Ловък ход от Тайланд: Неудобните въпроси – на картонения премиер!

Премиерът на страната се спаси от въпроси на журналисти
10 яну 2018 20:05,
4

Тайландският министър-председател определено е новатор. Поне що се отнася до методите му да избегне въпроси на журналисти.

На пресконференция в Банкок, Тайланд Прают Чан-оча изглежда готов да отговаря на въпроси, но всъщност се оказа, че е там просто да напътства служител, който изнася картонена фигура на премиерa, пише "Guardian".

Така Прают остави картонения премиер да отговаря на въпросите на журналисти.

"Ако искате да зададете някакви въпроси за политика или конфликти", обръща се той към репортерите, "Питайте този човек".

След това премиерът се завърта на пета и напуска пресконференцията, оставяйки картонения си двойник и озадачената и донякъде развеселена тълпа.

Преди този ловък ход министър-председателят е говорил с медиите за събитие по повод предстоящия ден на децата в Тайланд, но преди някой да успее да зададе въпрос по належащите политически проблеми той напуска  пресконференцията.

Това не е първият случай в който Прают, генерал, който взе властта в безкръвен преврат през 2014 г., бяга от въпроисте на медиите. В миналото е хвърлял обелки от банани към оператори, заплашвал е, макар и с груб хумор, да екзекутира журналисти, които критикуват правителството му.

Когато той взе властта неговите подръжници се радваха на широка обществена подкрепа заради обещанието си да сложат край на дългата ера от насилие и "улична" политика. Но с времето критиките към неговото управление значително нарастнаха.

Той обеща да проведе избори през ноември тази година, но в миналото е давал подобни обещания, които накрая не са се изпълнявали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това го имаше в един филм на Луи Дьо Фюнес. "Зелева супа " се казваше
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И ние имаме такъв "ловък" герой