Френско гражданство за малиеца, спасил зрелищно дете

На младия мъж ще бъде предложена и работа в пожарната
28 май 2018 13:52, Елка Василева
32
Френско гражданство за малиеца, спасил зрелищно дете
Снимка: Reuters

Младият имигрант от Мали, който спаси 4-годишно момче, висящо от балкон на 4-ия етаж в Париж, изкачвайки се по фасадата на сградата с голи ръце, ще получи френско гражданство, съобщи президентът Еманюел Макрон.

На Мамуду Гасама, който се срещна днес с Макрон, след като видео от спасителната му операция стана популярно в социалните медии, ще бъде предложено и място в пожарно-спасителна бригада, добави френският държавен глава.

"Всички документи ще бъдат уредени", увери държавният глава, разговаряйки с младия мъж.

Имигрантът бе наречен герой, след като за по-малко от минута се изкачи по фасадата на сградата до балкона от който висеше момчето, и го сграбчи, докато мъж се опитваше да задържи детето от съседния апартамент.

Драмата с успешен край се разиграла в събота привечер. Гасама заяви пред BFMTV, че минавал наблизо, когато видял да се събира тълпа пред сграда. След това забелязал висящото от балкона дете. „Не мислих, спасих го“, каза той. „Когато го взех в ръцете си, го попитах защо го е направил, но то не отговори“, добави 22-годишният имигрант.

Парижката пожарникарска служба заяви, че при пристигането на нейни служители момчето вече било спасено. „За щастие, на място беше човек – физически способен и с кураж, за да спаси детето“, заяви неин говорител пред Франс прес.

Още по темата

Родителите на момчето не били в дома си при спасяването му. Бащата е разпитан от полицията по подозрение, че оставил детето без надзор. Смята се, че майката по това време не е била в Париж, съобщават френски медии, цитирани от БНР.

Кметът на Париж Ан Идалго похвали героизма на младия малиец и заяви, че се свързала с него по телефона, за да му благодари. Тя го нарече „Спайдерман от 18-и район“, визирайки квартала на Париж, където бе спасено детето.

„Поздравления за Мамуду Гасама за смелостта, с която спаси живота на детето“, написа тя в Тwitter. И добави, че той ѝ обяснил „как пристигнал преди няколко месеца от Мали, мечтаейки за нов живот тук“.

„Казах му, че неговата героична постъпка е пример за всички граждани и че град Париж очевидно ще се стреми да подкрепи усилията му да се установи във Франция“, написа Идалго.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момчето. За такова нещо се иска не толкова кураж, колкото сърце! Тогава и Господ е с теб!
22
0
 
3
 
! Отговори
tangra преди 5 години
А българина, който спаси дете и после се удави в Англия ?А на нашето море колко такива случаи има ?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
афро-френските драми нямат край...Идете всички във франсата да видите как е "дживота" там...После ще говорим пак.
20
0
 
9
 
! Отговори
La France преди 5 години
Заслужено. Да спасиш дете означава да спасиш света!
19
2
 
2
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
леличка, покажи ми не-зрелищно дете. молатисе. да не сте на сбор у кутловица целото редакцЕА?
18
5
 
5
 
! Отговори
Любопитен детайл преди 5 години
Браво! В последния момент успя да изтръгне детето от ръцете на белия, който за малко щеше да вземе славата за себе си.Браво, успя!
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Носът на МакАарон има форма на френски ключ
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на момчето. Истински герой. Доказва че навсякъде по земята има истински хора.
15
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние искаме малийци за да ни помогнат да се разреди прокажения български ген. Но има едно условие. Вместо да спасяват деца всеки да запложда по няколко българки. За всеки к0ч по едно харемче с българки като в османските времена
14
10
 
5
 
! Отговори
соМалиец преди 5 години
Трябва и българина да даде гражданство на тоя прекрасен младеж, защото ако тука също провисне някое бебе няма да има кой да го спаси Така че тия дето много разбират да не вряскат тука ами да отиват на протест и да искат гражданство за тоя малиец и дори могат да го настанят в дома си.
13
14
 
6
 
! Отговори
Сърбоман преди 5 години
Никъде другаде по света не съм виждал такава злоба като у бг. Причините за това са ясни. Българите произхождат от АЛТАЙ - родно място на братовчедите им хуни и монголци! Характерно за тези народи е жестокостта и липсата на толерантност към други народи! Неклучайно монголци, хуни и българи са сравнявали със земята всичко до което са се докосвали! Затова на територията на днешна България не е останал и един византиец, славянин или трак след инвазията на татарина Аспарух.
12
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът, явно е добър човек, то в такъв момент не се мисли, или тръгваш да спасяаш някой или седиш и се вцепеняваш. Да са живи и здрави и той и малчуганът.
11
6
 
25
 
! Отговори
до 10 преди 5 години
*** си ти,а този малиец има златно сърце.Докато ти живееш разяждан от злоба,той ще построи нов живот за себе си и близките си и ще сбъдва мечтите си.Един ден,когато земното ти време изтече,няма да си оставил нищо след себе си,а той вече го е направил.
10
6
 
13
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Чудесен пример за човечност от този истински човек.Тук по тези географски ширини за съжаление не са останали хора.Сигурно не ви е лесно да живеете в собствените си кожи-така озлобени сте,че сигурно в един момент ще се задавите със злобата си.Мда,трудно е да живееш живот,в който дори Създателят не вижда смисъл.
9
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Петров и Факт-а сте супер карикатури. Единият се впечатлява от черен келeш, който е направил нещо за да се хареса на хората и мечтаейки за слава и френско гражданство (даже няма да се учудя, ако дори е нагласено). Защото тия работи се знаят. То и английската кралица раздаваше посмъртно ордени на един българин, който спаси деца от удавяне в океана.Другият пък е пълна медуза, дори едно "благодаря" няма да каже, ако спасяват него. И се отнася лошо към една такава постъпка. Пък била тя и фалш.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека! Иначе има два типа хора на тоя свят - едните оценяват останалите по добродетелите им, другите ги оценяват по принадлежността им към дадена група. Такива сме си ние селяните, от втория тип. Като почнеш от футбола и завършиш до политическите партии. После защо не искат хората да се асоциират с нас.
7
6
 
21
 
! Отговори
Поклон! преди 5 години
Браво на този самоотвержен и смел човек и Бог да го благослови!Тези,които го плюят го правят,защото знаят,че никога няма да могат да бъдат като него и да имат живот изпълнен със смисъл,различен от това да живуркаш,така характерно за бай Гоньо.Те затова си кретат и в ***-озлобени,до степен да не могат да дишат,без да захапят някой и да избият комплекси.Да е жив и здрав този човев и спасеното от него дете и да намери прекрасен живот за себе си и близките си във Франция!
6
6
 
23
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Българите даже под такава новина избиват комплекси и пак не са доволни.
5
19
 
5
 
! Отговори
Факт! преди 5 години
До П.ПетровКъде е написано че трябва да го правя да не съм в гражданска защита.Има си хора за тая работа!
4
5
 
43
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
До Факт!"Маймун", "маймун", ама е спасил човешки живот !Ти, колко пъти си рискувал собствения си живот, да спасиш чужд, за да покажеш доколко си Човек ?