САЩ удариха цели в Южна Корея, близо до КНДР – учебно!

Провеждат се съвместни южнокорейско-американски маневри
6 дек 2017 11:00, Елка Василева
75
САЩ удариха цели в Южна Корея, близо до КНДР – учебно!
Снимка: архив, Reuters

Стратегически бомбардировачи B-1B Lancer от военновъздушните сили на САЩ нанесоха днес удари по учебни цели на южнокорейска територия близо до границата със Северна Корея. Това съобщи южнокорейското армейско командване, предаде ТАСС.

"Няколко самолета B-1B Lancer, придружени от изтребители F-22 Raptor, осъществиха маневри с учебно хвърляне на бомби, като демонстрираха възможностите и решимостта на съюзниците да отговорят твърдо на севернокорейските ракетни и ядрени провокации", се казва в съобщението.

Целите на полигона в североизточната провинция Кануон са поразени успешно, добавя командването, според което в днешното учение са участвали и южнокорейски самолети F-15 KS и K F-16 S.

Бомбардировката бе част от мащабните съвместни маневри "Виджилънт ейс", организирани от Южна Корея и САЩ. За пръв път в историята в общите учения са включени изтребители от пето поколение.

Съюзниците усъвършенстваха уменията, необходими за моментален ответен удар, подобриха възможностите си за взаимодействие и в мирно, и във военно време, изтъкват южнокорейските висши военни.

По-рано бе съобщено, че наземните учебни цели са представлявали макети на севернокорейски обекти, свързани с ракетно-ядрената програма на Пхенян, посочва ТАСС.

Съвместните южнокорейско-американски маневри "Виджилънт ейс", започнали в понеделник, ще продължат до петък.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тук конфликтче, там конфликтче и хоп покрай Нова година гледаш израсли гъбки из цял свят.
41
29
 
21
 
! Отговори
Волен Сидерката преди 6 години
само болен мозък може да защитава Ким
40
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ми кво само плашат да ги подпукват и толкова
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ела да видим какво ще сеполучи.
38
11
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Демонстрират възможности ирешимост да продължат с провокации ,а първите жертви когато започневойната ще са Южна Корея иЯпония . Америкоските перковциса им много добри приятели .
37
28
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВСИЧКИ ПУТИНИСТИ НА СЪПУН!!!! :D
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
УЖ ИЗКЛЮЧВАМЕ ЗИМАТА КАТО ВРЕМЕ ЗА НАПАДЕНИЕ НО ТУКУ ТАМЪН ЗА КОЛЕДА :DЗИМАТА Е ЛОШ СЕЗОН ЗА ВОЙНА ! МАЙ НЕ ВСИЧКО РАБОТИ КАКТО ТРЯБВА ПРЕЗ ЗИМАТА :D ИНАЧЕТЕ ТОСТОВЕТЕ СА С ЦЕЛ ДА ПРОВЕРЯТ КОЛКО ТОЧНО МОГАТ ДА ПОРАЗЯВАТ ЦЕЛИ ОТ ВЪЗДУХА ЩОТО ВОЙНАТА В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЯМА ДА Е СУХОПЪТНА А ЩЕ Е КАТО В ЛИБИЯ ОТ ВЪЗДУХА:D
35
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе така учебно на майтап Ким ще пусне една ракетка , така де да се провери ефекта от адския взрив ......
34
9
 
8
 
! Отговори
Изкукал пенсионер преди 6 години
35, Германия беше разделена на две и хората гладуваха! Проклятието на Хонекер е Меркел която бастисва Германия! Не тъжа! Всяко стадо си заслужава управниците! Под предводителството на Маршал Ким Чен Ун, Меркел, Юнкер и Путин, напред към светли бъднини!!
33
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Г.УРБЕТЧИЯТААбсолютно си прав ! Не е важно кой печели войната на книга ,а кой я печели в зависимост от дадените човежки жертви и материални загуби ! Те и руснаците уж спечелиха войната срещу Хитлер ,ама руснаците дадоха 5 пъти повече човешки жертви отколкото доджха германците ! Русия беше по-разрушена отколкото Германия !
32
16
 
