САЩ удариха цели в Южна Корея, близо до КНДР – учебно!

Провеждат се съвместни южнокорейско-американски маневри
6 дек 2017 11:00, Елка Василева
75
САЩ удариха цели в Южна Корея, близо до КНДР – учебно!
Снимка: архив, Reuters

Стратегически бомбардировачи B-1B Lancer от военновъздушните сили на САЩ нанесоха днес удари по учебни цели на южнокорейска територия близо до границата със Северна Корея. Това съобщи южнокорейското армейско командване, предаде ТАСС.

"Няколко самолета B-1B Lancer, придружени от изтребители F-22 Raptor, осъществиха маневри с учебно хвърляне на бомби, като демонстрираха възможностите и решимостта на съюзниците да отговорят твърдо на севернокорейските ракетни и ядрени провокации", се казва в съобщението.

Целите на полигона в североизточната провинция Кануон са поразени успешно, добавя командването, според което в днешното учение са участвали и южнокорейски самолети F-15 KS и K F-16 S.

Бомбардировката бе част от мащабните съвместни маневри "Виджилънт ейс", организирани от Южна Корея и САЩ. За пръв път в историята в общите учения са включени изтребители от пето поколение.

Съюзниците усъвършенстваха уменията, необходими за моментален ответен удар, подобриха възможностите си за взаимодействие и в мирно, и във военно време, изтъкват южнокорейските висши военни.

По-рано бе съобщено, че наземните учебни цели са представлявали макети на севернокорейски обекти, свързани с ракетно-ядрената програма на Пхенян, посочва ТАСС.

Съвместните южнокорейско-американски маневри "Виджилънт ейс", започнали в понеделник, ще продължат до петък.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
10
 
18
 
! Отговори
Наблюдател преди 6 години
Не само че войните организират на чужда територия ами и ученията! Що не си направят поне веднъж учение на своя територия?
1
9
 
22
 
! Отговори
лошо преди 6 години
Коя страна няма да се бой и да подобрява оръжията си когато съвсем близо до нея постоянно се извършват провокации и я заплашват. САЩ умишлено провокират напрежение.