Пхенян и Сеул замислят съединяване на шосейните си мрежи

Засега става дума само за предварителни проучвания
28 юни 2018 08:25, Елка Василева
4
Пхенян и Сеул замислят съединяване на шосейните си мрежи
Снимка: архив, Reuters

Високопоставени служители от транспортните министерства на Северна и Южна Корея започнаха преговори за съединяване на шосейните мрежи между двете страни, което в перспектива ще позволи да се пътува безпрепятствено с автомобил от Пхенян до Сеул, предаде агенция Йонхап.

Консултациите се провеждат на граничния пункт Панминчжон в демилитаризираната зона, разделяща двете държави на Корейския полуостров.

Става дума по-конкретно за 19-километров пътен участък между градовете Кейсон в Северна Корея и Мунсан в Южна Корея, пише БТА. Той ще съедини в една магистрала пътищата, водещи към Пхенян и Сеул.

Йонхап отбелязва, че на този етап може да става дума само за предварителни проучвания по въпроса, защото икономическите санкции, въведени от ООН спрямо Северна Корея, са пречка пред разширяването на икономическото сътрудничество между двете страни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Константин преди 5 години
София не беше такъв град, но просто голяма част от хората дошли от провинцията, не считат гр. София за свой град и не пазят. Иначе преди 20-25 години София беше чист и спретнат град. Иначе сега имах възможност да обиколя няколко големи български града и Добрич ми е супер, чист, красив и спретнат и Бургас също към момента. И един апел, пазете чисто бе хора в София.
3
1
 
0
 
! Отговори
Коце тъпото: преди 5 години
Ами отивай там щом е толкова хубаво. И що ми даваш смотаната София за пример? Дай някой по-нормален град.
2
1
 
6
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Не че нещо, ама тоя изпънатия на снимката е севернокореец вероятно, пък пътя е много хубав. Пътищата на Тиквата са така най-много ден след откриване, след това зейват дупките. Та се питам, кога София ще заприлича на Пхенян поне по пътища, защото по архитектура, благоустройство и чистота не можем да ги стигнем никога? Който не вярва, да разгледа Пхенян от гугъл мапс да види за какъв град става дума, и да сравни със софийската клоака.
1
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега научавам че Пхенян имал шосейна мрежа. В страна в която основният транспорт е велосипеда има нужда единствено от велоалеи.