Сутрин, мъгла... севернокорейски войник избяга на юг

Това е вторият подобен случай в рамките на месец
21 дек 2017 08:20,
79
Сутрин, мъгла... севернокорейски войник избяга на юг
Снимка: Reuters

Севернокорейски войник избяга в Южна Корея тази сутрин през силно охраняваната сухоземна граница и демилитаризираната зона между двете страни, предаде агенция Йонхап, цитирайки представител на генералния щаб на въоръжените сили в Сеул.

Това е втори подобен случай на границата по 38-ия паралел за малко повече от месец.

Още по темата

На 13 ноември друг севернокорейски войник бе прострелян и тежко ранен от бившите си колеги след зрелищно бягство през демилитаризираната зона при Панминчжон. Той все още е в болница в Южна Корея, след като бе ранен от куршуми на пет места.

Войникът с нисък чин се появил внезапно пред южнокорейски пост в западния сектор на границата в 8:03 ч местно време тази сутрин, възползвайки се от гъстата мъгла. Там бил задържан и в момента "съответните органи" изясняват неговите намерения.

Първоначално бе съобщено, че този път инцидентът се е разминал без стрелба, но по-късно Йонхап предаде, че южнокорейските граничари са дали около 20 изстрела по севернокорейските войници, които издирвали беглеца.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 38Ами не си се интересувал, имам десетина приятели, немци, дошли да живеят и работят в България. За да срещнеш такива обаче, трябва да имаш подходяща среда. Истина е, че не са много общите работници дошли от Германия да работят в България, така че ако обкръжението ти е предимно от хамали и дюлгери, няма как ги срещненш. Сред упражняващите висококвалифициран труд обаче, има доста хора от развитите държави.
39
9
 
5
 
! Отговори
до Цонко преди 6 години
Виждам, че кой не скача, продължава да бъде боядисван червен, за удобство на по-елементарно мислещите.
38
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
3 милиона българи избягаха да работят миячи и *** на Запада.
37
6
 
11
 
! Отговори
Цонко преди 6 години
Виждам, че другарЕте са се върнали от бакалията, сварили са млякото и са заседнали да тролят, в подкрепа на тоталитарния режим в СК, така близък до властта в русия.
36
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не съм чул немци или французи да бегат в Бъглария - вече 30 години евроатлантическа капиталистическа просперираща страна - да работят в чистотата, що така, нали сега границите са отворени? Или не ги пускат?
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
30,много лесно се пише когато не се познава нито народопсихологията на далечния изток,нито особеностите на капитализма там...Забележи,че в случая иде реч за един народ,а това е подобието на западна и източна Германия.......В Германия биха се отнесли с един българин по един начин,а със сънародник от изток по друг,което е логично.....Изобщо няма да бъдат използвани севернокорейците като втора ръка хора,защото това е един народ
34
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бомбите с обогатен уран които САЩ пускаха в Югославия над живилното население доведоха до бум на онкологичните заболявания. Дори в България има случаи.
33
5
 
3
 
! Отговори
до 32 от рускиня преди 6 години
само да уточня,че след като този войник го настаниха в болница , то установиха,че той е заразен в някакви непознати щамове. Сега под карантина, не смеят да припарят до него. само инфо....
32
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 32Въщност има такива случаи. Просто не ги публикуват на първа страница. Порови малко!
31
6
 
15
 
! Отговори
"Никой не бяга. преди 6 години
така, до 1997 избягаха около 200-300 хил. Когато борсите на Сорос сринаха лева 1997г, тогава тръгна вълната от емигранти! 1996 американците искаха Нефтохим - Жан Виденов отказа.. и си плати! Костов беше по далновиден и продаде авиокомпания на цената на долнопробен апартамент в Ню Йорк - 300хил долараКостов дори реши, че златодобивните мародери Дънди Прешъс плащат 1.5% и това е прекалено. Затова намали концесията на 0.75%... които пък така и не са платени никога, от както се добива злато...
30
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как пък до сега не съм чул един да е избягал в обратната посока?
29
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Как па един не се излъга да избяга на север...
28
12
 
11
 
! Отговори
толерантен преди 6 години
И нас така ни излъгаха навремето, като индианци - срещу шарените стъкълца "демокрация", "толерантност", "европейска солидарност", "права на човека"... ни взеха младите работоспобни хора, социалната сигурност, пазарите, армията, вътрешния ред, образоваността, селското стопанство, спорта(бяхме на 9 място на Олимпиадата в Сеул 1989г....Но пък получихме банани, възможност да мием чинии и *** на "запад", дрога, гей-паради, чалга, пирамиди, фалити, тел. и имотни измами, "битова"/"ромска" престъп
27
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде където има капитализъм е мизерия много по-голяма от Северна Корея. Само в САЩ и няколко капиталистически страни в Европа и се живее добре, в останалите и мизерия, и това няма нищо общо с капитализма, просто тези страни имат колониално минало а днес държат 90% от световните капитали, хората и там са мачкани и треперят от страх да не загубят работата си, но поне тези които работят живеят нормално.
26
3
 
6
 
! Отговори
me преди 6 години
До 20 и 21, мисля, че сте прави.Този не е избягал от Серверна Корея. Това новата стратегия на дебелия им вожд, изпраща войници под предтекст, че бягат, а всъщност те започват да агитират Южнаците колко е яко на север и как комунизма е мноого по-як от гадния капитализъм. По този начин Дебелия вожд ще се сдобие с тайни агенти на Юг и като дойде войната ще я спечели с тяхна помощ. *** такива!
25
17
 
8
 
! Отговори
бачо Колю преди 6 години
До БерлинНе е поради мързел и некадърност. Капитализма се различава много малко от робовладелския строй. Разликата е, че при робовладелския строй хората се продават като стока, а при капитализма в стока се е превърнала т.нар. "работна сила". Раждаш се гол и бос и нямаш нищо, освен работната си сила, която търсиш да продадеш на конкурентния пазар. Затова при капитализма по-голямата част от населението води полугладно съществуване. При соца по времето на СССР гладни и мизерстващи хора нямаше!
24
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тримата сенатори от Кремъл ли простигнаха да дърпат ушите на Орешарски, и сега ще купуваме скъпа руска газ през Турция, заради тримата сенатори от Кремъл?
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Падне ли режима в Северна Корея - безработица поне 65%. Ще настане мор, хората в България ще се колят по улиците за парчето хляб. 3 милиона български миячи и *** ще трябва да се приберат в България, а в България няма ратабо. Освен ако в ЕС започнат да назначават севернокорейците за мениджъри, да си назначзт 20 милиона севенокорейсни мениджъри, щото те всички ще отидат на запад, а запад нали е демократичен, сега *** за правата там, ще им даде визи на всичките, няма да ги ограничава.
22
8
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
От нашата хубава, европейска страна избягаха 1000000, ама нищо не казвате по въпроса...----------------------------Нашата хубава европейска страна все още е на пряко командване от Кремъл.
21
7
 
14
 
! Отговори
Берлин преди 6 години
Като е толкова хубав капитализма защо над 50% живеят в глад и мизерия?--------------------Поради мързел и некадърност.