"Звярът от изтока" превзе Европа, 20 са починали

Континентът преживя най-студената нощ за годината
28 фев 2018 18:23, Анисия Иванова
17

Европа преживя най-студената нощ за тази година. В Германия температурите паднаха до минус 24 градуса, минус 35 отчетоха термометрите в централна Русия, а минус 29 в Естония. Жертвите на мразовитата вълна на континента вече са 20.

"Сибирската мечка", "Снежното оръдие", "Звярът от изтока" – европейските медии не спират да дават имена на мразовитата вълна, сковала континента. Близо двуметрови преспи блокираха пътищата в планинските райони на Хърватия.

В град Делнице живакът падна до минус 20 градуса. Някои плавателни съдове в Бакарския залив на Адриатическото крайбрежие не са издържали на тежестта на снежно-ледената маса, съобщи Bulgaria ON AIR.

В Париж до 5 март са отворени временни центрове, където да се подслонят мигранти и бездомни. Според статистиката във френската столица живеят близо 5000 души без постоянен покрив над главата. Там освен легло, те получават храна и добър слушател.

Мразовитата вълна стигна и до Великобритания. За Острова това е най-студената седмица от 5 години насам. Най-силно засегнати са североизточните части на страната, където паднаха до 10 сантиметра сняг.

Колони от автомобили се вият по магистралите, а десетки полети и стотици влакове бяха отменени. В сила остава код оранжев – вторият най-сериозен за опасно време. Стотици училища са в дървена ваканция до края на седмицата, когато се очаква времето да омекне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалките меки китки от Запада се състезават как да обиждат повече Русия, какви имена да дават на студената зима. Когато след 50 години климатът се обърне и Сибир стане земя, не само годна за живеене, а и привлекателна, друга песен ще запеят! Студът закалява хората физически и dуховно, сибиряците смазаха хитлеристите при Сталинград! Вечна слава на Червената армия!
15
1
 
1
 
! Отговори
JJIvanov от BG преди 6 години
Времето в БЪлгария в момента подава НАвън излезте имаме ВЕЛИКОЛЕПЕН ИСТИНСКИ ЗИМЕН СЛЪНЧЕВ ДЕН.САмо за ски и разходки..
14
2
 
0
 
! Отговори
тренират на живо преди 6 години
Вижда се ясно сканиране на мъже за проверка дължина на полов орган..имали са проблеми на други планети с отмъстители.След като ги убили ..отмъстителите ги намерили веднага и ги исушили..
13
2
 
0
 
! Отговори
JJIvanov декодировка преди 6 години
На филма показван в този анализ има предупреждение"С ТАЗИ ТЕХНИКА МОЖЕМ ДА ЗАМРАЗИМ Огромни региони от АЛяска до МАроко ..НАй много до минус 155 градуса преко сили..Вероятно всички автомобили щЕ ГИ ЗАМРАЗИМ.АКО Умрат двукраките с къси *** няма д а има кой да ги карат след като отмразим повърхноста..""
12
0
 
1
 
! Отговори
сибиряци на гости преди 6 години
Тази нощ имаме проблеми с проникващи бели създания от Сибир..За справяне ползвах отопление .Първо проникнаха в банята на втория етаж облъчват истудяват чакат да ми замразят всичко..Проникнаха в механата замразиха ми чешмата..ОПитаха се да ми замразят домашната любимка..
11
1
 
0
 
! Отговори
Облъчват Europa преди 6 години
Пълна забрана за всички нови автомобили и тези с инсталирани бели радиоактивни скенери вместо доказано безвредни традиционни фарове..Само един с halogen /халогенни скенери уврежда за 1000 км повече от американските бомби паднали над дрезденОБлъчили са Звяра от Истока преди месец и имаме проблеми..Искат пълна ликвидация на опасни създания с огнени очи движещи се
10
0
 
2
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Лош Путин,лош!Заради кяра на Газпром ще ни умори от студ!Вече всички станахме *** и хич не носим на мраз....
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От Щата Аляска пращат студ на Русия. Съюзниците от Европа ще търпят.
8
1
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Путин е включил руския хаарп в Сибир и прави мръсно на ЕС.
7
0
 
8
 
! Отговори
Соросчук преди 6 години
Искам тези бури снежни да не свършват никога само така не.рите и ара.ите ще изм.ът в Европа!
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако времето е хубаво е трагедия, ако пък е като сегашното пак е трагедия - само дето времето си е такова каквото е било и през други години, ама хората са били нормални и не са се впечатлявали - ха ха по скоро журналистите
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ви е студено, това е от глобалното затопляне. Ако продължи така глобално да се затопля и ледников период може да настъпи.
4
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
10 см сняг в Англия и вече лошо им става,а какво да кажем ние.
3
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С други думи пак Русия им е виновна, защото нарочно пуска студени въздушни маси от Сибир.
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С други думи им студено, ами да му наложат санкции на звяра и веднага да спрат да купуват газ да затапят и северните потоци.
1
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че г-н Путин е милостив.