Унгария осъди сирийски мигрант на 7 г. затвор

Наказанието е за незаконно влизане и замерване на полицаи с камъни
15 мар 2018 08:35, Елка Василева
21
Унгария осъди сирийски мигрант на 7 г. затвор
Снимка: Reuters

Унгарски съд наложи присъда от 7 години затвор на сириеца Ахмед Хамед, обвинен в незаконно влизане в страната и замерване на полицаи с камъни, предаде Асошиейтед прес.

Мъжът беше осъден на повторен процес. През ноември 2016 г. съдът наложи 10-годишна присъда, но апелативният съд я отмени и поиска повторно провеждане на процеса.

При размириците на унгарско-сръбската граница на 16 септември 2015 г. бяха ранени десетки полицаи, мигранти, а също и журналисти. Ден по-рано Унгария затвори границата, преграждайки пътя на стотици мигранти, насочили се към Европа, припомня АП.

Правителството на унгарския премиер Виктор Орбан често използва случая на Хамед в пропагандни кампании, целящи да осигурят обществена подкрепа за строгата му антимиграционна политика.

Правозащитната организация Амнести интернешънъл определи присъдата като злоупотреба с правосъдието. 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
14
 
! Отговори
Discovery преди 6 години
"Правозащитната организация Амнести интернешънъл определи присъдата като злоупотреба с правосъдието."E как злоупотреба бе??? Оня незаконно им влиза в държавата, па и най-нагло замеря органите на реда с каманаци. Е къде е злоупотребата бе? То па бива, наггглярство бива, ама... Мигранти, мигранти... ама айде малко ся...
12
2
 
22
 
! Отговори
Ищван преди 6 години
Унгарците ще поканят Меркел да ги посети и тя като мине границата ще я вкарат веднага в затвора за "престъпления срещу човечеството".
11
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Правозащитната организация Амнести интернешънъл определи присъдата като злоупотреба с правосъдието."Злоупотреба? Ай стига бе! Сладката рептилска хранилка добре ли пои?
10
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия от Харманли ги експулсираха в Афганистан, така че не говорете много-много. По-добре на самолета и вкъщи по бързата процедура, вместо 7 години да яде на топло за наша сметка
9
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не 7 а на 17 трябва да бъде осъден и пратен в Сибир за да се закали. Там ще замерва със снежни топки руските полицаи но ....ако му стиска.
8
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С всеки изминал ден Орбан ми става все по-симпатичен.
7
2
 
30
 
! Отговори
Възмутен соросоид преди 6 години
Как може такова безобразие ! Това е антихуманно, антидемократично, антиевроатлантическо, антисорос оидно. Как си позволява Унгария да съди тези мили беззащитни терористи ? Веднага санкции от англия, сащ и европа.
6
1
 
50
 
! Отговори
българка преди 6 години
Ей, на Орбан паметник трябва да му направят във всяка столица на християнска Европа! Само той, единствен, пръв дръзна да се противопостави на ислямското нашествие по земите ни !! А тези лапачи от Амнести - да си приберат тамбурките у дома, за своя сметка да ги хранят, образоват, да ги интегрират! АЗ НЕ ИСКАМ МОИТЕ ПАРИ ДА СЕ ХАРЧАТ ЗА ТЕЗИ ХОРА! В бедна България ИМА МНОГО НУЖДАЕЩИ СЕ БЪЛГАРИ - ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА СЕ ГРИЖИ ПЪРВО ЗА СВОИТЕ ГРАЖДАНИ !
5
0
 
50
 
! Отговори
Пол Уидиот преди 6 години
Браво на унгарския съд ! А в България съдът е заплаха за националната сигурност. П.П. Видяхте ли вчера как ,,правовата'' ни държава осъди Бат Сали? Дори и условната му присъда им се видя тежка и я отмениха.
4
0
 
48
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Тарамбуките ще заобикалят Унгария отдалече...А нашите афганистанци могат да замерят полицаите ни - колкото им е кеф...или докато не им омръзне!
3
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На колко осъдиха тези дето замеряха бг-полицията в Харманли, че нещо ми се губи
2
0
 
48
 
! Отговори
555 преди 6 години
Браво, но защо само един? ..
1
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
незаконното преминаване на държавна граница е само по себе си сериозно престъпление - защо тогава всички ние да се редим на опашки и да чакаме за проверка - давай всеки, когато му скимне да минава като през разграден двор. правилата и законите са за всички!