Започва процесът в Брюксел срещу оцелелия терорист от Париж

Срещу Салах Абдеслам предстои дело и във Франция
5 фев 2018 11:00, Елка Василева
17
Започва процесът в Брюксел срещу оцелелия терорист от Париж
Снимка: Reuters

В Брюксел тази сутрин започна първото заседание по делото срещу единствения оцелял от атентатите през ноември 2015 г. в Париж терорист Салах Абдеслам.

Тази нощ терористът бе изведен от затвора край френската столица и бе откаран с конвой към Белгия, съобщават местни медии. Брюксел е поставен под засилени мерки за сигурност заради опасенията от нов атентат покрай делото в Съдебната палата в столицата.

Експерти коментират, че освен от терористичен удар белгийските власти се опасяват също от опит за самоубийство на подсъдимия или опит за бягство. Най-голямата неяснота днес е дали Абдеслам ще говори пред съда.

Делото ще продължи четири дни и е свързано с престрелка в Брюксел след атентатите във френската столица. Абдеслам успя да се върне в Брюксел след парижките атентати и се укриваше повече от три месеца. При полицейска проверка на адреса той и негови съучастници откриха стрелба.

Предстои дело и във Франция, където Абдеслам ще отговаря за участието си в парижките атентати. Разследването на терористичните удари в Париж установи, че той не се е отказал да умре, както твърдеше, а не е успял да задейства взривното си устройство заради прекъснат проводник.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Той може и да не е успял да убие никого, но него хванаха с жици на кръста си нали, не мене или тебе.Което си е чисто масово убийство. Зат'ва по-яваш го давай.
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да му построят паметник и да го погребат в пирамида. Важното е пари да се усвояват по проект. Цяла Европа стана едно колониално ла'но от алчност. Джамия на негово име няма ли да има?
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След цели две години процес?Този отдавна трябваше да е при *** дявола забулени като девици.
14
0
 
7
 
! Отговори
Polska преди 6 години
Такива заслужават смъртно накадание и депортация на цялата им рода обратно в пясъците.
13
2
 
6
 
! Отговори
Макрон преди 6 години
Условна с изпитателен срок ще му даден. Нека Европа покаже, че е солидарна!
12
2
 
7
 
! Отговори
уаха преди 6 години
е това е европа си отглежда собствените палачи с евроценности 3 поколения *** живеят в квартал който се намира до сградата на европарламента брюксел една станция наметрото както тук сердика и Лъвов мост и никой не му пука години на ред докато не стан екъсно и после кво стана ?
11
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До каздиятаПрисмял се хърбел на щърбел!МуджехИдин и Багдад Катастрофа сте!
10
0
 
12
 
! Отговори
АЗ преди 6 години
"Най-голямата неяснота днес е дали Абдеслам ще говори пред съда." - Много ми пука дали този ще говори пред съда или не. Всъщност той няма смисъл да говори където и да е било. Той достатъчно е казал с действията си. Просто сега трябва да се събере съда за едно заседание, където трябва да се прочете присъдата, след което да се вземе този *** и да са хвърли на прасетата да го изядат жив. Това трябва да бъде предавано на живо и директно до всички мюсюлмански страни.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От БХК наблюдават делото, да не му се нарушат човешките права на човека.
8
3
 
8
 
! Отговори
стар кадия преди 6 години
Ангел да научи правописа, а оня муджахедин да го осъдят по законите на Шериата и присъдата да я изпълнят в Багдат.
7
1
 
9
 
! Отговори
до Ангел преди 6 години
Няма НА предвид! Има само предвид!
6
2
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 6 години
В Белгия на практика няма доживотен затвор защото има закон че най-големия престой в затвора на осъден престъпник може да е не повече от 30 години.Имайки на предвид че физически той не е Убил никого може да получи най-много 20 години и е напълно възможно да излезе след 10-15г.Така че силно препоръчвам да измислят как да го гъкнат докато е в затвора.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Американците затова си имат Гуантанамо бей, а на тоя ще му се молят да говори. В Ирак да беше осъден и да бяха забравили вече за него.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз също съм застъпник за правовата държава, но какъв процес за човек виновен за смъртта на стотици? Просто го екзекутирайте... изпържете го на електрически стол, но преди това нчго оставете в една стая с бащите на жертвите! Това вече е справедливост!
3
1
 
11
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Оправдайте го бе!Той е религиозен борец!Пфуууу
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Най-голямата неяснота днес е дали Абдеслам ще говори пред съда."Xa-xa-xa. Дайте го на китайските полицаи за 15 мин да видим дали няма да говори, пее опера и да признае за убийството на Кенеди.
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Но първо ще обсъждат дали е имало расизъм при ареста му от страна на белгийските полицаи.