройството. Ако е рекъл Бог, утре Президентът генерал Радев ще оседлае един "Рафал" и ще покаже класата си! А ти ще продължиш тихо да си злобееш..."Рафалът" е прекрасна машина, но е много скъп!
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако Цацаров е прокурор , какво чака за този замък ? Или ще действа като независима съдебна системаили този пост не е за него иповече да не ни къса нервите .
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе я да се скрива тоя самоопределете се като французи искайте френско гражданство и по-надалеч от тия бастуни .Нема леви, нема десни вички са едни и същи ,прогонили са те надалече и ще ти дрънкат за патриотизъм, лицемери от класа.
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали щеше да покара френски изтребител - ха ха ха
9
0
 
0
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Написал съм стотици книги. Аз съм Народен Будител.
8
1
 
0
 
! Отговори
Професор преди 6 години
Добре съм ами. За разлика от вас комунистите. Знаеш ли колко книги съм написал? Ти не си прочел толкова книги през живота си. Даже не си виждал толкова много книги.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резидента пак е лобирал за падане на санкциите срещу Владимир Владимирович. Него само това го интересува
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз пък гледах как радев навел глава слушаше преводачката и се пулеше като старшина в артелно
5
0
 
2
 
! Отговори
пм преди 6 години
До"Професор"Профансоре,добре ли си?!
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като гледам как Радев спокойно си говори с Макарона на английски, се сещам как Бате Бучко гледа умно като куче гостите от чужбина, аха да проговори. Те му говорят нещо, той гледа и лицето му показва пълно неразбиране. Радев бил Зелен чорап или какъвто се опитват да го унизят, Суджуците. Защо не се постави въпроса за замука на БУДА в Калифорния, на цена над 350 милиона долара. От къде и как са придобити тези пари? Българи, това са наши пари, откраднати от нас, за стари и болни, за деца и детски г
3
5
 
6
 
! Отговори
???? преди 6 години
Що не посети новите участъци от магистрала "Тракия" (с пропаднала основа, направена от КАЛ, ремонтирана на две на три- закърпена, със "спестен" асфалт по 2-5 см по-тънък от наредбите за минимум), атомната ни централа "Белене", да посети и БНБ да пита как така фалират банки, ами саниранията - не се правят укрепвания, ами се лепи яко стериопор, който я издържи 5 години, я не!
2
6
 
12
 
! Отговори
???? преди 6 години
Тези нашите управници само акъл дават! Загрижи ли се за сънародниците ни емигранти! За българското... А пък в България - мизерия в болниците, по пътищата, заплатите, пенсиите.... И ги возят в последни модели Мерцедес, и си живеят като царчета.... и акъл дават. Поставените им лица "управляват" бизнеса и се гаврят със сънародниците си със мизерни заплати. Иначе се приемат "Европейски" закони и наредби и европейски данъци и глоби! Не Ви ли е срам - пенсиите по 200лв. (100 евро), а за беженец - 1000
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А, зеленото чорапче нещо за санкциите срещу ***, мъцна ли !?