Победа на Путин на изборите е гарантирана

Въпросът е не дали ще бъде избран, а как ще бъде избран
Обновена: 12 дек 2017 23:00 | 12 дек 2017 22:55, Екип на Bloomberg
90
Победа на Путин на изборите е гарантирана
Снимка: Reuters

Въпросът е не дали Путин ще бъде избран, а как ще бъде избран. Това каза Пламен Димитров от Българското геополитическо дружество в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

„Путин ще се стреми тези избори да бъдат максимално честни и без изборни фалшификации, тъй като победата му е гарантирана“.

Димитров смята, че руският президент не би искал да се повтори случилото се в края на 2011 и началото на 2012 - най-критичният момент за неговото управление. Той припомни за масовите протести по това време именно заради изборните фалшификации.

„Очаквам резултат може би в рамките на 60-75% за Путин. Оттук нататък той ще има един доста дълъг 6-годишен мандат“, допълни той.

„Във вътрешнополитически план не бихме могли да очакваме някакво още по-силно затягане на гайките и ограничаване на свободата в Русия, защото то вече е на едно такова ниво, което гарантира безпроблемно възпроизводство на режима“.

Според него голямото изпитание пред Путин ще бъде икономиката.

„Тъй като икономиката на Русия е много зависима от цената на нефта, много ще зависи от това колко ще струва нефта през поредния му мандат“.

Димитров обясни, че последните години се характеризират с външнополитическа експанзия от този мандат на Путин.

„Започна с Крим, продължи с експанзията в Сирия, където Русия се намеси много решително във военния конфликт. Но аз бих казал, че става въпрос всъщност за една нискобюджетна външнополитическа експанзия, тъй като Русия несъмнено е велика сила и иска да играе такава роля. Само че тя е бедният роднина в семейството на великите сили“.

Той посочи, че руският БВП е 15 пъти по-малък от този на САЩ, 8-9 пъти по-малък от този на Китай и 4 пъти по-малък от японския.

„Руските военни разходи са 8 пъти по-малки от тези на САЩ, 3 пъти по-малки от тези на Китай. Това означава, че Русия трябва да се фокусира само върху определени точки, където да приложи сила и по възможност да го прави по-пестеливо“. 

Вижте повече на Bloomberg TV Bulgaria. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как се избира от народа диктатор
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Резултата се знае то като при бкп сигурно няма да има други бюлетини
46
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
аз разчитам на гн путин за мира в света вижте каква анархия настана като доидеброкера
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Президента на Китай заяви преди два дни , че само един окръг на Китай има брурен вътрешен продукт колкото цяла Русия !
44
10
 
14
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
В раССия всичко е гарантирано от Кремъл, КГБ и Бащицата на Нацията, а верноподаниците имат право да приемат този факт с благодарност, ако пък случайно се появи някой недоволен, просто ще удари един бояришник в повече и ще се успокои ... !!!
43
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 62Народ, което пише на кирилица и изповядва православие не ми го хвали е казал Путин в тесен кръг по повод 24май.
42
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И на Ким Чен Ун е гарантирана победата на следващите избори в КНДР.
41
8
 
8
 
! Отговори
????? преди 6 години
Интересно за какво се провеждат избори в русия,след като вече е ясно че путин е спечелил предварително!
40
3
 
14
 
! Отговори
Нямa кaк преди 6 години
дa бъдеш евроaтлaнтик и и християнин едновременно,зaщото евроaтлaнтическите " ценности" сa в пълно противоречие с исконните християнски ценности Кой сa евроaтлaнтическите " ценности": 1 Мaсовa педерaстия,гей брaкове,трети пол 2.Инцес ( секс между кръвни роднини) 3.Педофилия ( секс родители- децa) 4.Зоофилия( секс и брaкове със живорни,в СAЩ сa узaконени официaлно) 5.Лицемерие и деоен aршин( Кaдaфи и Aсaд сa диктaтори,a крaля нa Сaудитскa Aрaбия е демокрaт ,зaщото е " нaш *** син"
39
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Може би формално руският БВП да е 15 пъти по-малък от този на САЩ, 8-9 пъти по-малък от този на Китай и 4 пъти по-малък от японския, но структурно и съдържателно руският БВП е, ако мога така да се изразя, натурален, а другите цитирани са наблъскани с палмово масло и задържащи водата съставки - тежат повече, заради огромния процент вода и палмово масло в тях.
38
4
 
16
 
! Отговори
До Отговор преди 6 години
Виж в Гугъл - от 258 военни конфликтa след ВСВ 252 от тях сa предизвикaни от военнaтa нaмесa нa СAЩ!- списъкa е много дълъг..
37
15
 
5
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До *** ЗA СОРОС 55 Да живее Русия..Добре ,но тя не иска да живее, а да воюва.Кво да праиш? Вреден навик.
36
3
 
5
 
! Отговори
Русофоб преди 6 години
Търся групa смърдящи бежaнци дa ми с е р a т директно в устaтa,докaто е б a т дълбоко в г ъ з a мaйкa ми *** в a т a.
35
12
 
8
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 години
Ммм, да.Путин ще продължава да мъти световната политика и да предизвиква непрекъсната надпревара във въоръжаването.А може би това е неговия отговор на санкциите.Сега се оглежда кого да нападнат.Той без война не може. И как да имат силна икономика, кото разчитат само на нефт и газ и на оръжие.Те не продават нищо друго извън Русия.Явно Путин не разбира че да си бос , ама да стъпваш по търговски няма как да бъдеш световна сила.
34
8
 
6
 
! Отговори
Цецо Цвъ преди 6 години
Може да помогнем на Путин с костинбродската печатница
33
0
 
12
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Победата на Путин на изборите е гарантирана-----Е, че то друга алтернатива руснаците нямат, останалите пишман "кандидати" само допълнително убеждават електората да гласува за Путин.Виж, изборите през 2024 год. когато Путин ще напусне политическата сцена, наистина ще са от съдбоносно значение за бъдещето на Русия.
32
13
 
5
 
! Отговори
Рутений 106 преди 6 години
Един приятел се скъса да ..... рускини в Германия. Вова като изкара още някой друг мандат ще превърне Расийка от Нигерия със сняг в Сомалия със сняг. Народа им няма пенсии, руснаци бягат на талази (на тяхно място идват правоверни от -станските републики, затова в Масква 2 милиона са мюсюлмани), а онзи хвърля пари да пази диктатори-касапи и да сее пропаганда и хибридна война в Източна Европа. Пияници.
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Планът на Путин за пожизнено президентстване проработи.
30
12
 
8
 
! Отговори
Гарантирано преди 6 години
Путин и неговият грабителски кооператив Озеро благодари на своите избиратели че ще му осигурят още 6 години спокойно крадене.
29
3
 
2
 
! Отговори
Rrr преди 6 години
До МфкфБоишся Ердоган? Правилно!