Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Британският министър призова светът да осъди станалото
9 юли 2018 22:55, Анисия Иванова
209
Гавин Уилямсън: Русия извърши нападението с "Новичок"!

Русия извърши нападение, което доведе до смъртта на британски гражданин от "Новичок", заяви британският министър на отбраната Гавин Уилямсън след смъртта на 44-годишна британка от отравяне с нервнопаралитичното вещество "Новичок", предаде Ройтерс.

Уилямсън заяви това в парламента след въпрос за заплахата за хората във Великобритания след смъртта на Доун Стърджис вчера.

"Простата действителност е, че Русия е извършила нападение на британска земя, което е довело до смъртта на британски гражданин. Смятам, че светът ще се обедини с нас в осъждането на станалото", каза министърът.

Според полицията Стърджис е държала предмет, заразен с "Новичок" в южноанглийския град Еймсбъри, на няколко километра от мястото, където руският двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха атакувани със същото вещество през март в Солсбъри, отбелязва Ройтерс.

Руското посолство във Великобритания заяви, че ще третира инцидента с отравянето на Стърджис в Еймсбъри като антируска провокация при липса на достъп до разследването. 

"Без достъп до данните от разследването и до нашите двама граждани (Сергей и Юлия Скрипал) ще смятаме инцидентите в Солсбъри и Еймсбъри за безотговорна антируска провокация от властите в Лондон", се казва в изявление на посолството. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
4
 
46
 
! Отговори
Ингилизите преди 5 години
Ами чудовищният скандал в Ингилизия с отвличане на деца от арабски бежанци, и карането им насила да приемат наркотици и да проституират в работническите квартали.16 г. ингилизите криеха от собствения си народ тази диващина, поне хората да си пазеха децата.Ганди им показа пътя, но нямат манталитет ингилизите.Да си погледнат ***"та и да закриват Портън Даун.Пари да ми дават няма да живея там.Ненапразно Рузвелт няма доверие на Чърчил.А Чърчил убива хиляди френски моряци - съюзници през ВСВ
52
3
 
50
 
! Отговори
Паметлив преди 5 години
ЦРУ уби над 3000* американци(и чужди граждани),за да оправдае Походът за Световно господство.МИ-5 няма да е по-назад и те са готови да убиват собствени и чужди граждани,за да оправдаят прос.тотиите си!
51
13
 
53
 
! Отговори
Русия преди 5 години
Когато Русия е била империя, българите сме ходили с потури.Да защитаваш колониална държава, бомбардирала София е предателство.Варвари според римляните са бритите.А короната, която носи кралицата в момента е на Екатерина, направена в Русия.Ингилизите са пияндурници и наркомани.Бял човек няма да видиш в Лондон.Дикенс чудесно е описал чудовищната реалност и манталитет на ингилизите.Крим винаги е бил, е и ще бъде руски.Над Севастопол, няма да се вее знамето на НАТО.Следва Одеса и И.Украйна
50
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха-ха-ха!
49
43
 
9
 
! Отговори
КРИМ НЕ Е РУСКИ преди 5 години
До Ингилизите.ДА ЖИВЕЕ НАШАТА БРИТАНСКА КРАЛИЦА И НАШИЯ ПРИНЦ И ПРИНЦЕСА . ПУТИН НЕ МОЖЕ ДА Е ИМПЕРАТОР ЗАЩОТО ВЪВ ВЕНИТЕ МУ ТЕЧЕ КРЪВ НА *** КОЛХОЗНИК. А В РУСИЯ ЩОТО СА ДИВАЦИ И ВАРВАРИ ИМ СА ВНАСЯЛИ МОНАРСИ И АРИСТОКРАЦИЯ ОТ ЕВРОПА. ....КОИТО 1917Г ИЗБИВАТ .Екатерина II Велика, родена София Августа Фредерика фон Анхалт-Цербст (на немски: Sophie Auguste Friederike von..
48
6
 