9
 
! Отговори
Изкукал пенсионер преди 6 години
В България също има хора от севернокорейски тертип, които биха убили всеки, дръзнал да развали хаирлъка на Любимия Лидер Бай Тодор. Дружбата и еднаквите възгледи на българския и севернокорейския народ са очевидни! И двата народа искат социализъм и искат да са ядърни държави! Време е Генерал Радев да получи званието Маршал и Любим Лидер на работниците и селяните и да последва светлия пример на Маршал Ким Чен Ун! Да изкорени буржоазията, да изолира БГ под мъдрото учение Чучхе!
31
15
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До въпрос към Калекото .... Тези нови американски оръжия знаят къде да ударят по-най невралгичните точки, така че с минимални поражения да се неотрализират стратегическите обекти на Грухчо. А като чуят квиченето на опърленото си прасенце, севернокорейските граждани сами знаят накъде да тръгнат, като граничарят който съвсем наскоро с риск за живота си, прострелян на три места, успя да се добере до своята заветна цел - Свободния свят извън концентрационния лагер на Кимчо ... !!!
30
4
 
6
 
! Отговори
Изкукал пенсионер преди 6 години
Лошото е, че и Тръмп и Любимия Лидер са горделиви егоманиаци. Ще става кютек! Много се нажежи обстановката в последно време. Но едно е ясно: Вечния Лидер Ким Ир Сен би се гордял с постиженията на внука си, Маршал Ким Чен Ун! Успя да построи социализъма, под мъдрите напътствия на системата Чучхе! Северна Корея е ядърна държава с 25 милиона промити модъци, готови да изпепелят всеки дръзнал да развали хаирлъка на Маршалът!!
29
9
 
15
 
! Отговори
въпрос към Калекото преди 6 години
Тези нови американски супероръжия с био насочване ли са? Тоест зададено им е ДНК-то на Кимчо и те ще поразят единствено него? По-неадекватен коментар от вашия, Калеко Алеко, не съм чела!
28
26
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ДОСЕГА НИКОЯ ДЪРЖАВА НЕ Е ПЕЧЕЛИЛА ВОЙНА СРЕЩУ САЩ И В БЛИЗКИТЕ 1 000 ГОДИНИ НИКОЯ ДЪРЖАВА НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ ВОЙНА СРЕЩУ САЩ ! ОФ ЗАБРАВИХ , ВИЕТНАМ " СПЕЧЕЛИ " ВОЙНАТА СРЕЩУ САЩ , НО В САЩ НЯМАШЕ НИКАКВИ РАЗРУШЕНИЯ ,А ВИЕТНАМ БЕШЕ СРИНАТ СЪС ЗЕМЯТА , ПОГЛЕДНАТО ОТКЪМ ЧОВЕШКИТЕ ЖЕРТВИ ВИЕТНАМ ДАДЕ 10 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЖЕРТВИ !
27
8
 
6
 
! Отговори
Боби преди 6 години
До Калеко АлекоИ какво ще направят?Ще ударят 15-20 хангара където се сглобяват едрокалибрените чаркалаци за ракетите на КИМНали се усещаш че персонала е обучен да хукне към бункерите при първо пискане на сирената за тревогаА готовите ракети са закарани кой знае къде в кой знае кой бункер.Значи това е глупавата логика на ПОЛИТИЦИТЕ - защото точно ПОЛИТИЦИТЕ са платили за ученията Военните считат въпросните цели за третостепенни. Първостепенни цели са ЗРК Комплексите и радарите на ПВО на КИМ
26
7
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Kakto se izkaza kolegata BURZUM pod edna ot statiite za KIM dnes:Имам чувството ,че ракетите на маршал Ким Чен Ун ще стават все по добри!;))
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой иска война?!
24
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ким да прати една учебна в йелоустоун и сагата да приключва
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
22 квото ще да е , явно и ти не си мъж