Могат ли Олимпийските игри да сдобрят двете Кореи?

Дипломатическият пробив между тях бе напълно неочакван
Обновена: 9 фев 2018 21:14 | 9 фев 2018 20:21, Екип на Bloomberg
14
Могат ли Олимпийските игри да сдобрят двете Кореи?
Снимка: Reuters

Предстоящата Зимна олимпиада бе много очаквана в Република Корея заради възможността страната да се докаже в международен план. Дипломатическият пробив между Севера и Юга, които се осъществи през последните седмици, обаче бе напълно неочакван.

Това посочи международният анализатор и специалист по въпросите, свързани с Азия, Георги Джартов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. 

Решението на Пхенян да изпрати толкова голяма делегация също е много неочаквано, както и това Южна Корея да посети и сестрата на Ким Чен Ун Ким Йо-джон, коментира анализаторът.

„Много надежди се създадоха и около участието на Северна и Южна Корея под обединен флаг“. 

Това затопляне по оста Пекин-Сеул обаче, смята Джартов, в никакъв случай няма да доведе до пробив по отношение на големите проблеми, които съпътстват развитието на двете страни през последните 40-50 години.

Повече по темата, както и анализ на проблемите за Пхенян, породени от новите санкции на ООН, в частност в отношенията с Москва, вижте на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Дипломатическият пробив между Севера и Юга, които се осъществи през последните седмици, обаче бе напълно неочакван."===============Неочакван е за такива пишман експерди. Намерете и чуйте новогодишната реч на лидера на КНДР. Реакцията на Юга беше мигновена. На 2 или 3 януари управляващите в Република Корея заявиха, че подкрепят инициативите на Ким Чен и са готови за преговори и са започнали работа по осигуряването на хотел с над 500 места за севернокорейските олимпийци и за цялата делегация.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако корейския полуостров се обедини ще стане най-силната и богата държава в региона, това не е изгодно за никой от съседите й. За това китайци японци руснаци и американци няма да го допуснат
10
1
 
3
 
! Отговори
Гост+ преди 6 години
до 9: Корея била разделена от "Русия" И какво, номерът на "Русия" не мина в Виетнам, та Виетнам си остана цяла държава.- Лицемер!
9
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
,,В действителност комунистите ръководеха двете страни на войната" - пише Грифин. Това, което предишните автори по темата за конспирациите не успяват да отчетат, е доказателството, че комунистическа Русия е финансирана и контролирана от самото начало".Като се появят фактите , утайките млъкват :)
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както се вижда от историята , не САЩ напада или разделя Корея. Корея е разделена от Русия , както всяка държава . Ако някой от вас , не си е чел урока България също е била разделена на две , като едната част е държана от Русия и сръбски войски. Не ми говорете глупости за САЩ. Ако не бяха САЩ сега нямаше да има половин свободна Корея напреднала . Мухлювции научете историята .
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"През януари 1950г. севернокорейският премиер Ким Ил-сунг обявява ,,година на обединението" и започва да струпва голямо количество войски по 38-мия паралел. Подобно на бъдещата Война в Персийския залив, изпълнения с членове на CFR Държавен департамент не прави нищо. Държавният секретар на Труман и член на CFR Дийн Ечисън заявява публично, че Корея е извън защитния периметър на САЩ. ,,Това дава ясен сигнал на Ким, който нахлува в Южна Корея през същия юни под егидата на Съветите"
6
1
 
7
 
! Отговори
Кики преди 6 години
Това не е официално сдобряване,а временно, докато трае Олимпиадата. След това САЩ отново ще провокират С.Корея и отново ще бъде по старому. Всъщност не мисля, че двете Кореи са скарани, те търгуват и подържат необходими контакти.
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1947г., след разпад на преговорите за обединението, проблемът Корея е връчен на ООН. Към 1949г. както САЩ, така и СССР до голяма степен са оттеглили военновременните си окупационни войски от Корейския полуостров. Американското оттегляне оставя само 16 хиляди южнокорейци, въоръжени предимно с лично огнестрелно оръжие, да се изправят срещу Севернокорейската комунистическа армия от повече от 150 хиляди души, въоръжени с модерни руски танкове, самолети и артилерия.
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Там не става дума за избор на хората от северна Корея. А за решение на един човек.Ако падне властта му ...Няма пари , няма власт , няма кеф. Червен режим , без бой не е дал власт. Тука няма да е по различно.
3
3
 
22
 
! Отговори
j преди 6 години
може най-после да са осъзнали че имат общ враг - гадната юдо-масонска лихварска империя на злото - САЩ !
2
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пак ще ядат кучета.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Възможно е стига други да не им "помогнат".