Петима са загинали, 30 са в болница след пожара в Кемерово

Покривът на търговския център частично се е срутил
Обновена: 25 мар 2018 21:29 | 25 мар 2018 21:26, Анисия Иванова
22
Петима са загинали, 30 са в болница след пожара в Кемерово
Снимка: БТА

Петима души са загинали и 30 са хоспитализирани вследствие на пожара в търговско-развлекателен център в Кемерово, съобщи Следственият комитет на Русия, цитиран от ТАСС.

Търговският център е открит през 2013 г. На територията му с обща площ 23 000 кв. м има паркинг за 250 автомобила, магазини, зала за боулинг, детски център и кино.

Още по темата

Поради конструкцията на градата с много прегради и изобилие на запалими материали пожарът е с висока степен на сложност, заяви регионален представител на министерството на извънредните ситуации.

Губернаторът Аман Тулеев е оглавил оперативния щаб, а в областта е въведен режим на извънредна ситуация, съобщи министърът Владимир Пучков.

За потушаването работят близо 300 пожарникари и спасители и 62 единици техника.
Покривът частично се е срутил, съобщи пресслужбата на администрацията на Кемеровска област, а площта на пожара е достигнала около 1500 кв. м на третия и четвъртия етаж. Рухнали са и междуетажни площадки на площ от 30 кв. м. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
1
 
! Отговори
СатаНАТО преди 6 години
Нали знаете, че тука всеки може да пише анонимно? Включително русофилите сами да пишат гадни коментари и после да обвиняват когото си искат.
21
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Типичната руска простотия и безхаберие. Сега ЦРУ и МОСАД ще са виновни сигурно !
20
6
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
А при повече късмет, може да се окажат повече от 60 загинали деца. Ликуй народе! Днес ви се е паднало.
19
1
 
3
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Да, имате добър случай да се погаврите със смъртта на 30 деца...
18
8
 
0
 
! Отговори
Добрутро русофили преди 6 години
Нормална случка в азиатска държава като Русия, но защо ги няма дежурните русофили на сайта да ни обяснят че Путин не е виновен?
17
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жертвите са трицифрено число, а тук по стар руски обичай се говори за 5 жертви.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 14Защо така тыпо демонстрираш злобата си? Още утре в някоя част на света ще стане пожар, при който ще изгорят живи хора! Както е ставало в различни страни. Ще падат самолети, ще гинат хора! Има цяло придаване "Разследване на самолетни катастрофи" по Nat.Geo. Гледай, преведени са, белким схванеш нещо с чуканчето, дето стърчи връз рамената ти!От мен - дълбоки съболезнования на близките на жертвите на този чудовщен пожар! А те са вече над 40!
15
3
 
3
 
! Отговори
До №8 преди 6 години
До Специално засоросидиотите съм писал, че трябва вакуумът в черепните им кутийки да е колкото в електрическа крушка, за да говорят за землянки във високите подпочвени води на Русия. И дете ще им каже, че къщите там са на фундамент, па макар и дървен. Нека прочетат, че в България до 80-те години на 19-ти век е имало "уземни къщи"!
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както в България, така и в Русия човешкия живот не струва нищо. Практически в 2-те страни има абсолютно еднакви новини всеки ден като отвориш сайтовете - катастрофи с по 10 утрепани, пожари, взривове на газове, паднали самолети/вертолети, делейрирали вкалове, трудови злопоуки, кой кого убил и т.н. При тоя ужас в статията представете си какво е в България с 16 промила смъртност(в Русия 13)...
13
0
 
7
 
! Отговори
! преди 6 години
Вече са 40 загинали и не могат да намерят още много хора. Трагедия.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
TO I SOFIA-MOLL goreshe..I v Siria narod zagiva...I v UK ima robini..Tragedii vseki den po sveta..Kolko sa ubiti v Turcia..
11
2
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
До Анонимен 1Прав си,не става.Трябва и малко човещина.Пий качествен алкохол,с мярка обаче,че нещо не си на център.
10
1
 
20
 
! Отговори
Антоанета преди 6 години
МОИТЕ СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ НА ЗАГИНАЛИТЕ НАЙ ЛОШОТО ЧЕ ИМА СРЕД ТЯХ И МАЛКИ НЕВИННИ ДЕЧИЦА.
9
0
 
17
 
! Отговори
Дядо Добри преди 6 години
Защо сте такива злобни и в човешката трагедия вие душици дребни?
8
3
 
14
 
! Отговори
Специално за преди 6 години
с0р0с0идите, които твърдят, че на 30 км от Москва руснаците живеят в землянки.Кемерово е сибирски град с 557 000 души население и е център на Кузбас. Разположен е на 3030 км. източно от Москва и е основан през 1701 г..Търговският център с обща площ 23 000 кв. м има паркинг за 250 автомобила, магазини, зала за боулинг, детски център и кино. За потушаването работят близо 300 пожарникари и спасители и 62 единици техника.
7
2
 
4
 
! Отговори
до6 преди 6 години
запази си математиката за друго място....
6
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ИвчоИвчо, ти нали си реципрочен!
5
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - А доверието на руснаците в руския съд е по-ниско и нашето в българския.искал си, с голяма степен на вероятност може би, да кажеш: "...по-ниско от нашето в българския..."Това е така, зашото нашето "право" е заемка от тяхното "право". Учителите изпреварват учениците!
4
5
 
26
 
! Отговори
Ивчо преди 6 години
тая русофобия толкова ви е изпила мозъците че дори в трагедията на хората се хилите ехидно и ръсите простотия. Жалки същества комплексирани, дребни душици балкански....
3
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Руснаците имат един лаф "жените ще народят още".Пука им за 30-тина пострадали, най-много да преместят 1-2 началници на друга позиция. А доверието на руснаците в руския съд е по-ниско и нашето в българския.