52
 
! Отговори
Ингилизите преди 5 години
Кралицата им още носи короната на Екатерина без срам, ама както и да е.Англичанин и честност?Та да си погледнат Портън Даун лаболаторията и да я затварят.Видно, че си тровят собствения народ, дали е бивш работник от Портън Даун, дали са наркотици, ингилизите се друсат масово.Видно е, че са изпуснали веществото от собствената си лаборатория, вместо да винят другите да видят дали има изтичане във води, изхвърляне в контейнери, в алкохола им да има нещо. Скрипал беше поркал в кръчмаНе са читав
47
4
 
60
 
! Отговори
Az преди 5 години
Англичаните винаги са били нагли лъжливи и никога не са направили нищо хубаво за България. Постановката е слаба. И за пореден път жертваха свои хора за възможността да обвинят някого. Каквото и колкото лошо да им се случи си го заслужават. Както се казва ХАЛАЛ ДА ИМ Е !!!
46
11
 
2
 
! Отговори
до 80 преди 5 години
стига,стига, че много взе да се филмираш айде успокой се
45
3
 
23
 
! Отговори
до Русомраз преди 5 години
ами що не прескочиш до Русия да им го кажеш:-):-):-)това зелените всичките ли сте толкова некадърни ще има уволнения и подмяна на троловете с по-качествени
44
1
 
31
 
! Отговори
Русомраз е преди 5 години
преял бонбонки "Рошен" произведени в Прилеп.
43
39
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войнствена нация са англичаните.Един малък остров,който си остава най голямата империя в историята.Как са го постигнали,може би късмет,може би с ум и работа,може би с повечко барут,но е факт и че сега са големи.
42
6
 
38
 
! Отговори
да преди 5 години
уплашената Англия пак скрита под полата на майка си САЩ и се прави на корава,а трепери от страх:-):-):-):-)
41
38
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от руска помия!Отрязаха им олигарсите и почнаха дивотии,като че ли нещо ще се промени.Още не е ясно дали е ново или остатъци от старото,но каквото и да е да пръснеш в цял район нервно паралитично вещество в днешно време в европейска държава е проява на кретинизъм.
40
1
 
8
 
! Отговори
Match made in преди 5 години
HEAVEN. АЛАНГЛЕТАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЪЮЗЯТ С УКРАИНА. БАБЧЕНКО-СКРИПАЛ. ТАКА ХЕМ ЩЕ БЪДАТ В ЕВРОПА ХЕМ НЕ. УКРАИНЦИТЕ ХЕМ ЩЕ ИМАТ ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА ЗА ПАРТНЬОР ХЕМ ЩЕ СА ИЗВЪН ЕЕРОПА.
39
50
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма кой друг да е освен руснаците!Никой друг не може да си позволи подобна безотговорност до смъртни случаи в чужда държава по този начин!Само руските откачалки!Хем да ги забележат,да говорят за тях,а те да отричат и контрират!
38
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са поредните британци пили "Бояришник"
37
2
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тяхното МИ6 съвсем се е разпасало. Почна и химикалите да си губи. Сигурно поне една трета са гейове. Какво да чакаш от нация, която на гей парад се събират по един милион?
36
4
 
43
 
! Отговори
кукла преди 5 години
Явно положението в Англия е много ама много зле, щом такива плямпания се приемат за официални министерски мнения. Тия дни май там кабинета е в хаос, двама важни министри подадоха оставки и Мей-ката май е в паника да спасява кожата. Кой знае какво още може да роди нейната или на подбудителите им глава, само и само да измислят нещо интересно. А като си помисля какъв ли срам е за английските прехвалени университети по право, логика, социология и пр. като слушат тия правителствани плямпания, мамо ми
35
18
 
5
 
! Отговори
dmx преди 5 години
Путин го е направил, за да създаде впечатлението, че напоследък едва ли не е станало нещо нормално да се тровят с новичок хора във Великобритания.
34
44
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама и тия руснаци не спряха с отравянията. Мислят си, че като отровят още двама трима и светът ще си помисли, че новичокът си се появява ей така от самосебе си и ще си каже"Абе може и да не са руснаците"...