В Белгия: Трайно се утвърждава крайният прочит на исляма

Влиянието на салафизма нараства постоянно
25 яну 2018 13:28, Елка Василева
48
В Белгия: Трайно се утвърждава крайният прочит на исляма
Снимка: архив, Reuters

Влиянието на салафизма нараства трайно и постоянно в Белгия, се посочва в документ, разпространяван от контраразузнаването, съобщават местни медии.

Отбелязва се, че това явление може да доведе до проблеми в обществото, защото тази доктрина за вярата на мюсюлманите отрича някои демократични ценности на Запада. Допълва се, че салафизмът е заплаха за основните свободи.

Изготвеният от Държавна сигурност наръчник се разпространява сред полицията, прокуратурата, общинските власти, университетите, затворите.

Преди година доклад на контраразузнаването отчете, че в джамиите в Белгия все по-често се проповядва радикален ислям в сунитска уахабитска разновидност, който в салафитската си версия се стреми към "първоначалния, чист ислям" - държавната религия в Саудитска Арабия.

Този прочит на исляма забранява слушането или създаването на музика, рисуването на картини и пушенето и признава Корана за единствен закон.

Белгийски медии днес представят резултатите от проверката на взривното устройство, използвано от единствения оцелял терорист от атентатите в Париж през 2015 г. Салах Абдеслам. Оказва се, че копчето за задействане на устройството е липсвало, както и че един от проводниците е бил прекъснат - две причини, заради които се възприема, че коланът на терориста е бил негоден. Тези разкрития хвърлят нова светлина върху твърденията на Абдеслам, жител на Брюксел, че се е "отказал" в последния момент да се самовзриви.

В други информации от последните дни медиите в страната съобщиха, че осъденият за ръководител на терористична организация Фуад Белкасем е помолил съда да не бъде лишаван от белгийско гражданство. Белкасем години наред бе гласът на групировката "Шериат за Белгия", призовавал за въвеждането в страната на ислямското право.

Пред съда той казал, че няма връзка с Мароко, откъдето произхождат родителите му, и иска да остане в Белгия. Белкасем бе осъден в Антверпен на 12 години лишаване от свобода в първото мащабно дело срещу терористи в страната.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: белгияислямсалафизъм
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Съвсем скоро и в Европа ще има смъртни наказания. И ще се прилагат масово, със стотици на месец.
18
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бой, депортация, черен печат !
17
2
 
44
 
! Отговори
българка преди 6 години
А ЗАЩО ДОСЕГА НЕ СА ГИ ИНТЕГРИРАЛИ ?!?!? Защото са мулти-толерантни и им построиха джамии, ВМЕСТО ДА ГИ ПОКРЪСТЯТ И ДА ГИ НАКАРАТ ДА ЦЕЛУВАТ БИБЛИЯТА И КРЪСТА ! Който иска да живее в Европа, да се ползва от благата и, да става християнин. Който не иска - свят широк, има достатъчно много мюсюлмански държави. Лошото е, че само пишат доклади и нищо не предприемат. И техните политици са като нашите - гледат да си изкарат мандата, да си получават заплатите и рушветите.....след тях, не ги интересува..
16
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така е, Европа сама си го докара! Въпроса е ние да не се поддаваме на външен натиск за да не дойдат тези и у нас!
15
0
 
44
 
! Отговори
бачо преди 6 години
Прекалената толерантност не води до нищо добро,винаги историята го доказва,че е по-лесно да развалиш нещо от колкото да сътвориш нещо.Ето една цивилизация в западна Европа може да се съсипе за 20г. ,а е изграждана със столетия и културно и религиозно и т.н.Не може някакви си *** да идват и да казват кое как ще стане.Да не се слушала музика,да не се рисували картини и прочие пълно упадане на обществото.Като не искат да се връщат там при големите каманаци където няма почва и да ядат трънаци....
14
0
 
26
 
! Отговори
... преди 6 години
Западе западеее западе! Глейте ся! Тука за да се спре нашествието на мюслитата са се водели войни! Спомнете си Виена спомнете си Испания спомнете си Константинопол! Но безполовоста на запада съчетана с интанбулската ***.ия! Ще доведе до това, че в най-скоро време ше дойдат тука едни *** и ше *** и мъже, ако може да се каже, че в европа има мъже а не джендъристи, и жени и тогава еманципацията ше им е през оная работа на мюслитата! И тогава ше се сетите ше ли има джендъраси ил не!
13
8
 
21
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 6 години
В момента в Давос ционисти/сатанисти обсъждат икономиката на света и кроят планове за робското бъдеще на човечеството. Преди началото на събранието беше публикуван доклад за 2017 година, според който доклад през миналата година 82% от производените блага по света са присвоени от 0,01% от населението. Светът стигна до това положение, благодарение на вашите "демократични западни ценности"!
12
0
 
27
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Еее мио да се оправят европейските ***! Нали това искаха - свобода и мулти-култи. На ви сега едно мулти-култи. На ви една демокрация. Всички ще дойдете на изток
11
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Франция ще стане Северно-Алжирска Ислямска Република , ЮК ще стане Западен Пакистан, а Германия ще е бъде поделена на три от турци,афганистанци и араби.
10
0
 
29
 
! Отговори
българина преди 6 години
очевидно че тяхното като нашето разузнаване си пише докладите по вестници и лични впечатления, ще им помогна в прогнозите, или забраняват исляма и изгонват шалварите, или западна европа до 10 г ще ходи на поклонение не в медина и мека а в брюксел! гарантирано от Еврейския Сьюз
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До българинаЩе дойдат да ни слугуват за по 500 лв.
8
1
 
42
 
! Отговори
българина преди 6 години
както съм казвал и преди, предстои емиграция от западна към източна европа, до 10 г! западните общества се продадоха за фалшиви еврейски долари, герб правят същото с нас
7
0
 
34
 
! Отговори
Прочетохте ли преди 6 години
вчерашната статия, според която днешните деца не можели да различат добро от зло?Там психоложка споделя, че дете, доведено при нея за консултация споделило, че го карат да запали косата на някое от най-дългокосите момичета в паралелката и че трябва да направи това, за да не го помислели останалите деца за женчо!Преди няколко години чухме, че някои мюсюлманчета в Германия палят косите на немски момичета, за да ги принудят да носят забрадки. "Примерът" им стигна до нашите училища, леко преиначен
6
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сякаш в западна Европа се надпреварват коя страна първа официално ще бъде обявена за ислямска република .
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Швеция са по-напред там мигрантите правят по 34 атаки с гранати, а други се разхождат с калашници в зоните си. Т. е. шведите сами се унищожиха.
4
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 10 години "Шериат за Белгия" ще бъде официална политическа сила, до 20 години печели изборите и формира правителство.
3
0
 
43
 
! Отговори
Сега си представете преди 6 години
централния, исторически площад в Брюксел и после го съпоставете със си_ха_нията на пазарището, което се вижда на снимката към тази статия. Ето това представлява резултатът от безумната идея на Меркел уж да интегрира милионни пълчища, които идват в Европа с омраза в сърцето към самата Европа, към християните и към културата и манталитета на бялата раса.Идват с намерението да ги унищожат и да присвоят благата им!Какво още чакаме? Да взривят Айфеловата кула и Ватикана ли? Или да запалят Мона Лиза?
2
0
 
44
 
! Отговори
дедо Поп преди 6 години
Да са ви честити новите придобивки , Евротолерасти..
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво става в Белгия, дълбоко НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА !!! Повече конвенция, повече ислям, да се оправят нашмърканите ***. Важното е да кихат кинти, да има какво да краде Шайката.