Само за 3 часа: 2 влакови катастрофи в Европа

На този етап няма информация за жертви
22 дек 2017 22:43, Красимир Ангелов
11
Само за 3 часа: 2 влакови катастрофи в Европа
Снимка: БТА

Две влакови катастрофи станаха в Европа в рамките на няколко часа този следобед.

Властите в Испания съобщиха, че 45 души са получили медицинска помощ, четирима от тях с тежки наранявания, след като днес следобед пътнически влак се блъснал в бариера на крайна гара близо до Мадрид, предаде Асошиейтед прес.

Повечето пострадали са лекувани за охлузвания и шок след катастрофата, която станала в 15,37 ч. местно време с влак с двуетажни вагони, пътуващ от Мадрид за Алкала де Хенарес.

Няколко часа по късно два пътнически влака - регионален и локален, се сблъскаха близо до Виена, при което бяха ранени няколко души, предаде Асошиейтед прес, като се позова на австрийските власти.

Инцидентът е станал близо до гара Критцендорф северно от австрийската столица, малко преди 18,00 ч. Два вагона са се преобърнали, а трети се е наклонил на една страна. Сблъсъкът между двата влака, които са пътували в една посока, е бил страничен, след което вагоните са дерайлирали.

Министърът на инфраструктурата Норберт Хофер каза за агенция АПА, че четирима души са ранени леко, а други четирима - тежко. Спасителен хеликоптер е откарал един ранен в главата в болница във Виена. Преди това австрийски медии, които цитираха представители на спешните служби, бяха съобщили, че ранените са между 15 и 20.

"Подозираме, че причината, която ще се установи, е човешка грешка, а не технически дефект, но това ще се провери през следващите дни", каза Хофер.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама той бил турчин:))). В България турци няма, с изключение на студентите и дипломатите. Другото са помохамеданчени българи. Турците са ниски и черни, другото е лъжа. Тъпо е като нито тука, нито в Турция ги приемат за свои, ама то не може хем да се мъчат да живеят като бели хора(хапване, пийване, а понякога и друго) хем да се пишат правоверни:)))
4
3
 
11
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
До Анонимен 4Знаете ли кога България ще настигне САЩ? Когато български икономисти започнат да управляват икономиката на САЩ! И европейците повериха живота си на арабски и конгоански инженери и изравниха инфраструктурата с конгоанската.
3
1
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Руснаците са виновни,кой друг?Нещо по въпроса няма ли да напишете,Дойче веле,Ройтерс?Айде стига дремахте.
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова инженери внесоха и па не моат се оправят?
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Диспечерите като мислят с кой мъж да спят вечерта така става.